Tgrt Haber
14 Mart 2022 15:23 - Güncelleme : 17 Mart 2022 12:20

Hande Yener Kimdir?

Müzik listelerine ilk 2000'li yıllarda giriş yapan, sadece müziğiyle değil farklı imajı ve polemiklerle adından sıkça söz ettiren Hande Yener kimdir? Pop müziğinin sevilen ismi Yener sanatçı kişiliğinin yanında özel hayatıyla da sık sık gündeme geliyor. İşte Hande Yener'in detaylı biyografisini sizler için hazırladık...

Hande Yener Kimdir?

Şarkıcı ve sözyazarı olan Hande Yener; şarkılarıyla ve özel hayatı ile her zaman gündemde kalmayı başarmış sanatçılar arasındadır. Hayranları, Yener'in nereli olduğunu, kaç yaşında olduğunu, boyunu, kilosunu, kanseri nasıl yendiğini, estetik yaptırıp yaptırmadığı gibi daha birçok konu hakkında araştırma yapıyor. Biz de meraklıları için Hande Yener'in hayatını, başarılarını ve medyada bugüne kadar yaşanmış birçok olayı derlemeye çalıştık...İşte tüm yönleriyle Hande Yener...  

Adı: Makbule Hande Özyener

Doğum Tarihi: 12 Ocak 1973

Doğum Yeri: İstanbul

Meslek: Şarkıcı, sözyazarı

Asıl adı Makbule Hande Özyener olan sanatçı, şarkıcı ve sözyazarıdır. 1973 yılında İstanbul / Kadıköy’de dünyaya gelen Yener, ortaokul eğitiminden sonra konservatuvara gitmek istese de ailesi karşı çıkarak Erenköy Kız Lisesi'ne kaydını yaptırdı. İstekleri gerçekleşmeyince büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Yener, liseyi ikinci sınıfta terk ederek gümrük komisyonculuğu yapan Uğur Kulaçoğlu ile 1990 yılında dünya evine girdi.

Küçük yaşlarında hayalini kurduğu şarkıcı olma isteği, kendine rol model olarak seçtiği Sezen Aksu ile tanışma arzusu, İstanbul’da ünlülerin uğrak yeri olan bir mağazada tezgahtar olarak çalışmasına neden oldu. Çalışmaya başladığında yirmili yaşlarında olan Yener, mağazaya alışverişe gelen birçok ünlüye şarkıcı olmak istediğini anlatır ve Sezen Aksu’ya ulaşmaya çalıştı. Görüştüğü ünlüler arasında Hülya Avşar, Sezen Aksu'ya, Yener’in isteğini iletir ve Aksu’nun olumlu yanıt vermesiyle Hande Yener, Aksu’nun yanında iki yıl geri vokallik yapmaya başladı.

Hande Yener Kimdir?

İkibinli yılların başlarında şarkıcı ve şarkısözü yazarı olan Altan Çetin ile birlikte ilk stüdyo albümü olan “Senden İbaret” albümünü piyasaya çıkarttı. Bu albümden sonra sırasıyla; “Sen Yoluna... Ben Yoluma... (2002)”, “Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor (2004)” ve “Apayrı (2006)” albümleri ile müzik piyasasında büyük başarılar yakaladı. Arkasından farklı bir tarz denemek isteyen Yener, “Nasıl Delirdim? (2007)” albümüyle müzik tarzını poptan elektroniğe kaydırır. Yaptığı bu tercih yüzünden birçok sanatçı ile polemiğe girdi. Yener yeni tarzı yüzünden çok eleştirildiği gibi maddi olarak zarar etmeye de başladı. Yaşanan bu ticari kayıp, yapım şirketini değiştirmesine neden oldu. Bu duruma daha fazla dayanamayınca elektronik müzik dönemini kapatarak “Hande'ye Neler Oluyor? (2010)” albümüyle pop müziğine tekrar dönüş yaparak yine zirvelere çıkmayı başardı.

Kariyerinin ikinci pop müziği döneminde piyasa çıkarttığı albümler müzik otoriteleri veya eleştirmenleri tarafından eleştirilse de “Mükemmel (2014)” ve “Hepsi Hit (2016-17)” albümleri Türkiye’de yılın en çok dinlenenler arasına girmeyi başardı. Özellikle bu yıllarda; "Bodrum", "Ya Ya Ya Ya", "Naber", "Sebastian", "Mor", "Bakıcaz Artık" ve "Beni Sev" gibi şarkılar müzik listelerinin üst sıralarında yer aldı.

