Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Şubat 2022 18:25 - Güncelleme : 18 Şubat 2022 21:49

Olaylı derbinin kazananı Fenerbahçe Beko oldu

Basketbol Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe Beko ile Galatasaray Nef arasında oynanan yarı final maçı öncesi Bursa'da olaylar çıktı. İki takım taraftarları stadyum dışında birbirlerine girdi. Polis ekiplerinin anında müdahalesi ile olaylar büyümeden önlendi. Olaylı derbiyi kazanan taraf Fenerbahçe Beko oldu.

İki takım taraftarları stadyum dışında birbirlerine girdi.
İki takım taraftarları stadyum dışında birbirlerine girdi.

Basketbol erkeklerde Bitci Türkiye Kupası yarı final maçında Fenerbahçe Beko, Galatasaray Nef'i 64-49 yenerek, finale yükseldi.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Ege Arar ve Blackhear ile 4 sayı bulup öne geçen Galatasaray Nef'e, Fenerbahçe Beko Ahmet Düverioğlu, Pierre ve Melih Mahmutoğlu'nun sayılarıyla karşılık verdi ve 4. dakikayı 7-6 önde geçti. Özellikle iki takımın birbirine uyguladığı sert savunmalarla 24 saniyelerin son ana kullanıldığı çeyreği sarı-lacivertli ekip daha iyi kontrol etti ve periyotu da 20-18 önde kapattı.

İkinci çeyreğe daha baskılı başlayan Fenerbahçe Beko, Floyd ve Şehmus Hazer'in içeriyi zorlayarak bulduğu sayılarla 13. dakikada farkı 6'ya (24-18) çıkardı. Henry ve Booker ikilisinin devreye girmesiyle oyundaki kontrolü eline alan sarı-lacivertli ekip, 17. dakikayı 34-26 önde geçti. Galatasaray Nef, rakibinin bu baskısına boyalı alanı daha aktif kullanarak karşılık vermeye çalışsa da soyunma odasına Fenerbahçe Beko'nun 36-31 üstünlüğüyle gidildi.

Üçüncü çeyreğe Trimble'den 4 sayılık katkı alarak başlayan Galatasaray Nef, 23. dakikada farkı 1'e indirdi: 36-35. Sayı bulmakta sıkıntı yaşayan Fenerbahçe Beko'da başantrenör Aleksander Djordjevic sık sık değişikliklere giderek düğümü çözdü ve 26. dakikada Guduric'in dış isabetiyle rahat nefes aldı: 39-35. Bu dakikadan sonra Guduric'in ekstra oyunuyla ritim bulan sarı-lacivertli ekip, 28. dakikaya kadar atılan tüm sayıyı Sırp oyuncunun elinden bularak, skoru 46-37'ye getirdi. Taraftarların kötü tezahüratları ve patlayıcı madde kullanmasından dolayı hakem heyeti 29. dakikada oyunu durdurarak, iki takım taraftarlarının salonu boşaltmasını istedi. Hakemler ve basketbolcuların soyunma odasına gidip, taraftarların tribünleri boşaltmasının ardından maç tekrar başladı. Oyunun başlamasıyla tekrar Guduric ile skor bulan Fenerbahçe Beko, farkı çift hanelere çıkardı ve final periyotuna avantajlı girdi: 48-37

Son periyota daha kontrollü ve oyunun hakimi görüntüsüyle başlayan Fenerbahçe Beko, Ahmet Düverioğlu'nun serbest atışlarıyla ve Guduric'in skor üretmeye devam etmesiyle 33. dakikada farkı 15 sayıya (57-42) kadar çıkardı. Kalan dakikalarda Galatasaray Nef oyun disiplininden iyice kopunca Fenerbahçe Beko rakibine geri dönüş şansı tanımadı ve parkeden 64-49 galip ayrıldı.

MAÇ ÖNCESİ KAVGA!

Basketbol Türkiye Kupası Bursa'da derbi mücadelesine sahne oldu. Fenerbahçe Beko ile Galatasaray Nef karşı karşıya geldiği olaylı maçta finale yükselen taraf Fenerbahçe oldu.

Maç öncesi İstanbul'dan Tofaş Spor Salonu'na gelen taraftarlar hemen karşıdaki Podyumpark'ta eğlenmeye gitti. Ancak burada iki takımın taraftarları arasında gerginlik kavgaya dönüştü. Sandalye ve bardakların havada uçtuğu kavgaya Bursa Polisi anında müdahale etti. Kavga büyümeden önlenirken, olaya karışan taraftarlar hakkında işlem başlatıldı.

Olaylı derbinin kazananı Fenerbahçe Beko oldu

OLAYLI MAÇTA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Basketbol Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe Beko ile Galatasaray Nef takımları arasında oynanacak yarı final maçı öncesi çıkan olaylar polis müdahalesi sonucu önlendi. İki takım taraftarları kontrollü olarak salona alındı.

Basketbol Türkiye Kupası Bursa'da derbi mücadelesine sahne oluyor. Fenerbahçe Beko ile Galatasaray Nef bu akşam yarı final maçında karşı karşıya geldi. Maç öncesi İstanbul'dan Tofaş Spor Salonu'na gelen taraftarlar hemen karşıdaki Podyumpark'ta eğlenmeye gitti. Ancak burada iki takımın taraftarları arasında gerginlik kavgaya dönüştü. Sandalye ve bardakların havada uçuştuğu kavgaya güvenlik güçlerinin anında müdahalesi sonucu büyümeden engellendi. Kavgaya karışan taraftarlar hakkında işlem başlatılırken, iki takım taraftarları müsabakanın oynanacağı salona geniş güvenlik önlemleri ve aramalardan sonra alındı. Müsabakayı izlemek için gelen taraftarlardan taşkınlık çıkaran bazı kişiler çevik kuvvet ekipleri ve Yunus timlerinin kontrolünde dışarıya çıkarılarak maça alınmadı.

Öte yandan çevik kuvvet ve Yunus timlerinin maç sonuna kadar salon önünde bekletileceği öğrenildi.

MAÇ DURDU!

Basketbol Bitci Türkiye Kupası Dörtlü Finali'nde oynanan Fenerbahçe Beko-Galatasaray Nef mücadelesi çıkan olaylardan dolayı durdu.

Bursa Tofaş Spor Salonu'nda oynanan Basketbol Bitci Türkiye Kupası Dörtlü Final maçlarının ilki olan Fenerbahçe Beko - Galatasaray Nef maçının üçüncü periyodunda sahaya atılan patlayıcı madde ve kötü tezahüratlardan dolayı hakem maçı durdurarak, tribünlerin boşatılması kararını verdi. Tribünler boşalınca maç kaldığı yerden devam etti.

Dışarıda polis ise geniş güvenlik önlemleri aldı. Taraftarların tahliye edilmesinin ardından maç kaldığı yerden oynandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...