Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Haziran 2015 01:10

Ekonomist Mehmet Şimşek kimdir?

Ekonomist Mehmet Şimşek kimdir? Ekonomist Mehmet Şimşek kaç yılında hangi ilde doğdu, hangi okullarda okudu?

Ekonomist Mehmet Şimşek  kimdir?
Ekonomist Mehmet Şimşek , Ekonomist Mehmet Şimşek kimdir, Ekonomist Mehmet Şimşek hakkında,2015 genel seçimleri, AK PARTİ 2015 Genel Seçimi milletvekili adayları, AK PARTİ 25. dönem milletvekili adayı

1 Ocak 1967'de Batman Arıca'da doğan Mehmet Şimşek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı. ABD Büyükelçiliğinde ve Deutsche Menkul Kıymetlerde kıdemli ekonomist olarak çalıştı. Bir süre UBS Bankası Hisse Senedi Analiz Biriminde görev yaptıktan sonra uluslararası finans kuruluşu Merrill Lynch'te ekonomist ve stratejist olarak çalıştı. Aynı kurumun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Makroekonomik Araştırmalar Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. 23. Dönemde Gaziantep Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Devlet Bakanlığı görevine atandı. Hükümette yapılan değişiklikte, Maliye Bakanlığı görevine getirildi. 61. Hükümette Maliye Bakanlığı görevini yeniden üstlendi. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evlidir.

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Adalet ve Kalkınma Partisi 25. Dönem milletvekili adayıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...