Tgrt Haber
20 Ağustos 2021 07:27

Fenerbahçe Kadıköy’de Helsinki'yi tek golle devirdi

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Fenerbahçe Kadıköy’de Helsinki’yi yendi. Sarı lacivertli temsilcimiz Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında ağırladığı Finlandiya temsilcisini genç yıldızı Muhammed Gümüşkaya'nın jeneriklik golüyle 1-0 geçti, tura yaklaştı.

Fenerbahçe Kadıköy’de Helsinki'yi tek golle devirdi
fenerbahçe,uefa avrupa ligi,helsinki,muhammed gümüşkaya,arda güler

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Fenerbahçe Kadıköy’de Helsinki’yi yendi. sarı-Lacivertliler deplasmanda oynanacak rövaş mücadelesi öncesinde avantajı elde etti. 

TATSIZ BAŞLADI

Fenerbahçe yaklaşık 2,5 yıl sonra çıktığı Avrupa arenasında ışık vermese de kazanmadı başardı. Transferi henüz tamamlayamayan sarı lacivertliler önemli eksiklerine rağmen, Finlandiya lideri karşısında Kadıköy’de favori kabul ediliyordu. Ancak karşılaşmanın ilk yarısı tam bir hayal kırıklığıydı. Fenerbahçe, yetenekli ayaklarına rağmen fiziksel olarak daha diri rakibinin presi karşısında zorlandı ve pozisyon üretmeyi beceremedi.

İRFAN ZORLADI

Buna rağmen ilk yarının skorunu hakem tayin etti. Novak’ın pozisyonunda penaltı beklemek belki şımarıklıktı ama sonrasında Sparvn’ın kendi ceza sahasında elle oynamasına devam denilmesi de bariz haksızlık oldu. Neyse ki, sarı lacivertliler ikinci yarıya arzulu çıktı. Kadro değil ama zihniyet değişmişti. İrfan Can’ın net vuruşlarında Helsinki savunması etten duvar örmese skorun 2-0’a gelmesi işten bile değildi. Derken İrfan sakatlandı.

Fenerbahçe Kadıköy’de Helsinki'yi tek golle devirdi

MUHAMMED YIKTI

Ama sahaya giren gençler Fenerbahçe’ye hayat verdi. Pereira Ferdi, Muhammed, Nazım ve Arda’yı sahaya sürdü. Sarı lacivertliler, rakibine kale önünde baskıyla ritmi artırırken, 20’lik Muhammed’in ceza sahası dışından yaptığı jeneriklik vuruşla Kadıköy sallandı: 1-0. Fenerbahçe, hayal edilen futbolla olmasa da rövanş için avantaj sağlarken, genç yeteneklerin Pereira’ya göz kırpması gecenin en önemli kazanımı oldu.

Fenerbahçe Kadıköy’de Helsinki'yi tek golle devirdi

VİTOR PEREİRA: TUR BİZİM OLACAK

Fenerbahçe'nin hocası, "Kazanmak güzel, rövanşı da kazanmak istiyoruz" dedi

GENÇLER ÖNEMLİ

Maçı değerlendiren F.Bahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "Doğrusu zorlandığımız bir maç oldu. Verilmeyen penaltımız verilse skoru daha önce koparabilirdik" derken "Yine de kazanmak güzel. Rövanşta da kazanmak için oynayacağız, tur bizim olacak. Avrupa'da yolumuza devam etmek istiyoruz" sözlerini kullandı. Gençler sorulan Portekizli çalıştırıcı, "Muhammed Gümüşkaya için sevindim. Genç isimlere yatırım yapmayı seviyorum" dedi.

Fenerbahçe Kadıköy’de Helsinki'yi tek golle devirdi

Fenerbahçe Kadıköy’de Helsinki'yi tek golle devirdi

SON KARAR ZAJC

Bu arada Vitor Pereira, forvet hattında orta saha oyuncusu Miha Zajc'a şans tanıdı. Sakalıkları bulunan forvet oyuncuları Enner Valencia ve Serdar Dursun'un yokluğunda Mbwana Samatta'yı da kadroya yazamayan sarı-lacivertlilerde, forvette kimin oynayacağı merak konusu olmuştu. Deneyimli çalıştırıcı, o bölgede tercihini sezon başından beri orta saha merkezde görev verdiği Miha Zajc'tan yana kullandı.

Fenerbahçe Kadıköy’de Helsinki'yi tek golle devirdi

AVRUPA ÖZLEMİ SONA ERDİ

Fenerbahçe 910 gün sonra Avrupa’da. Sarı lacivertliler 2019'dan sonra bir Avrupa takımıyla karşılaştı.

EN SON ZENİT

Fenerbahçe, Avrupa arenasında 910 gün sonra bir resmî karşılaşmaya çıktı. Sarı-lacivertliler, son olarak 2018-2019 sezonunda teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Rusya'nın Zenit ekibiyle karşılaşmıştı. Fenerbahçe, 21 Şubat 2019 tarihinde yapılan söz konusu karşılaşmanın ardından 2 yıl 5 ay 29 gün sonra bir Avrupa maçında boy gösterdi. Takımda sakatlıklar sebebiyle dünkü Helsinki maçında yedek kulübesinde altı oyuncu yer aldı. Fenerbahçe, teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde 17. Avrupa maçına çıktı.

 

VEDA MESAJI YAYINLADI: OZAN HELALLİK İSTEDİ

Fenerbahçe'den İngiliz ekibi Watford'a transfer olan Ozan Tufan, paylaştığı veda mesajında, "Umarım kalplerinizde benim için açtığınız yere, ülkemden binlerce kilometre uzaktayken bile layık olabilirim. Hepiniz hakkınızı helal edin. Sonsuza kadar Fenerbahçe! Evladınız, Ozan" dedi.

Fenerbahçe Kadıköy’de Helsinki'yi tek golle devirdi

EVRAKLAR TAMAM KİM'İN LİSANSI ÇIKARILDI

Fenerbahçe'nin Çin ekibi BJ Guoan'dan bedelsiz transfer ettiği Güney Koreli stoper Kim Min-jae'nin lisansı çıkarıldı. Evraklarının tamamlanması uzun süren 24 yaşındaki futbolcu görev verilmesi halinde Antalyaspor maçında forma giyebilecek.

KADROYA GİRDİ: ARDA'NIN HEYECANI

Fenerbahçe’nin 16 yaşındaki genç yıldızı Arda Güler de sarı lacivertli formayla ilk defa Avrupa Kupası heyecanı yaşadı. Genç futbolcu yedek kulübesinde teknik direktör Vitor Pereira’dan şans bekledi. Futbolcunun ısınma sırasında heyecanlı olduğu görüldü.

Fenerbahçe Kadıköy’de Helsinki'yi tek golle devirdi

SPONSOR AVIS: 50 MİLYON GELECEK

Fenerbahçe, Futbol A Takımı’nın forma göğüs reklamında AVIS'le sözleşme imzaladı. Sarı lacivertli kulüpten KAP’a yapılan açıklamada sözleşme bedelinin 50 milyon TL artı KDV olmak üzere 1 yıl uzatma opsiyonlu olduğu belirtildi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...