Tgrt Haber
07 Şubat 2022 14:50

Furkan Akar Kimdir?

Kış Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil eden, Türkiye Kayak Milli Takımı sporcularından Furkan Akar, Hollanda'da elde ettiği başarının ardından, Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'na kota almaya hak kazandı. Kayak sporunda madalya kazanan Furkan Akar, Kış Olimpiyatları'nda yarı finale yükseldi. İşte, Furkan Akar'ın hayatı ve başarıları...

Furkan Akar Kimdir?

Çin'in başkenti Bejiing'de başlayan 2022 Kış Olimpiyatları'na ülkemizden 7 kayakçı katılım sağlayarak, performanslarını gösterdi. Furkan Akar da, Kış Olimpiyatlarının açılış oyununda, Türk bayrağını dalgalandırdı. Kısa Mesafe Sürat Pateni kategorisinde gösterdiği başarıyla Türkiye tarihine geçen Akar'ı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu da tebrik etti. Beijing'den madalya ile dönmek için çok emek verdiğini ifade eden Furkan Akar, 1 hafta öncesinden Çin'e giderek çalışmalara başladı. Genç sporcunun hayatı ise merak edilenler arasında yerini aldı. Peki, Furkan Akar kimdir, kaç yaşında? İşte detaylar...

FURKAN AKAR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

6 Mart 2002'de Erzurum'da dünyaya gelen Furkan Akar, 2022 yılı itibari ile 20 yaşındadır. Türkiye'nin Beijing Olimpiyat Oyunları kafilesindeki en genç sporcuları arasında yer alan Akar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün lisanslı sporcusudur.

Furkan Akar, Kısa Mesafe Sürat Pateni kategorisinde yarışmaktadır ve Akar'ı bu spor dalına yönlendiren kişi abisidir. Küçük yaşlarda abisinin antrenmanlarını seyrettiğini söyleyen genç sporcu, 9 yaşından itibaren kayak sporuna ilgi duymakta ve yaklaşık 11 yıldır bu kategoride çalışmalarını sürdürmektedir. Kısa Mesafe yarışlarında çeşitli ülkelerde oynayarak, spor hayatına devam etmektedir. 

Furkan Akar Kimdir?

20 YAŞINDA TARİHE GEÇTİ

Furkan Akar, günde iki farklı antrenmandan geçtiğini belirterek sabah ve akşam totalde 5 saat çalıştığını söylemektedir; kendi alanında madalya kazanma başarısını göstermiştir. 

Furkan Akar, Kısa Mesafe Sürat Pateni dalında Olimpiyat bileti alan ilk Milli sporcu olmuş; Çin'deki başarısından bağımsız olarak Türkiye tarihine geçmiştir. 

HEDEFİ MADALYA ALMAK

1 hafta önce Çin'in başkentine giden Furkan Akar'ı ailesi ve antrenörleri yolcu etti.  Akar'ın sevdikleri, kendisinden madalya beklediklerini ve ülkeye başarılarla dönmesine dair umutlu olduklarını açıkladı. Furkan Akar da verdiği röportajda kürsüde yer almak istediğini ve madalya almak istediğini belirtmişti. 

ÇİN'DE YARI FİNALE YÜKSELDİ

Çin'de düzenlenen Kış Olimpiyatları'nda piste inen Furkan Akar, performansı ile yarı finale kalmaya hak kazandı ve Türkiye tarihinde ilk kez bu kategoride Olimpiyat kotası alan sporcu, madalya hayaline bir adım daha yaklaştı.

Turnuvanın son bölümünde 3 sporcunun pistte düşmesiyle Furkan Akar yarışı 2'nci sırada tamamladıyarak başarıya imza attı. Performansı esnasında, o anları an be an aktaran spikerler ise  "Oldu bu iş oldu! Furkan Akar yarı finalde!" sözleri ile sevinçlerini aktardı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...