Tgrt Haber
09 Ağustos 2022 19:10 - Güncelleme : 09 Ağustos 2022 19:12

DoğadaKal’ın kurucusu Olgun Atagün kimdir?

Başmühendis olarak çalıştığı gemideki işinden ayrılarak memleketi Rize’de bungalov evlerden oluşan bir tesis kuran Olgun Atagün, “DoğadaKal” adını verdiği bu girişimiyle tüm Türkiye’nin dikkatini üzerine çekti. Altından dere geçen cam zeminli evleriyle hayalini gerçeğe dönüştüren Atagün’ün kim olduğu merak konusu. İşte Atagün’le ilgili bilinmeyenler...

DoğadaKal’ın kurucusu Olgun Atagün kimdir?
DoğadaKal

Girişimci Olgun Atagün, 30 Ağustos 1986 tarihinde, Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Yeniyol köyünde dünyaya geldi. Emine-Nadir Atagün çiftinin üç çocuğundan ilki olan Olgun Atagün’ün Demet ve Onur adlarında iki kardeşi var. Asıl mesleği gemi makine başmühendisliği olan Atagün, iş hayatına ilk adımını Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden mezun olduğu 2008 yılında attı. 

HAYALİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ

İzmit Rota Limanı’ndan denize açılan bir gemide stajyer olarak çalışmaya başlayan Olgun Atagün, 12 yıl boyunca kendi mesleğini icra etti. Dünyanın yaklaşık 120 ülkesine giden ve tüm yaşamı denizlerde geçen Atagün’ün bu süreçte en büyük hayali, doğduğu topraklara dönüp doğa ile iç içe bir otel kurmaktı. Ve bu hayalini sonunda gerçeğe dönüştürmeyi başardı.

ALTINDAN DERE GEÇEN EVLER

Turizm sektöründe hizmet vermek üzere dört bungalov ev tasarlayan Olgun Atagün, maddi nedenlerden dolayı 2019’un ağustos ayında yeniden gemide çalışmaya başladı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle 2020’nin mart ayında tekrar memleketine dönmek üzere işini bıraktı. Atagün tesisine iki bungalov ev daha ekledi. Yapımında köy sakinlerinin de çalıştığı “DoğadaKal” adlı tesis, fotoğrafları sosyal medyada paylaşılınca bir anda popüler oldu. Zemini camla kaplı bölümlerinde alttan geçen dere sularının görülebildiği evler, doğayla iç içe tatil yapmak isteyenlerden büyük ilgi gördü.

ÜNLÜLERİN DE TERCİHİ

Mühendislik işindeki maaşı iyi olmasına rağmen ailesiyle bir arada olup hayalini kurduğu işi yapmayı tercih eden Olgun Atagün’ün açtığı tesisi ziyaret edenler arasında Ekin Uzunlar, Selçuk Balcı, Salih Yılmaz, Volkan Arslan, İlhan Gülten, Erdem Akın ve Fikret Dedeoğlu gibi ünlü isimler de var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...