Tgrt Haber
03 Ocak 2022 09:03

Alperen Şengün’e NBA’de övgü yağdı: All-Star olacak

Houston Rockets forması giyen 19 yaşındaki basketbolcumuz henüz çaylak sezonunda beklentileri aştı. NBA yorumcuları genç yıldızın bu yıl All-Star seçileceğini ön görüyor.

Alperen Şengün’e NBA’de övgü yağdı: All-Star olacak
alperen şengün,,NBA,,all star,

Beşiktaş'taki muhteşem performansı sayesinde NBA'de ülkemizi temsil etme başarısı gösteren Alperen Şengün henüz çaylak sezonunda kendisine hayran bıraktırıyor. 2021 NBA seçmelerinde Houston Rockets tarafından 1. turda 16. sıradan seçilen Alperen Şengün 19 yaşında ve tecrübesiz olmasına rağmen beklentilerin üzerinde performanslar sergiliyor.

EN DEĞERLİMİZDİ

Houston Rockets'ı yakından takip eden medya mensuplarına geçen sezon Türkiye Basketbol Ligi’nin en değerlisi seçilen Alperen Şengün'ün şu ana kadarki performansını sorduk ve etkileyici yorumlar aldık. Ortak görüş, 19 yaşındaki oyuncunun bu sezon All Star'ın çaylak takımına seçileceği ve gelecekte de büyük bir NBA yıldızı ve All Star olacağı yönünde...

YETENEĞİ RAKİPSİZ!

Türkiye'de MVP olduğu için Alperen'in draftı insanları heyecanlandırmıştı. Şimdiye kadar beklentileri aştı. Takımdaki en iyi pasörlerden biri ve oyun kurma yeteneği inanılmaz. Dayanıklılığı biraz sınırlı. Hâlâ hıza uyum sağlama sürecinde. 19 yaşındaki biri için oldukça iyi süreler alıyor. Çaylak olmasına rağmen insanlar onun pas yeteneklerini Jokic'e benzetiyor. Sahada oyunu okuma yeteneği harika. Çalışmaya devam ettiği sürece geleceği çok parlak.

ROCKETS'IN EN PARLAĞI

Bu sezon Rockets'ın en parlak ışığı Alperen Şengün. Oyun kuruculuğu 19 yaşındaki bir oyuncu için olağanüstü.  Ağızları açık bırakan paslarla şutörleri bulabiliyor. Faul problemi olmasaydı daha uzun süreler alabilirdi. Cristian Wood'un yanında ilk beşte olmasını savunuyorum çünkü Alperen çok yetenekli. Denver Nuggets'tan Nikola Jokic'le bu yaşta kıyaslanması önemli bir başarı. Yetenekleri ve gelişimiyle gelecekte bir All-Star olacağını görebiliyorum.

TAKIMIN EN İYİ PASÖRÜ

Alperen Şengün şimdiye kadar beklentilerin ötesinde. Bence Rockets onun iyi olacağını biliyordu ama bu kadar hızlı değil. Takımdaki en iyi pasör ve o oyundayken hücum çok daha akıcı görünüyor ve herkes daha sıkı oynuyor. Tek eksiği faul problemi ama tecrübe kazandıkça daha da iyi olacak. Alperen gelecekte Rockets'ın güçlü forveti veya pivotu olacak. Bu yıl All Star Çaylaklar maçına çıkacaktır. Geleceğin de All Star'ı olabilir.

HER NOKTADAN TEHDİT

Alperen şu ana kadar herkesin beklentilerini aştı. Hücumda sahadaki her noktadan bir tehdit oluşturuyor. İçeriden sayı buluyor ve uzak mesafeden şut atabiliyor. Fizik olarak biraz daha güçlenmesi gerekiyor. 19 yaşında olduğu için çalışarak bunu aşacaktır. Serbest atışlarını da geliştirmesi gerekiyor. Şu an Rockets'ın en iyi oyuncularından biri. Uzun yıllar NBA'de forma giyme ve All Star seçilme şansı fazla.

NBA HARİKASI OLABİLİR

Alperen çok genç ve inanılmaz yetenekli. Sadece uzun bir oyuncu için değil, herhangi bir oyuncu için de inanılmaz bir pasör. Dünyanın en iyilerine karşı oynamaktan korkmuyor. Sadece faul problemi var. Fiziği de gelişmeli. Oyun IQ'su 19 yaşında biri için son derece gelişmiş. Oyununda Nikola Jokic'in parlamalarını görüyorum. Gelişmeye devam etmeli.

19'LUK JOKİC!

Alperen Şengün'ün benzetildiği Nikola Jokic, Denver Nuggets forması giyiyor. 26 yaşındaki isim, 2020-21'de normal sezonun en değerli oyuncusu (MVP) olmuştu. İlk sezonunda All Star Çaylak Takımı’na seçildi. 2018-19'da ilk All Star maçına çıktı ve yılın en iyi beş oyuncusu arasında gösterildi. Jokic, çaylak sezonunda  9,9 sayı, 2,3 asist ve 7,0 ribaunt ortalaması tutturmuştu. Alperen henüz 35 maça çıkmış olmasına rağmen 9,0 sayı, 2,6 asist ve 4,7 ribaunt ortalamasına ulaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...