Hande Yener Sezen Aksu’dan etkilendiği kadar ABD’li ünlü sanatçı Madonna’ya da büyük bir hayranlık duydu. Yener’in imajı, çekilen klipler ve canlı performanslarında Madonna’ya olan benzerliği eleştirilmesine neden olsa da 2000'li yıllarda tek bir albümü bir milyondan fazla sattı. 2013 yılında YouTube'da en çok izlenen şarkıcı oldu.

Şimdi gelin ünlü sanatçının hayatına ve müzik kariyerine hep birlikte bir gözatalım…

HANDE YENER HAYATI VE KARİYER BAŞLANGICI

Yener’e müziğe ilk nasıl başladığı sorulduğunda: “Müzik yapamayacağımı düşünüyordum. O yüzden yuva kurayım dedim. Evliliğim için bir buhran geçirmeye başladım. Ben niye mutsuzum diye bir soru sormaya başladım kendime. Mağazada çalışmayı seviyordum ama enerjimi kesmiyordu hiçbir şey. Ben daha fazla şey yapmalıyım, bu enerji bende böyle kalmamalı diye hep huzursuz oluyordum. Eve döndüğüm zaman mutsuz bir insan olmaya başladım. O zamanki eşimle, oğlumun babasıyla, konuştum. Normal karşıladı, 'yap' dedi." diye anlatarak duygularını anlatır.

Hande Yener Kimdir?

Ev hanımı olan Yıldız Yazıcı ve Ford Otosan’da çalışan Erol Özyener çiftinin iki kız çocuğundan biri olan Yener’e “Makbule” ismi babaannesinin ismi olarak verilir. Maddi olarak orta halli bir ailenin küçük kızlarının hayalinde şarkıcı olma isteği çocukluk yıllarında başlar. Bu isteğini ailesiyle paylaştığında henüz ortaokul yıllarındadır. Liseye başlamadan önce müzik eğitimi almak istediğini söylese de aile konservatuvara değil, Erenköy Kız Lisesi'ne kaydını yaptırır. Yener bir röportajında bu dönemini şöyle anlatır: "Vatandaşlık dersi öğretmeni bana kafayı takmıştı, üstüne bir de edebiyattan çaktım, sınavlara bile girmedim. Müzik notlarım hep 10'du." Başarılı olduğu alandan ilerlemek isteyen Yener, ailesinden kimseye içindeki hisleri anlatamaz. Babasının alkole olan düşkünlüğü aile içinde yaşanan çatışma ve geçimsizlik artarak devam eder. Yıldız Hanım, bu duruma daha fazla dayanamaz ve boşanma kararı alır. Boşandıklarında Yener ise henüz 17 yaşındadır. Bu dönemi "büyük acılar çektiğini" söyleyerek ifade eden Yener, sırf aileden uzaklaşmak, hayalinin peşinden gitmek için Uğur Kulaçoğlu ile evlenir. Aynı yıl oğlu Çağın dünyaya gelir. Erken yaşta yaptığı evlilik ilk başlarda kendisi için bir kurtuluş yolu gibi görünse de zaman içinde eşiyle yaşadığı anlaşmazlıklar ve çatışmalar 1994 yılında boşanmayla sonuçlanır…

