Tgrt Haber
08 Aralık 2021 12:20

Deniz Burnham kimdir, kaç yaşında, annesi ve babası kim ? Adanalı astronot adayı Deniz Melissa Burnham!

Deniz Burnham, NASA'dan yeni görevler için eğitim alacak 10 astronot adayından biri oldu! "Adana'da dünyaya gelen Deniz Burnham kaç yaşında, annesi ve babası kim, nerede eğitim aldı?" sorularının cevabı ise araştırılmaya başladı. Oldukça detaylı bir tıbbi kontrolden geçtikten sonra çeşitli yetenek, egzersiz testlerinden geçerek aday olma şansı yakalayan 6 erkek ve 4 kadın, yaklaşık 12 bin kişi arasından seçilerek, NASA'nın yeni görevleri için eğitim almaya hak kazandı! İşte, detaylar...

Deniz Burnham kimdir, kaç yaşında, annesi ve babası kim ? Adanalı astronot adayı Deniz Melissa Burnham!
nasa,Deniz Burnham,melissa burnham,astronot,adana

"Deniz Burnham kimdir, kaç yaşında, nerede eğitim aldı, ne iş yapıyor?" soruları gündemde! NASA'nın yeni astronot adayları belli olmasının ardından, Adana doğumlu Deniz Burnham'ın hayatı araştırılmaya başladı. İşte, Adanalı Deniz Burnham'a dair merak edilenler haberimizde...

DENİZ MELİSSA BURNHAM KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Adana’da bulunan, Amerika Birleşik Devletleri'nin İncirlik Hava Üssü’nde doğan Deniz Burnham, ABD'li asker bir ailenin kızıdır ve annesinin adı Şahver, babasının adı ise Ed. olarak bilinmektedir. Her ikisi de ABD Hava Kuvvetleri’nden albay rütbesiyle emekli olmuştur. Uzun zamandır Alaska’da yaşayan Deniz Burnham, helikopter ve sabit kanatlı hava araçlarını uçurabilmektedir. 2007 yılında California’daki San Diego Üniversitesi Kimya Mühendisliği'nden mezun olan Deniz Burnham, 2017 yılında ise Güney Kalifornia Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği yüksek lisansını tamamlamıştır. Burnham, lisansüstü okulda geçirdiği süre boyunca NASA Ames Araştırma Merkezi'nde stajyer olarak görev yapmaya devam etmiştir fakat günümüzde, nişanlısı Shaun Little ile Wasilla, Alaska'da yaşamaktadır. 

Deniz Burnham kimdir, kaç yaşında, annesi ve babası kim ? Adanalı astronot adayı Deniz Melissa Burnham!

NASA'NIN ASTRONOT PROGRAMINA DAİR

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 23. astronot grubunu açıkladı. Verilecek 2 yıllık eğitimin ardından başarılı olurlarsa, astronot unvanı kazanacak olan 10 kişilik grupta, Adana doğumlu Deniz Burnham da yer aldı. Uzay ajansı, Görev kontrol ve astronot birliklerine ev sahipliği yapan Houston'daki bir tören sırasında altı erkek ve dört kadını tanıttı.

Toplam on kişiden oluşan grup, verilen eğitim uçuş için seçilmeleri durumunda ihtiyaç duyacakları bilgi ve becerileri geliştirmek için tasarlanmış temel Astronot Adayı eğitim programına katılacak. Nerede ise 12 bin başvuru arasından seçilen 10 kişi ile ilgili konuşan NASA yöneticisi Bill Nelson:

"Her zaman genişlemek için bir sınırımız vardı ve şimdi sınır yukarı, kozmosa doğru genişletiyoruz" diyerek konuya açıklık getirdi.

Oluşturulan on kişilik grubun başarılı olması durumunda, 2022 yılında göreve başlayacak adaylar arasında; savaş ve test pilotlarının yanı sıra medikal fizikçi, sondaj uzmanı, deniz robotisti, Elon Musk'ın şirketi SpaceX'den uçuş cerrahı ve şampiyon bisikletçi olan biyo mühendis de yer alıyor.

Deniz Burnham kimdir, kaç yaşında, annesi ve babası kim ? Adanalı astronot adayı Deniz Melissa Burnham!

NASA'NIN ASTRONOT SINIFINDA YER ALAN KİŞİLER

  • Andre Douglas: Uzay sistemleri mühendisi
  • Jack Hathaway: ABD Donanması'nda test pilotu
  • Anil Menon: SpaceX'te uçuş cerrahı
  • Christopher Williams: Tıbbi fizikçi
  • Jessica Wittner: ABD Donanması'nda bir teğmen
  • Nichole Ayers - ABD Hava Kuvvetleri'nde binbaşı
  • Marcos Berrios - ABD Hava Kuvvetleri'nde binbaşı
  • Christina Birch: Doktor, Biyomühendis, eski milli ABD bisikletçisi
  • Luke Delaney: ABD Deniz Piyadeleri'nde emekli binbaşı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...