Tgrt Haber
27 Nisan 2022 22:36 - Güncelleme : 27 Nisan 2022 23:11

Avrupa tarihi başarı: Bahçeşehir Koleji FIBA Cup şampiyonu

Tarihinde ilk kez Avrupa'da mücadele eden Bahçeşehir Koleji, ilk maçta 72-69 mağlup ettiği İtalyan rakibi Reggio Emilia'yı rövanşta da 90-74 yenerek FIBA Avrupa Kupası'nın sahibi oldu.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İHA / AA
Avrupa tarihi başarı: Bahçeşehir Koleji FIBA Cup şampiyonu

Türkiye'de 

FIBA Avrupa Kupası Finali rövanş karşılaşmasında Bahçeşehir Koleji, Reggio Emilia’yı konuk etti. İtalya’da oynanan ilk maçı 72-69 kazanan Bahçeşehir Koleji, ikinci maçı da 90-74 galip tamamlayarak FIBA Avrupa Kupası’nı müzesine götüren taraf oldu.

Avrupa tarihi başarı: Bahçeşehir Koleji FIBA Cup şampiyonu

AVRUPA'DAKİ 11. ZAFER

5 yıl önce kurulan ve Süper Lig'de 4. sezonunu geçiren Bahçeşehir Koleji, Europe Cup'ı kazanarak Türkiye'ye 11. Avrupa kupasını getirdi.

Avrupa'da kupa sevincini ilk yaşayan takım Efes'ti. Lacivert beyazlılar 1996'da Koraç Kupası'nı müzesine götürmüştü.

Daha sonra Fenerbahçe ve Anadolu Efes EuroLeague'de, Beşiktaş EuroChallenge'da, Galatasaray ve Darüşşafaka EuroCup'ta şampiyon oldu. Kadınlarda ise Galatasaray 2 kez Europe Cup'ta, bir kez de EuroLeague'de, Yakın Doğu Üniversitesi de EuroCup'ta şampiyon olmuştu.

Kaynak: İHA / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...