Hayatta tutunacak kimsesi kalmayan Yener, hayalinin peşinden gitmekte kararlıdır. Vakit kaybetmeden şan hocası Erdem Siyavuşgil’den ders almaya başlar. Hocasının; “sende solist olma yeteneği var” sözü üzerine cesareti artar. Bunun üzerine kendisine örnek aldığı Sezen Aksu'ya ulaşmak için Suadiye’de ünlülerin uğradığı bir mağaza da tezgâhtar olarak işbaşı yapar. Mağazaya gelen ünlülerden; Nilüfer, Şehrazat ve Sertab Erener’e sesini dinletirek Aksu’ya ulaşmak için yardım ister. Ancak bu çabalarına karşılık bulamaz… Şarkıcı olma umudunu yitirdiği bir gün mağazaya gelen Hülya Avşar, Yener’i dinler. Daha sonra Aksu'dan bir randevu alır. 1993 yılında Aksu ile görüşen Hande, bu görüşmede "Yalnızlık Senfonisi" ve "Oyun Bitti" şarkılarını seslendirir. Aksu'nun beğenisini kazanır. Yener Aksu'nun yanında geri vokal olarak çalışmaya başlar. İki yıl boyunca geri vokallik ve asistanlık yapan Yener, bir yıl sonra Cem Özer'in sunduğu “Laf Lafı Açıyor” programında orkestra solisti olarak televizyonlarda boy gösterir. Hem para kazanmak, hem de sahne hayatında daha çok deneyim kazanmak için, barlarda çalışmak isteyen Yener, Aksu'dan izin alıp konserlere ve turnelere çıkar. Türkiye'nin birçok şehrinde sahne alan Yener, elde ettiği deneyimlerle Sezen Aksu’nun yanına tekrar döner ve kendi albümü için çalışmalar yapmaya başlar. 

HANDE YENER KARİYERİ VE BAŞARILARI

Hande Yener'in ilk stüdyo albümü “Senden İbaret”, Ercan Saatçi’nin DMC müzik şirketiyle 2000 yılında müzik dünyasına giriş yaptı. Bir yıllık çalışma sonucunda tamamlanan albüm de şarkıların çoğunu Altan Çetin yazdı.

Hande Yener Kimdir?

HANDE YENER 2000 -2003 YILLARI ARASINDA ÇIKARTTIĞI ALBÜMLER VE YAŞANANLAR

  • “Senden İbaret”in çıkış şarkısı "Yalanın Batsın", albümün ilk klibi oldu. Ve en çok dinlenen şarkılarından biri oldu.
  • 2000 yılında “Altın Kelebek Ödülleri”, “En İyi Çıkış Yapan Sanatçı” ödülünü kazandı,
  • "Yalanın Batsın"ın klibine ise “En İyi Klip” ödülü verildi.
  • Akademik Bakış dergisinin düzenlediği ödüllerden ve 2001 Kral TV Video Müzik Ödülleri'nden de “En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı” ödülünü kazandı.
  • Magazin Gazetecileri Derneği tarafından “Umut Veren Kadın Şarkıcı” seçildi.
  • Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu ile Türk pop müziği sanatçıları tarafından hazırlanıp 2000'in sonunda yayımlanan “Türk Marşları” albümünde, "Biz Atatürk Gençleriyiz" marşını seslendirdi.
  • Ülker'in Petibör reklamında oynayan Yener, Dadı adlı dizi de konuk olarak katıldı.
  • Türk müzik birliği MÜ-YAP, 1 milyondan fazla kopya satması nedeniyle albüme platin sertifika verdi.
  • 2003 Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde, En İyi Pop Kadın Sanatçı kategorisinde, Sen Yoluna... Ben Yoluma... En Çok Satan Albüm kategorisinde ödül aldı.
  • Magazin Gazetecileri Derneği ise "Sen Yoluna... Ben Yoluma..." şarkısını Yılın Şarkısı seçti.
  • Albüm 2017 yılında çeşitli müzisyen, eleştirmen ve yapımcılar tarafından hazırlanarak Hürriyet gazetesinde yayımlanan Türkiye'nin En İyi 100 Albümü sıralamasına ise 81. sıradan dahil oldu.
  • Haziran 2002'de Filli Boya'nın reklamlarında oynadı ve Temmuz'da magazin programı Pazar Keyfi'nin bir bölümünde konuk sunuculuk yaptı.
  • 2003'ün Mart ile Haziran ayları arasında, Star TV'de yayınlanan kendi programı Hande Yener Show'u sundu.

Yener, 2004 yılına gelindiğinde kayıtlarını Almanya ve İstanbul'da yaptığı üçüncü stüdyo albümü “Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor”u piyasaya sürdü. Albümün yapım aşamasında yaptığı bir açıklama da: "Ben tamamen duygularımla, ruhen, dinleyici olarak şarkıları gitar eşliğinde dinliyorum. Kendim etkilenirsem tamam diyorum. Yani, 'Bu tutar mı, kaç satar?' gibi detaylar yoktur kafamda. Hande Yener'in albümünü hazırlıyormuşuz gibi bir psikoloji içinde de olmuyorum. Ekip aynı, çok yoğun çalışıldı, herkes en değer verdiği, en önemli şarkılarını ortaya koydu. Yaptıkları bütün şarkılar çok başarılı ve her biri hit kalitesinde, klasik olabilecek şarkılardı. Sadece benimle örtüşen şarkılarını bana verdiler." diye bahsetti.

