Tgrt Haber
27 Ağustos 2021 17:34

Ali Murat Kırık kimdir? Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Murat Kırık hayatı

Ali Murat Kırık, sosyal medya, internet ve yeni medya hakkında yaptığı açıklamalarla biliniyor. Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyesi Ali Murat Kırık sık sık çıktığı televizyon programları ve basına yaptığı konuşmalar nedeniyle birçok kişi tarafından merak ediliyor.

Ali Murat Kırık kimdir? Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Murat Kırık hayatı
marmara üniversitesi,türkiye gazetesi

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr Ali Murat Kırık yaptığı açıklamalarla gündeme geliyor. Akademik kariyeriyerinin yanı sıra çalışmalarıyla da konuşulan Ali Murat Kırık'ın hayatını araştırdık. 

ALİ MURAT KIRIK KİMDİR?  

Ali Murat Kırık 1986 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Lise eğitimini Özel Bilgi Lisesi’nde tamamlayan Ali Murat Kırık, üniversite eğitimine Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde başladı. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nü birincilikle tamamladı. Bir yıl kadar çeşitli medya kuruluşlarında çalışan Ali Murat Kırık, 2009 yılında Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü kadrosuna araştırma görevlisi olarak katıldı.  

Ali Murat Kırık, yüksek lisans eğitimini Marmara üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde bitirdi. Yüksek Lisans tezinde "IP Televizyon Yayın Teknolojisi" konusunu işledi. 2010 yılında içerisinde Marmara Üniversitesi Radyo, Televizyon Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başladı. 2013 yılında biten doktorasında "Yeni Medya Çağı Çerçevesinde Türkiye’de Televizyondan İnternete Dönüşüm ve Sosyal Paylaşım Ağlarında Gençlerin Konumu" adlı tezini yazdı. Doktora tezinin ardından Ali Murat Kırık yardımcı doçent unvanını aldı. 2018 yılından itibaren Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde doçent olarak görev yapan Ali Murat Kırık; Yeni Medya, Televizyon Teorileri, Yeni Medyada Yayıncılık Uygulamaları, Sosyal Medya derslerine giriyor.  

Doç. Dr. Ali Murat Kırık üniversite kariyerinin yanında Milat Gazetesi’nde yazılar yayınlıyor. Türkiye Gazetesi’nde de aylık olarak Geniş Açı köşesinde teknoloji, dijital iletişim ve siber güvenlik hakkında yazılar yazıyor.  

Ali Murat Kırık kimdir? Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Murat Kırık hayatı

DOÇ. DR. ALİ MURAT KINIK ESERLERİ  

Doç. Dr. Ali Murat Kırık akademik hayatının yanında eserleri de ilgi büyük ilgi görüyor. Kırık’ın dokuz kitabı ve yüzün üzerinde makalesi bulunuyor. Doç. Dr. Ali Murat Kırık makale örnekleri:  

  • Yeni Medya Aracılığıyla Değişen İletişim Süreci: Sosyal Paylaşım Ağlarında Gençlerin Konumu 
  • Sayısal Uydu Teknolojisinin Gelişimi ve Türkiye’de Yayıncılığın Geleceği 
  • Türkiye’de ve Dünyada Popüler Kültür Olgusuna Yönelik Eleştirel Bir Analiz 
  • Aile Ve Çocuk İlişkisinde İnternetin Yeri Nitel Bir Araştırma 
  • Sinemada Renk Öğesinin Kullanımı: Renk ve Anlatım İlişkisi 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...