Tgrt Haber
29 Ocak 2022 11:34 - Güncelleme : 16 Mart 2022 13:18

Bekir Bozdağ Kimdir?

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün görevden affını isteyerek istifa etmesi üzerine, Cumhurbaşkanı yerine Resmi Gazete'de Adalet Bakanlığı'na Bekir Bozdağ'ın getirildiği duyurdu. Peki, Bekir Bozdağ kimdir, kaç yaşında, nereli? Bekir Bozdağ hangi bölümden mezun? İşte, Bekir Bozdağ'ın kariyer geçmişi...

Bekir Bozdağ Kimdir?
bekir bozdağ,adalet bakanı

"Adalet Bakanlığı görevine getirilen Bekir Bozdağ kimdir, kaç yaşında ve nereli, eski görevi neydi?" soruları gündemde yerini aldı! 2017 yılından bugüne Adalet Bakanı görevini sürdüren Abdülhamit Gül'ün istifasının ardından koltuğa geçen yeni isim Bekir Bozdağ oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan bu kararın ardından, vatandaşlar Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın hayatını, eğitim ve kariyer geçmişini araştırmaya başladı. Detaylar haberimizde..

Bekir Bozdağ Kimdir?

BEKİR BOZDAĞ KİMDİR? KAÇ YAŞINDA?

Bekir Bozdağ, 1 Nisan 1965'te Yozgat Akdağmadeni'nde dünyaya gelmiştir. Baba adı Mehmet Duran, anne adı Nuriye olan Bekir Bozdağ; Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olmuştur ve  yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında tamamlamıştır. Eğitim hayatına devam eden Bozdağ, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra serbest avukat olarak çalışmaya başlamıştır.

Bekir Bozdağ, 1999 yılında Fazilet Partisi Akdağmadeni (Yozgat) Belediye Başkan Adayı olmuştur ve Fazilet Partisi Yozgat Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

AK Parti Yozgat kurucu il yönetiminde Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığına devam eden Bozdağ, AK Parti Teşkilat Başkanlığında değişik illerde İl Koordinatörlüğü ve Bölge Koordinatörlüğünü sürdürmüştür.

Bekir Bozdağ Kimdir?

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği  ve AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Bozdağ; 22, 23, 24, 26 ve 27. Yasama Dönemlerinde Yozgat Milletvekili seçilmiştir. 22. Yasama Dönemi'nde TBMM Adalet Komisyonu Üyeliği (2002-2007), 23. Yasama Döneminde AK Parti TBMM Grup Başkanvekilliği yaparak siyasi kariyerine devam etmiştir.

61. Hükümette Başbakan Yardımcısı, 61, 62, 64 ve 65. Hükümetlerde Adalet Bakanı, 65. Hükümette Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü olarak görev alan Bozdağ, Cumhurbaşkanı fahri Başdanışmanlığı görevinde bulunmuş ve 27. Yasama Döneminde Anayasa Komisyonu Başkanlığına seçilmiştir.

Dün gece saatlerinde görevden affını isteyerek istifa eden Abdulhamit Gül'ün ardından, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı görevini Bekir Bozdağ üstlemiştir ve 29 Ocak itibari ile Adalet Bakanı olarak görev almaktadır. 

Bekir Bozdağ, orta seviyede İngilizce ve Arapça bilmekte; evli ve 3 çocuk babasıdır. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...