Müzik otoriteleri tarafından yeni albüm; hem profesyonel, hem de başarılı bulunarak olumlu eleştiriler aldı. Albümdeki "Acele Etme", "Kırmızı" ve "Acı Veriyor" hitlerinin kliplerinin gösterime girmesinin ardından "Armağan", "Hoşgeldiniz" ve "Bu Yüzden" şarkılarına çekilen video klipler de yayımlandı.

Özellikle "Acele Etme", "Kırmızı" ve "Acı Veriyor" şarkıları hem müzik programlarının hem de birçok radyonun müzik listesinde bir numara oldu. “Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor” albümüyle 2004 yılı içinde 400 bin kopya satarak MÜ-YAP'tan altın sertifika ödülü aldı.

İstanbul FM de düzenlediği ödül töreninde Yener’in albümünü “Altın Albüm” ödülüyle ödüllendirdi. 2005 yılında İtalyan dansçı ve yönetmen olan Luca Tommassini tarafından hazırlanan bir şov eşliğinde ilk kez Rumeli Hisarı'nda konser verdi.

Hande Yener Kimdir?

HANDE YENER 2004 -2006 YILLARI ARASINDA ÇIKARTTIĞI ALBÜMLER VE YAŞANANLAR

  • Apayrı şarkısı 165 bin kopya satış yaparak MÜ-YAP'tan altın sertifika aldı.
  • 2007 PowerTürk Müzik Ödülleri'nden En İyi Albüm kategorisinde ödül aldı.
  • NTV tarafından Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor ile birlikte 2000'li yılların en iyi Türkçe albümlerinden biri olarak gösterildi.
  • Eylül 2006'da Apayrı'nın başka bir boyutu olarak tanımlanan ve elektronik altyapılara yer veren Hande Maxi EP'si piyasaya sürüldü.
  • "Biraz Özgürlük" şarkısına çekilen video klip, 2007 Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde En İyi Klip kategorisinde aday gösterildi.

HANDE YENER 2007 -2009 YILLARI ARASINDA ÇIKARTTIĞI ALBÜMLER VE YAŞANANLAR

2007 yılında beşinci stüdyo albümü “Nasıl Delirdim?” albümünü piyasaya sürdü. Albüm daha piyasaya çıkmadan 72 bin ön sipariş aldı. Bu albümle birlikte elektronik müzik tarzına geçiş yaptı. Poptan, elektroniğe yaptığı geçiş bazı olumsuz eleştiriler aldı. Yener kendisine yöneltilen eleştirilere; "Herkesi memnun etmek çok zor, hatta mümkün değil. Herkesi memnun edecek bir iş yapmak doğru da değil. Öncelikle kendinizi memnun etmeniz ve müzik kalitenizi konuşturmanız lazım. Anında üretilip tüketilen bir şey yapmak bana pek cazip gelmiyor." şeklinde cevap verdi.

  • Müzik sitesi Gerçek Pop albüme 5 üzerinden 5 notunu verdi, müzik eleştirmenleri albüm için olumlu eleştiri yaptılar.
  • Sezen Aksu tarafından yazılıp bestelenen "Kibir (Yanmam Lazım)" şarkısı albümün çıkış şarkısı ve ilk klibi oldu.
  • Albüm NTV tarafından 2000'lerin en iyi Türkçe albümlerinden biri olarak gösterildi.
  • İstanbul FM, düzenlediği ödüllerde En İyi Pop Kadın Albüm kategorisinde albümü ödüllendirdi.

Hande Yener Kimdir?

