Tgrt Haber
28 Ocak 2022 15:15 - Güncelleme : 17 Mart 2022 14:03

Daniil Medvedev Kimdir?

Avustralya Açık Erkekler finali için geri sayım başladı. Rafael Nadal Avustralya Açık Erkekler yarı finalinde Matteo Berrettini’yi 3-1 mağlup ederek finale yükselirken rakibi Stefanos Tsitsipas’ı 3-1 yenen Daniil Medvedev oldu. Peki Daniil Medvedev kimdir? Avustralya Açık Erkekler tenis finali ne zaman? Avustralya Açık Nadal Medvedev maçı hangi kanalda?

Daniil Medvedev Kimdir?
Rafael Nadal,Daniil Medvedev,avustralya açık erkekler turnuvası

Avustralya Açık Tenis Turnuvası tek erkekler yarı final maçında Rafael Nadal ile Matteo Berrettini karşı karşıya geldi. Nadal, rakibini 3, 6-2, 3-6 ve 6-3’lük setlerle 3-1 yenerek finale yükselen isim olmayı başardı. Ardından Medvedev ile Tsitsipas karşı karşıya geldi. Medvedev, Tsitsipas'ı 7-6 4-6 6-4 6-1'lik setlerle 3-1 yenerek finale yükseldi. İşte Rus raket Daniil Medvedev hakkında bilmeniz gerekenler. 

DANİİL MEDVEDEV KİMDİR? 

Daniil Medvedev 11 Şubat 1996  Moskova’da dünyaya geldi. Rus profesyonel tenis oyuncusu. Profesyonel Tenisçiler Birliği'nin (ATO) sıralamasına göre 15 Mart 2021 itibarıyla tekler teniste dünya 2 numarası oldu. 2021 Amerika Açık'ta Novak Djokovic'i yenerek Amerika Açık Şampiyonu oldu. 

Daniil Medvedev oynama stili sağ el (çift el backhand) olduğu biliniyor. Başarılı raket 1,98 boyunda. 25 yaşındaki Medvedev Monte Carlo’da yaşıyor. 

Daniil Medvedev Kimdir?

AVUSTRALYA AÇIK NADAL MEDVEDEV MAÇI NE ZAMAN?

Rafael Nadal, Novak Djokovic ve Roger Federer ile birlikte 20’şer şampiyonlukla en çok grand slam zaferi yaşayan erkek tenisçi unvanına sahip. İtalyan rakibi Matteo Berrettini karşısında 3, 6-2, 3-6 ve 6-3’lük setlerle 3-1 üstünlük kazanan Nadal Avustralya Açık Erkekler final maçında rekor kırmayı hedefliyor. 35 yaşındaki tenisçi yarı final ardından "Çok iyi başladım. Son zamanlardaki en iyi başlangıcımdı. Üçüncü sette servisim düşmeye başladı. Sonuçta toparlayıp maçı kazanabilmek önemli. Tekrar finalde olmak benin için çok şey ifade ediyor" şeklinde konuştu. Nadal karşısına ise 25 yaşındaki Daniil Medvedev çıkacak. Peki Avustralya Açık Erkekler finali ne zaman?

Avustralya Açık Erkekler teniz finali 30 Ocak 2022 tarihinde saat 11.30’da yapılacak.

AVUSTRALYA AÇIK TENİS ÖDÜLÜ NE KADAR? 

2022 Avustralya Açık, 17-30 Ocak 2022 tarihleri​nde Melbourne Park'ta gerçekleştirilen bir Grand Slam tenis turnuvasıdır. Bu yıl Avustralya Açık Tenis Ödülü 75,000,000 A$ olarak belirlendi. 2022 Avustralya Açık, turnuvanın 110. yılı ve Avustralya'nın Victoria eyaletine bağlı Melbourne kentindeki Melbourne Park'ta düzenlendi. Novak Đoković ve Naomi Osaka, sırasıyla tek erkeklerde ve tek kadınlarda turnuvanın son şampiyonuydu. Đoković, Avustralya Göç Bakanı Alex Hawke tarafından Melbourne'deki varlığı "aşı karşıtlığını teşvik edebilecek yüksek profilli aşısız bir birey" olduğu gerekçesiyle vizesi iptal edildikten sonra turnuvaya katılamadı. 2022 Açık Erkekler finali Nadal Medvedev arasında yapılacak. 

MEDVEDEV HAKEM TARTIŞMASI: SEN SALAK MISIN? 

Avustralya Açık Erkekler yarı finalinde Daniil Medvedev rakibi Stefanos Tsitsipas'ın babasının her puan sonrası konuşması ile ilgili olarak hakeme şikayette bulundu. Rus raket ikinci setin sonunda hakemle gerin anlar yaşadı. Yunan rakibinin ceza alması gerektiğini söyleyen Medvedev ''Babası her puanda konuşabilir mi? Hey, cevap ver! Sen salak mısın?'' sözlerine hakemden ''Taktik vermediği sürece her puanda konuşabilir'' cevabını aldı. Bunun üzerine sinirlenen Medvedev ''Aman tanrım sen çok kötü bir adamsın. Bir grand slam yarı finalinde nasıl bu kadar kötü olabiliyorsun?'' dedi. Gerginliğe rağmen Medvedev Avustralya Açık Erkekler finalistlerinden oldu. İşte yaşanan gergin anlar: 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...