Tgrt Haber
06 Eylül 2021 11:37

Ali Atalı Kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Ali Atalı biyografisi!

Enerji piyasasındaki yatırımlarıyla dikkat çeken bir isim olan Atalı Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Atalı hakkında merak edilenler haberimizde.

Ali Atalı Kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Ali Atalı biyografisi!
Ali Atalı

Enerji piyasasındaki yatırımlarıyla dikkat çeken bir isim olan Atalı Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Atalı hakkında merak edilenler haberimizde.
Ali Atalı (d. 1977;) Türk iş adamı, Atalı Enerji Yönetim Kurulu Başkanı
Ali Atalı doğum tarihi : 1977
Ali Atalı kaç yaşında : 44 yaşında
Ali Atalı’nın mesleği ne : İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu, Medyatürk’ün kurucusu, Atalı Enerji Yönetim Kurulu Başkanı
Ali Atalı’nın kariyer basamakları: 2002 yılında Garanti BBVA’da proje sorumlusu, McCann Ericsson firmasında Proje Müdürü, Medyatürk, Atalı Enerji Yönetim Kurulu Başkanı
Kahramanmaraş’taki Dev Güneş Enerjisi Santrallerinin Yatırımcısı Ali Atalı Kimdir?
Enerji krizinin kapıda olduğunun herkesçe bilindiği son günlerde, yenilenebilir enerji konusu oldukça önemli. Bu anlamda ciddi bir adım olan güneş enerjisi yatırımıyla dikkat çeken Ali Atalı kimdir? 
Aslen Karadenizli bir aileden gelen ama İstanbul’da yaşayan Ali Atalı, sürdürülebilir çevre için elinden geleni yapmaya çalışan bir iş insanıdır.
 Fosil yakıtlar yerine geçecek doğal enerji kaynakları konusunda ilk ve sağlam yatırımı yapan ülkelerin geleceğin kazanan ülkesi olacağı aşikar. Bu anlamda Türkiye’de yapılan her yatırım çok kıymetli. Atalı Enerji’nin Kahraman Maraş’ta yaptığı dev yatırım, ülkemizin de yarışta yeri olmasını sağlaması açısından dikkat çeken bir yatırım. Tüm Dünya’da enerji devi olmak konusunda ciddi adımlar atılmaya başladı bile. Özellikle fosil yakıtların yakın zamanda tükeneceği düşünüldüğünde yenilenebilir enerji kaynaklarına bugünden yatırım yapmak ülkemizin birincil hedefi olmalı. Özellikle iş adamlarının bu konudaki destekleri, ülkemizin diğer ülkelerle girdiği yarışta öne çıkmasını sağlayacaktır.
  Sürdürülebilir çevre için yapılan çalışmalar konusunda farklı yatırımlarıyla da dikkat çeken Ali Atalı, yakın zamanda Türkiye’deki her şehre elektrikli şarj istasyonu kurmayı hedeflemektedir. Benzinle çalışan arabaların yerini alacak olan elektrikli arabalar için önemli bir ihtiyaç olan elektrikli şarj istasyonlarının yaygınlaşacak olması, sürdürülebilir çevre açısından çok önemli bir yatırımdır. 
2015 yılında Kahramanmaraş’ta Keçeli ve Bulutoğlu Güneş Enerjisi Santrallerinin kurulumunu gerçekleştiren Ali Atalı, 2018 yılında bu iki santralin ürettiği enerjinin dağıtımını gerçekleştirebilmek için Atalı Enerji Dağıtım A.Ş. ‘yi kurmuştur. Türkiye’nin enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik önemli bir adım olan bu yatırımlar, Ali Atalı’nın liderliğinde artarak devam etmektedir. Türkiye’nin her şehrine kurulacak olan elektrikli şarj istasyonları Atalı Enerji’nin öncelikli hedefidir. 

Ali Atalı Kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Ali Atalı biyografisi!

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...