Tgrt Haber
01 Nisan 2022 11:57 - Güncelleme : 01 Nisan 2022 11:59

Fatma Adaş kimdir?

Sosyal medyada ‘Ebeannem’ adıyla tanınan ebe, doğuma hazırlık eğitmeni ve emzirme danışmanı Fatma Adaş, yaptığı paylaşımlarla anne ve baba adaylarına doğum sürecine ilişkin çok önemli bilgiler veriyor. Adaş’ın eğitimi, tecrübeleri ve özel yaşamı da merak ediliyor. İşte ‘Ebeannem’ adıyla bir dergi de yayınlamaya başlayan Adaş hakkında bilinmeyenler...

Fatma Adaş kimdir?

‘Ebeannem’in kurucusu Fatma Adaş kimdir?

Instagram’da ‘Ebeannem’ adıyla açtığı sayfada geniş bir takipçi kitlesi bulunan Fatma Adaş, şimdilerde aynı adla çıkardığı e-dergiyle adından söz ettiriyor. Ebeliğin yanı sıra doğuma hazırlık eğitimleri veren ve emzirme danışmanlığı da yapan Adaş’ın kim olduğu merak ediliyor. Fatma Adaş, 8 Kasım 1981’de Bursa’da doğdu. Hatice-Ahmet Adaş çiftinin üç çocuğunun en büyüğü olan Fatma Adaş’ın biri erkek, diğeri kız iki kardeşi var. Aynı zamanda anne olan Adaş, 18, 15 ve 9 yaşlarında üç erkek çocuk sahibi.

HAMİLE DANIŞMANLIK MERKEZİ AÇTI

Fatma Adaş, ilkokulu Kamil Sarıaydın İlkokulu’nda, orta ve lise eğitimini de Bursa Çınar Lisesi’nde tamamladı. Ardından Kocaeli Üniversitesi Ebelik Bölümü’nü bitirdi. 2005 yılında Zonguldak Uzungüney Sağlıkevi’nde çalışmaya başlayan Fatma Adaş, daha sonra sırasıyla Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Bursa Medicalpark Hastanesi ve İznik İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde çalıştı. 2018’de Ebeannem Hamile Danışmanlık Merkezi’ni açarak doğuma hazırlık eğitimleri verdi.

BEBEK YOGASI ALANINDA DA UZMAN

Seydikemer İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde çalışmayı sürdüren Fatma Adaş’ın bugüne dek aldığı eğitimler şöyle: Türk Ebeler Derneği’nin doğuma hazırlık kursu eğitici eğitimi, İstanbul Doğum Akademisi’nin doğuma hazırlık eğitmeni ve doulalık eğitimi, ileri doulalık teknikleri, suda doğum, üreme ve cinsel sağlık eğitimi, fetal monitorizasyon, acil obstetri, rahim içi araç uygulama kursu, çocuğun psikososyal gelişimini destekleme programı, anne sütü ve emzirme danışmanlığı ve bebek yogası uzmanlaşma programı.

E-DERGİ EBEANNEM'İN İLK SAYISI YAYINDA

Bugüne dek yüzlerce doğuma giren ve doğum anını bir ‘mucize’ olarak tanımlayan Fatma Adaş, şimdilerde tecrübelerini ‘Ebeannem’ adıyla yayınladığı e-dergi ile de paylaşıyor. Adaş’ın üç kişilik ekibi ve alanında uzman isimlerin katkılarıyla hazırladığı derginin ilk sayısı 15 Ocak 2022 tarihinde çıktı. Üç ayda bir yayınlanacak derginin ikinci sayısı ise 15 Nisan 2022’de yayında olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...