Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Aralık 2021 09:52

Ezgi Çağlar kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı kalecisi Ezgi Çağlar'ın hayatı...

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi ile gündeme gelen Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı kalecisi "Ezgi Çağlar kaç yaşında, nereli?" sorularının cevabı araştırılmaya başladı. Maçtaki performansı ile dikkatleri üzerine çeken Ezgi Çağlar, hangi takımlarda oynadı? İşte, Ezgi Çağlar'ın yaşı, memleketi ve eğitim hayatı...

Ezgi Çağlar kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı kalecisi Ezgi Çağlar'ın hayatı...
fenerbahçe,ezgi çağlar,derbi,kaleci

"Ezgi Çağlar kimdir, kaç yaşında, nereli? Ezgi Çağlar'ın oynadığı takımlar hangileri?" sorularının cevabı araştırılmaya devam ediyor. NEF Stadyumu'nda (Ali Sami Yen Stadı) oynanan derbide, Galatasaray ve Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Maçtaki performansı ile takdir toplayan Ezgi Çağlar'ın hayatı merak edilenler arasında yer aldı. Ezgi Çağlar'a dair detaylar haberimizde...

EZGİ ÇAĞLAR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

3 Temmuz 1991 yılında  dünyaya gelen Ezgi Çağlar, Ataşehir Belediyespor'da oynayan Türk kadın kalecidir ve 2007 yılından bu yana Türkiye'nin millî takımlarında forma giymeye devam etmektedir. Futbol kariyerine 28 Nisan 2006 tarihinde lisansı çıkarıldıktan sonra Bucaspor'da başlayan Çağlar, 2009-2010 sezonunda Lüleburgaz'ın lise kadın futbol takımı olan Düvenciler Lisesispor'da oynamaya başlamıştır ve iki sezonda 36 maçta oynayarak iki gol atmıştır.

5 Ağustos 2011'de Çağlar İstanbul kulüplerinden Ataşehir Belediyespor'a transfer olarak 2011-12 UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi 4. grup maçlarında yedek kulübesinde oturmuştur ve bir sonraki sezon, ilk şampiyonluğunu kutlamıştır.

Ezgi Çağlar kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı kalecisi Ezgi Çağlar'ın hayatı...

İlk maçına 11 Ağustos 2012 tarihinde UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde 1. grup rakibi Litvanya ekibi Gintra Universitetas karşısında çıkan Ezgi Çağlar, daha sonra Şampiyonlar Ligi'nde iki maçta daha oynayarak 17 yaş altı millî takımına 2008 UEFA Kadınlar 17 Yaş Altı Şampiyonası 6. grup maçlarına çağrılmıştır ve ilk maçına 19 Ekim 2007 tarihinde İrlanda ile mücadele etmiştir.

Türkiye 19 yaş altı millî takımında ilk maçına ilk olarak 27 Eylül 2007 tarihinde 2008 UEFA Kadınlar 19 Yaş Altı Şampiyonası elemelerinde Polonya karşısında çıkan Ezgi Çağlar, 2009 UEFA Kadınlar 19 Yaş Altı Şampiyonası ve 2010 UEFA Kadınlar 19 Yaş Altı Şampiyonası'nın elemelerinde de yer almıştır ve A millî takımla ilk maçına 5 Mayıs 2007 tarihinde Bulgaristan ile yaptıkları dostluk maçında çıkmıştır. Ezgi Çağlar son olarak 2021 yılında Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı’na transfer olmuştur ve günümüzde A Milli Kadın Futbol Takımı ile Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı'nda kaleci pozisyonunda forma giymektedir. 

FENERBAHÇE- GALATASARAY KADIN FUTBOL TAKIMI DERBİSİ MAÇ SONUCU

Galatasaray ve Fenerbahçe Kadın Futbol Takımları, kadına şiddete karşı toplumsal farkındalık oluşturmak için Nef Stadı'nda kozlarını paylaştı. Maçı ilk anlardan itibaren sırtlayan Fenerbahçe, maçın sonunda sahadan 0-7'lik galibiyetle ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...