Tgrt Haber
02 Haziran 2022 11:31 - Güncelleme : 02 Haziran 2022 13:19

Ergin Ataman NBA yolcusu!

Son dakika basketbol haberi: Koraç Kupası, Saporta Kupası, EuroChallenge, EuroCup ve 2 kez üst üste THY Euroleague... Kariyerinde kazanmadığı Avrupa kupası bulunmayan Ergin Ataman'ın ismi artık NBA takımlarıyla anılıyor...

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Ergin Ataman NBA yolcusu!
Ergin Ataman,NBA,Anadolu Efes

A Milli Takım ve Anadolu Efes'in tecrübeli koçu Ergin Ataman, NBA'e mi gidiyor? Amerikan medyasının transferleri en önce duyuran ismi Adrian Wojnarowski, Türk basketbol kamuoyunu meraklandıran bir habere imza attı. ESPN muhabiri Woj, üst üste 2. kez THY Euroleague şampiyonluğu yaşayan Ergin Ataman'ın NBA'de yardımcı antrenörlük yapacağını yazdı.

ATAMAN İLK OLMAYACAK

Avrupa'nın önde gelen koçlarının NBA'da yardımcı antrenörlük yapması yeni bir şey değil... İtalyanlar'ın ünlü koçu Ettore Messina yıllarca Avrupa'da zirveye oynadıktan sonra Los Angeles Lakers'ta çalışmıştı. Bir dönem Fenerbahçe'yi çalıştıran Nevan Spahija, Atlanta Hawks; Igor Kokoskov ise Dallas Mavericks'te çalıştı.

Ergin Ataman NBA yolcusu!

ERGİN ATAMAN ELİT KOÇLARDAN BİRİ

Ergin Ataman, 2000'de Anadolu Efes'e Euroleague'de Final-Four oynatmıştı. Aradan geçen 22 yılda Ataman'ın kariyeri zirveye çıktı. Üst üste 2. kez şampiyonluğa ulaşan 2. başantrenör olarak da tarihe geçeçn 56 yaşındaki Ataman tüm zamanlar listesinde 8. kez üst üste iki Euroleague kupası kazanmayı başaran antrenör unvanını aldı.

Ataman daha önce de Koraç Kupası, Saporta Kupası, EuroChallenge, EuroCup’ta şampiyonluk yaşamış ve 2021'de de koleksiyonuna EuroLegue’i eklemişti.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...