Tgrt Haber
24 Ocak 2022 10:51 - Güncelleme : 17 Mart 2022 14:35

Ahu Turanlı Kimdir?

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Fatma Girik 79 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden efsane oyuncu Fatma Girik ölüm nedeninin çoklu organ yetmezliği olduğu açıklandı. Usta oyuncu için Şişli Belediyesi Başkanlık binasında tören düzenlendi. Vefat haberinin ardından Fatma Girik kızı Ahu Turanlı gündeme geldi. Peki Ahu Turanlı kimdir, kaç yaşında?

Ahu Turanlı Kimdir?
fatma girik,yeşilçam,ahu tutanlı

Yeşilçamı’ın dört yapraklı yoncasından biri olan Fatma Girik 79 yaşında vefat etti. Sevenleri ve dostları usta oyuncu ardından taziye mesajlarını yayınlarken Fatma Girik kızı Ahu Turanlı gündeme geldi. Girik’in manevi kızı olan Ahu Turanlı hakkında araştırmalar yoğunlaşırken ''Ahu Turanlı kimdir, ne iş yapıyor?'' gibi sorular merak konusu oldu. 

AHU TURANLI KİMDİR?

Yeşilçam'ın yıldızı Fatma Girik vefat haberi sevenlerini üzdü. Vefat haberini ardından gündeme Fatma Girik vasiyetnamesi ve mal varlığı geldi. Usta oyuncu servetini manevi kızı ve yeğeni Ahu Turanlı'ya bırakacağı iddia edildi. Peki Ahu Turanlı kimdir? 

Ahu Turanlı, Fatma Girik’in kardeşi Müesser Turan’ın kızı olduğu öğrenildi. İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olduktan sonra uzun yıllar farklı televizyon kanallarında çeşitli programlarda görev aldı. Günümüzde özel bir şirkette çalışan Ahu Turanlı, yıllar önce Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan koruyucu aile olarak Fatma Girik tarafından sahiplenildi. Ahu Turanlı bebekliğinden bugüne teyzesi için çok kıymetli olduğu biliniyor. Fatmara Girik'in Münevver Girik Müesser Girik ve Günay Girik adında 3 kardeşi bulunuyor.

Ahu Turanlı Kimdir?

AHU TURANLI: BODRUM'A DÖNMEK İSTİYORDU

Fatma Girik manevi kızı Ahu Turanlı vefat haberinin ardından açıklama yaptı. Ahu Turanlı Covid-19'a bağlı çoklu organ yetmezliğinden vefat eden usta oyuncu için ''Çok üzgünüz. Açıkçası ben annemi kaybettim. Ana Türkiye büyük bir değerini kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun. 6 aydır solunum sıkıntısı başlamıştı. Maalesef bugün saat 06.00 civarında vefat etti. İki haftadır bu hastanede yatıyordu. Son 2-3 gün yoğun bakıma aldılar. Solunumunda güçlük olduğu için konuşmada da zorluk çekiyordu. Başka bir sıkıntısı yoktu" ifadelerini kullandı. Ahu Turanlı Fatma Girik için ''İyileşip Bodum'a dönmek istiyordu'' dedi. 

Yeşilçam’ın usta ismi ve eski Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik için 27 Ocak Perşembe günü Şişli Belediyesi Başkanlık binasında tören düzenlendi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen Fatma Girik'in cenaze töreni ise öğle namazında Teşvikiye Camii’nde yapılacak. 

FATMA GİRİK KİMDİR? 

1942 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Fatma Girik, Münevver Girik ve Hayri Girik’in üç çocuğunda biridir. Lise eğitimini Cağaloğlu Kız Lisesi’nde tamamlamıştır. Oyunculuğa olan ilgisiyle mesleğe atılan Fatma Girik, ilk başrolünü Leke isimli filmle aldı. 180’den fazla filmde oynayan Girik, Memduh Ün ile tanıştıktan sonra kariyerinde büyük bir ilerleme kaydetti. Mehduh Ün’ün yönettiği Ölüm Peşimizde filmiyle Girik oyunculuk dünyasından adından söz ettirdi.

Fatma Girik, 1970 ve 1980 yıllarında sinema tarihine damga vurmuş dört kadın oyuncudan biridir. Dört yapraklı gonca diye bilinen bu dört oyuncu; Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Filiz Akın, Türkan Şoray’dır. 

Fatma Girik İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında vefat etti. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...