HANDE YENER 2008 -2009 YILLARI ARASINDA ÇIKARTTIĞI ALBÜMLER VE YAŞANANLAR

  • 2008'in başında Hande Yener, Kemal Doğulu'nun "1 Yerde" single'ının yapımcılığını üstlenip şarkıda Doğulu'ya eşlik etti ve Nasıl Delirdim?'in son klibi "Yalan Olmasın"ı yayımladı.
  • Show TV'de yayınlanan magazin programı Pazar Keyfi'nin bir bölümünü sundu.
  • 2008 yılında altıncı stüdyo albümü Hipnoz'u yayımladı. Albüm 40 bin kopya sattı.
  • Aynı sıralarda Kadir Doğulu ile birlikte adını Türkçe Pop Alternatifi sözcüklerinin baş harflerinden alan TPA Production adlı yapım şirketini kurdu.
  • Billboard Türkiye'nin derlediği Türkçe Top 20'de 10 numaraya kadar yükseldi.
  • 2009 yılında Yener, yedinci stüdyo albümü Hayrola?'yı yayımladı.
  • Teoman, "Arsız" şarkısında kendisine eşlik etti.
  • MÜ-YAP verilerine göre albüm Haziran 2009'a kadar 37 bin kopya sattı.
  • Albüme adını veren çıkış şarkısı, Türkiye Resmî Listesi'nde üç numaraya kadar yükseldi ve klibi Kemal Doğulu tarafından yönetilerek gösterime girdi.
  • 2010 yılbaşına özel NTV'de Müslüm Gürses ile birlikte sahne alarak "Sorma Ne Haldeyim"i seslendirdi.

HANDE YENER 2010 -2013 YILLARI ARASINDA ÇIKARTTIĞI ALBÜMLER VE YAŞANANLAR

  • Yener, 2009 yılının sonunda elektronik müzikten tekrar pop müziğe geçiş yaptı.
  • Türk magazin basını elektronik müziğe geçtikten sonra konserlerinde düşüş yaşaması ve albümlerinin satmaması nedeniyle pop müziğe geri dönüş yaptığı iddia etti.
  • Yener bu iddiaların, para kazanmayı amaçlayan yapımcıları tarafından, değişik bir tarzı denediği için kendisini cezalandırmak amacıyla ortaya atıldığını söyledi.
  • 2010 yılında kendisinin hayran sitesi handeyenerfanclub.com, stilisti Kemal Doğulu'ya yapılan hakaretler yüzünden Doğulu'nun isteği üzerine kapatıldı.
  • Vatan gazetesi Yener’in yeni albümün çıkış şarkısı "Sopa"ya atıfta bulunarak haberi "İlk 'Sopa' hayranlara geldi" başlığıyla duyurdu.
  • Yener, 2006 sonundan beri sevgilisi olan Kadir Doğulu'dan ayrıldı. Aynı ay "hem dinlemelik hem de kulüplerde çalmalık bir çalışma" olarak tanımladığı sekizinci stüdyo albümü Hande'ye Neler Oluyor?'u Poll Production etiketiyle yayımladı.
  • Müzik eleştirmenleri, albümde Yener'in tam anlamıyla eski tarzına dönmediğinden bahsettiler, olumlu ve olumsuz karışık eleştiriler sundular.
  • Albüm tanıtımları kapsamında Mayıs 2010'da Okan Bayülgen'in Medya Kralı programına çıkan Yener, canlı yayınlanan programı terk etti. Daha sonradan ise bunun sebebini "şarkı söyleme sırasının bir türlü kendisine gelmemesi" olarak açıkladı. Çıktığı yıl içinde 80 bin kopya satan Hande'ye Neler Oluyor?'dan "Sopa" ve "Bodrum" hitleri çıktı. Türkiye Resmî Listesi'nde "Sopa" 4 numaraya, "Bodrum" 1 numaraya yükseldi.
  • Albümün ilk klibi için "Sopa" ve "Yasak Aşk" şarkıları tek bir klipte birleştirildi. Bu klipten sonra "Bodrum" ve "Çöp" şarkılarının klipleri de yayımlandı.
  • İstanbul FM, "Bodrum"a En İyi Söz, Şarkı, Beste ödülünü verdi.
  • "Çöp" ise 2011 Kral Müzik Ödülleri'nde En İyi Beste kategorisinde aday gösterildi.
  • 2010'da, Hande'ye Neler Oluyor?'daki bazı şarkıların remikslerinden oluşan ve "Uzaylı" şarkısını barındıran remiks albümü Hande'yle Yaz Bitmez piyasaya sürüldü. "Uzaylı", Türkiye Resmî Listesi'nde üç numaraya kadar yükseldi.
  • Yener, Star TV dizisi Geniş Aile'nin 2011 yılbaşı için özel hazırlanan bölümüne konuk oldu.

