Tgrt Haber
25 Ocak 2022 17:44 - Güncelleme : 17 Mart 2022 14:32

Bafetimbi Gomis Kimdir?

Galatasaray'da 33 maçta forma giyerek 29 gole imza atan ve taraftarın sevgisini kazanan Gomis'ten "Galatasaray" sinyali gelmişti, beklenen transfer haberi de gecikmedi. Sarı kırmızılı takımın taraftarları, "Gomis Galatarasaray'a geri mi gelecek, Gomis geri dönecek mi? sorularının cevabını araştırmaya devam ederken, futbolcunun Galatasaray ile anlaşma imzaladığı netleşti. Peki, Galatasaray'da geçirdiği 1 sezonda gönülleri fetheden Bafetimbi Gomis kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi takımlarda oynadı? Gomis hangi takımda oynuyordu, kariyer geçmişi ve bilinmeyenleri haberimizde...

Bafetimbi Gomis Kimdir?
gomis,galatasaray,futbol

Galatasaray'da forma giydiği sezon attığı goller ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Bafetimbi Gomis, takıma geri dönüşün sinyalini verdikten sonra transfer haberi gecikmedi. 2017-2018 sezonunda Galatasaray'da fileleri havalandıran Gomis, 33 maçta attığı 29 gol ile hafızalara kazındıktan sonra dönüş için hazırlıklara başladı. Sarı Kırmızılı takımın şampiyon olduğu yıl gol kralı olan Gomis, menajerinin yaptığı açıklamaların ardından tekrar gündeme geldi. Başarılı futbolcunun menajeri Patrick Mendy, Gomis'in Türkiye'ye dönmeye hazır olduğunun altını çizdi ve "Galatasaray'a kapımız açık ve ne olacağını göreceğiz. Eğer onu isterlerse Galatasaray ile yarım kalan hikayeyi tamamlamak adına dönmekten kesinlikle mutlu olacak" diyerek, dönüşe sıcak baktıklarını aktardı. Bunun üzerine yaşanan son gelişme üzerine, Gomis ile Galatasaray arasında performansa dayalı opsiyonlu 1.5 yıllık anlaşma imzalandı. Peki, şampiyonluk sezonunun gol kralı Gomis kimdir, kaç yaşında, kariyer geçmişinde hangi takımlar var? Detaylar haberimizde...

Bafetimbi Gomis Kimdir?

GOMIS TEKRAR GALATASARAY'DA! 

Fransız golcü Gomis, Galatasaray ile performansa dayalı opsiyonlu olarak 1.5 yıllık anlaşma yaptığı haberi, ünlü futbolcunun da paylaşımı ile duyrulmuş oldu. Fransız futbolcu, sosyal medya hesabında, üzerinde Galatasaray'ın kıyafetlerinin bulunduğu bir fotoğraf paylaşarak, "Güzel bir haber aldığınızda... Gülümsemem her şeyi anlatıyor." yazdı ve sevenlerine haberi verdi. 36 yaşındaki golcü, yaptığı paylaşımın sonuna sarı-kırmızı kalp koyarak taraftarların da desteğini kazandı. 

Bafetimbi Gomis Kimdir?

GOMIS'TEN GELEN YENİ HAMLE TRANSFER İDDİALARINI GÜÇLENDİRDİ! 

Suudi Arabistan'ın Al-Hilal takımında forma giyen 36 yaşındaki Fransız golcü Bafetimbi Gomis'in Türkiye'ye döneceği ve Galatasaray'a transfer olacağı iddiaları gündeme gelmiş, sarı kırmızılı taraftarlar bu haberi sevinçle karşılamış; hatta Gomis'e sosyal medya üzerinden "gel" çağrısı yapmışlardı. 

Son olarak Gomis'ten bu çağrılara gelen cevap, transfer iddialarını güçlendirdi. Instagram hesabına yüklediği fotoğrafın altına Galatasaraylı bir taraftarın "Come to Galatasaray" yazması üzerine, Gomis'in verdiği "İnşallah" cevabı, sarı-kırmızılı taraftarlar tarafından umut verici olarak karşılandı. Sarı kırmızılılar, Galatasaray'dan gelecek transfer haberine odaklandı.

Bafetimbi Gomis Kimdir?

BAFETIMBI GOMIS KİMDİR, KAÇ YAŞINDA? GOMIS HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

2017 yılının yaz aylarında Galatasaray'a transferi gerçekleşen Fransız futbolcu, sarı-kırmızılı takımda 2017-2018 sezonunda 33 maçta 29 gole imza atarak gol kralı oldu.Oynadığı sezonda kazanılan şampiyonluğa en çok katkıda bulunan isimlerden biri olan golcü futbolcu, daha sonrasında Al Hilal'e transfer oldu.

Geçtiğimiz sezon, 42 maçta 30 gol atan Gomis,  Al-Hilal Riyad formasıyla çıktığı 142 maçta 104 gol atıp 16 asist yaparken; bu sezon ise 19 maçta 9 gol atarak başarının altını çizdi. 

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Swansea'dan 2.5 milyon Euro bonservis ücret ödeyerek 2017 yılında transfer eden Galatasaray'dan önce, Gomis; Troyes, Marsilya, Lyon ve St. Etienne formaları giydi ve kariyerine devam etti. 

Bafetimbi Gomis Kimdir?

GALATASARAYLILARDAN GOMIS'E "DÖN" MESAJI

Gomis'in menajerinin yaptığı açıklamanın ardından, Galatasaraylı taraftarlar Twitter'da '#BackToGalatasarayBafe' hashtagi başlatarak golcü oyuncunun geri dönmesi için çağrıda bulundu.

6 MİLYON EURO BONSERVİS ÜCRETİ

Galatasaray'dan 6 milyon Euro bonservis bedeli karşılğında, 2018'de Al Hilal'e transfer olan Bafetimbi Gomis, Galatasaray'dan ayrılık sürecine dair şunları söylemişti:

''Galatasaray'ı çok seviyorum ancak bu ilgiyi ve sevgiyi ayrılırken Galatasaraylı yöneticiler tarafından hissedemedim.'' 

Gomis, Al Hilal'de oynadığı 147 maçta 107 gol ve 16 asistlik performans sergilerken; Al Hilal, bu sezon Asya Şampiyonlar Ligi'nde 1991, 2000 ve 2019'un ardından 4. kez Asya'nın en büyüğü oldu. Gomis ise, 10 maçta 6 gol, 2 asistle yine bu başarının kahramanlarından biri haline geldi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...