Tgrt Haber
24 Ekim 2021 13:25

Ayberk Pekcan kimdir, öldü mü? Oyuncu Ayberk Pekcan kaç yaşında, neden vefat etti?

"Ayberk Pekcan kimdir, kaç yaşında, neden vefat etti?" sorularının cevabı sevenleri tarafından araştırılmaya devam ediyor. Son dakika haberine göre, sağlık durumu ile son dönemde sık sık gündeme gelen Ayberk Pekcan hayatını kaybetti. Diriliş Ertuğrul, Kurtlar Vadisi, Ihlamurlar Altında, Yaprak Dökümü, Keşanlı Ali Destanı gibi birçok dizide oynayan Ayberk Pekcan'ın hastalığı, hayatı, oynadığı diziler haberimizde...

Ayberk Pekcan kimdir, öldü mü? Oyuncu Ayberk Pekcan kaç yaşında, neden vefat etti?
kanser,oyuncu,ayberk pekcan,ölüm

"Ayberk Pekcan öldü mü, hastalığı neydi, kaç yaşındaydı?" sorusu gündemde yerini aldı! Son olarak sırt ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede kanser olduğunu öğrenen Ayberk Pekcan, hastalığını Twitter hesabından duyurmuş ve sevenlerine son durumu hakkında bilgi vermişti. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören ünlü oyuncu Ayberk Pekcan geçtiğimiz hafta memleketi Mersin’de yoğun bakıma alınmıştı ve 51 yaşındaki ünlü oyuncu bugün hayatını kaybetti. İşte, kansere yakalanan Ayberk Pekcan hakkında bilmeniz gerekenler ve ünlü oyuncunun hayatı...

AYBERK PEKCAN KİMDİR?

Ayberk Pekcan 22 Mayıs 1970 tarihinde Mersin'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Adana'da başladı. Lise eğitimine ise Mersin'de devam etti. Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalı mezunu olan Ayberk Pekcan İstanbul’a yerleşerek oyunculuk kariyerine başladı. İlk oyunculuk deneyimini 1995 yılında 'Çiçek Taksi' dizisinde oynayarak kazandı. Ihlamurlar Altında, Yaprak Dökümü, Hayat Bilgisi, Kurtlar Vadisi, Keşanlı Ali Destanı gibi dizilerde yer aldı. Saç filmi ile 2010 yılında ulusal ve uluslararası film festivallerinde ödüller kazandı. 23. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde 'Aşk ve Devrim' filmindeki performansıyla 'En İyi Yardımcı Erkek' oyuncu ödülünü aldı. 2014-2018 yılları arasında 'Diriliş Ertuğrul' dizisinde 'Artuk Bey' karakteriyle boy göstererek herkes tarafından tanındı. 51 yaşındaki oyuncu Ayberk Pekcan Twitter hesabından yaptığı duyuru ile akciğer kanserine yakalandığını açıkladı.

Bugün hayatını kaybeden ünlü oyuncudan geriye, canlandırdığı karakterler ve unutulmaz dizileri kaldı...

AYBERK PEKCAN FİLMLERİ

Ayberk Pekcan akciğer kanseri olduğunu duyurmasının ardından hayranları yer aldığı sinema filmlerini araştırmaya başladı. İşte Ayberk Pekcan sinem filmleri ve oynağı karakterler:

  • Mustang (2015) - Erol
  • Kış Uykusu (2014) - Hidayet
  • Aşk ve Devrim (2011) - Pala
  • Saç (2010) - Hamdi
  • Ali'nin Sekiz Günü  (2008) - Hacı
  • Neredesin Firuze (2003) - Pislik
  • Şeytan Bunun Neresinde (2002) - Köy Muhtarı/Terörist Başı
  • Abdülhamit Düşerken (2002) - Katip Ali Şevki

Ayberk Pekcan kimdir, öldü mü? Oyuncu Ayberk Pekcan kaç yaşında, neden vefat etti?

AYBERK PEKCAN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Akciğer kanseri tedavisi gören Ayberk pekcan'ın hastalığına dair haberler hızla yayılırken gözler Ayberk Pekcan sağlık durumuna çevrilmişti. Tümörün karaciğer ve böbrek üstü bezlerine sıçradığını söyleyen oyuncu Pekcan, kişisel sosyal medya hesaplarından kemoterapiye başladığını duyurarak sevenlerine bilgi vermişti. Ayberk Pekcan, sağlığına kavuşmak için elinden gelen çabayı göstereceğini ifade ederken, Ayberk Pekcan akciğer kanseri olduğu haberini şu mesajla duyurmuştu:

"Sevgili dostlar, on gün kadar önce sırt ağrısı şikayetiyle gittiğim doktorla başlayan süreç bugün bu noktaya geldi. Ben Akciğer Kanseri olmuşum. Tümör, karaciğer ve böbrek üstü bezlerine de sıçramış. Maalesef bu hastalık başlangıç evrelerinde hiç belirti vermedi. Kemoterapinin ilk günü. En büyük desteğim ailem yanımda. Yakındaki arkadaşlarım da öyle. Ben sağlığıma kavuşmak için elimden gelen çabayı göstereceğim. Sağlık dilekleriniz ve dualarınızı esirgemeyin. Kalın sağlıcakla..."

AKCİĞER KANSERİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Akciğer kanseri yapısal olarak normal akciğer dokusundan olan hücrelerin ihtiyaç ve kontrol dışı çoğalarak akciğer içinde bir kitle (tümör) oluşturmasıyla başlar. Akciğerde yer alan hücrelerin dengesiz bir şekilde çoğalması sonucu meydana gelen kötü huylu tümöral oluşumlara akciğer kanseri adı verilir. Akciğer kanseri oldukça sık görülen, ciddi sonuçları olan kanser türlerinden biri olarak bilinir.

Akciğer kanseri belirtileri:

  • Giderek artan öksürük
  • Ses kısıklığı ve yutma güçlüğü
  • Kanlı balgam,
  • İştah kaybı,
  • Ani ve hızlı ortaya çıkan kilo kaybı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...