Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Aralık 2021 15:04

Aydın Birsel kimdir, kaç yaşında, neden öldü? Belgin Doruk'un oğlu Aydın Birsel neden evinde ölü bulundu?

"Belgin Doruk'un oğlu Aydın Birsel kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor, neden öldü?" soruları gündemde! Evinde ölü bulunan Aydın Birsel'in cesedi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. İşte, Aydın Birsel'e dair merak edilenler...

Aydın Birsel kimdir, kaç yaşında, neden öldü? Belgin Doruk'un oğlu Aydın Birsel neden evinde ölü bulundu?
aydın birsel,ölüm,belgin doruk

"Aydın Birsel kimdir, kaç yaşında, neden öldü?" sorularının cevabını merak eden vatandaşlar, Aydın Birsel'e ne olduğunu araştırmaya devam ediyor. Yeşilçam'ın sevilen isimlerinden Belgin Doruk ile yönetmen ve senarist Özdemir Birsel'in oğlu Aydın Birsel'in evinde ölü bulunmasının sebebi sorgulanıyor! İşte, Aydın Birsel'in ölüm sebebi...

Aydın Birsel kimdir, kaç yaşında, neden öldü? Belgin Doruk'un oğlu Aydın Birsel neden evinde ölü bulundu?

AYDIN BİRSEL KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NEDEN ÖLDÜ?

54 yaşında hayatını kaybeden Aydın Birsel, Türk sinemasının ünlü üyuncularından Belgin Doruk ile yönetmen ve senarist Özdemir Birsel'in oğludur. Yaşadığı sitenin önünde düşdükten sonra ağzından ve burnundan yaralanan Aydın Birsel, ambulans çağırarak yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekibi, Birsel'e müdahale etti fakat burnuna tampon yapan sağlıkçıların hastaneye gitme talebini reddeden Aydın Birsel, sonrasında Mudanya'ya gitmek için taksi çağırdı. Taksiye bineceği esnada burnu tekrar kanamaya başlayan Birsel, taksi şoförüne  yüzünü yıkayıp geleceğini söyleyerek evine çıktı.

Dairesinin önüne gelen Birsel, kapının önünde fenalaşıp yere yığıldıktan sonra komşuları tarafından fark edilince, olay yerine intikal eden sağlık ekibi, Aydın Birsel'in vefat ettiğini açıkladı. Aydın Birsel’in cansız bedeni, Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan incelemenin ardından ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Morgu'na götürüldü. 

Aydın Birsel kimdir, kaç yaşında, neden öldü? Belgin Doruk'un oğlu Aydın Birsel neden evinde ölü bulundu?
BELGİN DORUK KİMDİR?

28 Haziran 1936 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Belgin Doruk, 1952’de ortaokul son sınıfta eğitimini sürdürürken, Yıldız Dergisi ve İstanbul Film’in açtığı yarışmayı, Ayhan Işık ve Mahir Özerdem ile birlikte kazanarak sinemaya dair ilk adımlarını atmıştır. İlk filmi olan “Çakırcalı’nın Definesi”nin ardından, 1953 yılında yapılan güzellik yarışmasında Türkiye'nin 2. Güzeli seçilerek, Türk sinemasının belirli bir döneminde en çok rolü alan kadın oyuncusu olmuştur. 

Zeki Müren ile  birçok filmde başrol oynayan Doruk, 1964 yılında Orhan Elmas’ın yönettiği “Duvarların Ötesi” adlı filmde Tanju Gürsu ile başrolü paylaşmıştır. Ayhan Işık ile iyi bir ikili haline gelen Belgin Doruk, “Küçük Hanım” serisi ile daha da ünlenmiştir ve Yeşilçam'ın "Küçük Hanımı" haline gelmiştir.

Sanatçı, çoğunlukla melodramların ya da duygusal güldürülerin değişmez oyuncusu haline gelirken; sinemada ilk çıkışını, “Yeşil Köşkün Lambası” filmiyle yapmıştır.. Yönetmen Faruk Kenç dünyaevine giren Doruk, daha sonra yapımcı Özdemir Birsel ile evlenerek "Aydın" adında bir erkek çocuğu dünyaya getirmiştir.

1970 yılında yapılan 2. Adana Film Festivali’nde "Yuvanın Bekçileri" filmiyle En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan Doruk, 1975 yılından sonra sinemayı bırakmıştır. 26 Mart 1995 yılında İstanbul’da vefat etmiştir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...