Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Ocak 2022 10:21 - Güncelleme : 16 Mart 2022 13:25

Abdülhamit Gül Kimdir?

Adalet Bakanlığı görevinden affını isteyerek istifa eden Abdülhamit Gül'ün istifası siyaset ve Türkiye gündeminin ilk sırasına oturdu. Abdülhamit Gül, Adalet Bakanlığı görevinden alınırken, yerine Bekir Bozdağ atandı. Adalet Bakanlığı’nda yaşanan bu ani görev değişikliği eski ve yeni adalet bakanlarının internette en çok aranılan isimler arasında ilk sıraya yerleştirdi. Peki, eski Adalet Bakanı; "Abülhamit Gül kimdir?, kaç yaşında?, siyasi kariyeri nedir?, Abülhamit Gül neden istifa etti?, Abülhamit Gül istifa ile ilgili ne dedi?" merak edilen tüm soruların cevaplarını haberimizden okuyabilirsiniz...

Abdülhamit Gül Kimdir?
Bekir Bozdağ,Abdülhamit Gül,Adalet Bakanlığı,Cumhurbaşkanlığı

Abdulhamit Gül Adalet Bakanlığı'ndan istifa etti. Dün akşam Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Gül'ün yerine bir önceki dönem Adalet Bakanlığı görevinde bulunan Bekir Bozdağ getirildi. Bozdağ'ın eski görevine gelmesiyle birlikte vatandaşların konuya ilişkin araştırmaları hız kazandı. Görev değişiminin ardından Abdulhamit Gül kimdir, kaç yaşında, siyasi kariyeri nedir, neden istifa etti, açıklama yaptı mı, yerine kim geldi? gibi sorular yanıt arıyor. İşte Abdülhamit Gül ile ilgili tüm merak edilenler…

ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL ADALET BAKANLIĞI GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ!

Dün akşam Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Ankara’da gündemi hareketlendirdi. Yayımlanan son kararnamesi ile Adalet Bakanı ile birlikte TÜİK Başkanı değişti. İstifası kabul edilen Abdülhamit Gül’ün, Ekrem İmamoğlu’nun MOBESE görüntülerinin tartışıldığı günlerde, Kişisel Verileri Koruma ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti. Bu sefer de ani görev değişikliği siyaset gündemini hareketlendirirken Abdulhamit Gül’ün neden istifa ettiği sorusu gündeme oturdu.

Abdülhamit Gül Kimdir?

İSTİFA EDEN ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL'DEN İLK AÇIKLAMA

İstifanın ardından Bakan Gül'den ilk açıklama geldi. Abdülhamit Gül, Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde görevine son verilmesinin ardından sosyal medyadan yaptığı açıklamada; “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğüm Adalet Bakanlığı görevinden ayrılmış bulunuyorum. Kendilerine görevden af talebimi kabulleri için şükranlarımı arz ediyor, yeni Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a başarılar diliyorum." dedi.

Abdülhamit Gül Kimdir?

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Adalet Bakanlığı görevine atanan Sayın Bekir Bozdağ'ı tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Görevi devreden Sayın Abdülhamid Gül bakanımıza bugüne kadarki hizmetleri dolayısıyla teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

ABDÜLHAMİT GÜL KİMDİR?

Abdülhamit Gül, 12 Mart 1977 yılında Gaziantep’in Nizip ilçesinde dünyaya gelmiştir. Baba adı Cemil, anne adı Saliha'dır. İlk öğrenimini Cumhuriyet İlkokulunda tamamladı. Lise eğitimini Nizip ve Oğuzeli İmam Hatip Liselerinde sürdürdü, Nizip İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Lise yıllarından itibaren çeşitli STK'ların gençlik kollarında aktif olarak yer aldı. Yükseköğrenimini ise Ankara Hukuk Fakültesinde tamamlayan Abdülhamit Gül evli ve üç çocuk babasıdır.

Abdülhamit Gül Kimdir?

Siyasi ve güncel konularda yazı çalışmaları da bulunan Gül’ün; Millî Gazete, Star Gazetesi, Gençlik Dergisi, Edebiyat Ortamı Dergilerinde makaleleri, denemeleri yayınlandı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının gençlik kollarında aktif olarak yer aldı. Milli Gençlik Vakfı Üniversitelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Abdülhamit Gül Kimdir?

ABDÜLHAMİT GÜL’ÜN SİYASİ KARİYERİ

Abdülhamit Gül, Refah ve Fazilet Partilerinde Ankara İl Gençlik Kolları'nda Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almıştır. 2001-2003 yılları arasında Saadet Partisi'nin genel başkan yardımcılığını yapmıştır. 2003-2010 yıllarında Saadet Partisi genel idare kurulu üyesi olmuştur. Kasım 2010-22 Eylül 2012 yılları arasında Has Parti Kurucular Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.

Abdülhamit Gül Kimdir?

HAS Parti Ankara İl Başkanlığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini yürütmekteyken Hukuki Araştırmalar Derneği üyesi olmuştur. Daha sonra HAS Parti ile AK Partinin birleşmesi üzerine, 30 Eylül 2012 tarihinde yapılan AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK üyesi seçilmiştir.

7 Aralık 2012 tarihinde ise Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır. 14 Nisan 2014 tarihinde AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirilmiştir.

Abdülhamit Gül Kimdir?

Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Gaziantep milletvekili olmuştur. AK Parti'nin 13 Eylül'de yaptığı MKYK toplantısından sonra Genel Sekreteri olmuştur.

19 Temmuz 2017 tarihinde yapılan kabine değişikliği ile Adalet Bakanı görevine getirildi. Görevini 65. ve 66. Hükûmet'te de sürdüren Gül, 29 Ocak 2022 tarihinde görevinden istifa etmiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...