Tgrt Haber
26 Kasım 2021 13:10

Cem Özdemir kimdir, nereli? Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir hayatı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un başbakanlığında kurulacak olan, SPD, Yeşiller, FDP koalisyon hükümetinde Tarım Bakanı Cem Özdemir olacak. Peki Cem Özdemir kimdiri nereli?

Cem Özdemir kimdir, nereli? Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir hayatı
cem özdemir,almanya

Belirlenen bakan adaylarının ve koalisyon anlaşmasının Cuma günü yaklaşık 125 bin parti üyesinin onayına sunulacağı Yeşiller'de, yoğun ve hararetli tartışmaların ardından Perşembe akşamı bakanlıklar için isimler belirlendi. Buna göre Cem Özdemir Tarım Bakanı olarak belirlendi. Özdemir’in ismi daha önce Dışişleri Bakanı için de geçmişti. 

CEM ÖZDEMİR KİMDİR? 

Cem Özdemir 21 Aralık 1965 yılında Bad Urach kentinde dünyaya geldi. Cem Özdemir’in babası Çerkes kökenlidir. Ailesi Tokat’tan Almanya’nın güneyindeki Baden-Württemberg eyaletinde, Bad Urach kentine göç etmiştir. Cem Özdemir lise eğitiminin ardından sosyal pedagoloji eğitimi aldı. 1987'den itibaren eğitimci ve serbest gazeteci olarak çalıştı. 

Cem Özdemir 1981 yılında Yeşiller Partisi'ne üye oldu. Özdemir 1989-1994 yılları arasında partinin Baden-Württemberg eyalet yönetiminde görev yaptı. 1992'de göçmen hakları için kurulan Immi-Grün- Bündnis der neuen InländerInnen (Göçmen Yeşili - Yeni Vatandaşlar İttifakı) grubunun kurucuları arasındadır. Cem Özdemir 2 Haziran 2008 tarihinde Yeşiller Partisi eş başkanlığına aday oldu. 1994-2002 yılları arasında Yeşiller Partisi'ni Alman Federal Meclisi'nde temsil etti. 1998'den itibaren Yeşiller Meclis Grubunun iç politika sözcüsü oldu. Cem Özdemir, ALS hastalığına dikkat çekmeyi amaçlayan Ice Bucket Challenge kampanyasına destek vermek adına evinin balkonunda bir video çekmiştir. Daha sonra ise videoda görüntülere takılan “Hint keneviri” bitkisi gerekçe gösterilerek uyuşturucu yasasına muhalefetten hakkında soruşturma açılmış ve dokunulmazlığı kaldırıldı. Özdemir, kenevirin yasallaştırılmasının savunuculuğunu yapmakla gündeme gelmişti. 

Cem Özdemir kimdir, nereli? Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir hayatı

CEM ÖZDEMİR NEDEN İSTENMEYEN ADAM İLAN EDİLDİ? 

Cem Özdemir Türkiye hakkındaki kötü söylemleri ile biliniyor. Uluslararası arenada her fırsatta Ankara'nın karşısında duran Özdemir, Merkel hükümetini "Türkiye'deki demokratik kuruluşlara yetersiz destek vermekle" eleştiriyordu. Ayrıca Özdemir, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye yönelik baskı politikası uygulamasını savunarak, Ankara'nın AB üyeliğine karşı çıkıyor.

Diğer taraftan 2016 yılında Alman Meclisi'nin Ermeni iddialarına ilişkin kararının en büyük destekçilerinden Özdemir'e, Tokatlı hemşehrileri sert tepki göstermiş, kararın altına imza atmasını kınamıştı.

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...