Hande Yener Kimdir?

HANDE YENER 2012 -2013 YILLARI ARASINDA ÇIKARTTIĞI ALBÜMLER VE YAŞANANLAR

  • 2011 yılında Yener, Sinan Akçıl'ın Kalp Sesi albümündeki "Atma" ve "Söndürülmez İstanbul" şarkılarında Akçıl ile düet yaptı.
  • 38. Altın Kelebek Ödülleri'nde Yılın Türk Pop Müziği Kadın Solisti ödülünü aldıktan sonra "Bana Anlat" şarkısını seslendirdi. Şarkının dahil olduğu dokuzuncu stüdyo albümü Teşekkürler'i Eylül 2011'de Poll Production etiketiyle yayımladı.
  • "Bana Anlat", "Unutulmuyor", "Teşekkürler", "Havaalanı" ve "Dön Bana" şarkıları albümün klip çekilen şarkıları oldu.
  • MÜ-YAP verilerine göre albüm, yayımlandığı yıl içinde 59 bin kopya sattı.
  • 2012 yılının başlarında Yener, tartışmalar yaşadığı Demet Akalın ile birlikte Morhipo reklamlarında oynadı.
  • 2012 yılında "Rüya" şarkısını Seksendört ile birlikte yeniden seslendirerek yayımladı.
  • "Rüya" şarkısı, 2013 Türkiye Müzik Ödülleri'nde En İyi Düet kategorisinde aday gösterildi, Pal FM tarafından düzenlenen ödüllerden En İyi Cover kategorisinde ödül aldı.
  • Orhan Gencebay'ın altmışıncı sanat yılını kutlamak amacıyla hazırlanan Orhan Gencebay ile Bir Ömür albümünde yer alan "Kaderimin Oyunu" şarkısını seslendirdi.
  • Onuncu stüdyo albümü Kraliçe'yi 12 Aralık 2012'de yayımladı.
  • Çıkış şarkısı "Hasta", Türkiye Resmî Listesi'nde iki numaraya kadar yükseldi ve klibi, albümün ilk klibi olarak gösterime girdi.
  • Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Akademi Ödülleri'nde Yılın En İyi Albümü kategorisinde, Siyaset Dergisi Ödülleri'nde ise Yılın Albümü kategorisinde ödül kazanan Kraliçe, 79 bin kopya sattı.
  • Yener, albümün tanıtımlarını babası Erol Özyener'in 30 Aralık 2012'de kalp krizinden hayatını kaybetmesi nedeniyle yarıda kesti ve yaklaşık iki ay boyunca hiçbir yerde sahne almadı.
  • Mart 2013'te Ukraynalı dans grubu Kazaky, İstanbul'da verdikleri konsere Yener'i özel bir video ile davet etti. Yener, davet üzerine konsere gitti ve Kazaky'yi kulislerinde ziyaret etti.
  • Berksan tarafından yazılan "Ya Ya Ya Ya" şarkısını dinleyicisiyle buluşturdu, şarkıyı ve remikslerini daha sonradan Kraliçe albümündeki şarkılarla birlikte iki disk hâlinde Kraliçe + Ya Ya Ya Ya adıyla satışa sundu.
  • "Ya Ya Ya Ya" yayımlandığı hafta Türkiye Resmî Listesi'nde en hızlı yükselen eser oldu.
  • Türkiye'de 2013 yılında en çok indirilen şarkılar sıralamasında dokuzuncu sırada yer aldı ve YouTube verilerine göre yine 2013 yılında ülkenin sitede en çok tıkladığı çalışma oldu.
  • 2014 Türkiye Müzik Ödülleri'nden En İyi Single ödülünü, 4. Pal FM Müzik Ödülleri'nde En İyi Şarkı ve En İyi Video Klip ödüllerini aldı.
  • 2013'te Yener, Volga Tamöz ile iş birliğine gittiği "Biri Var" single'ını Deezer'ın Türkiye'de yayın hayatına başlamasının kutlandığı partide tanıttı.
  • Yener atv'de yayınlanan, 16 hafta sürmesi planlanan ancak düşük reytingler yüzünden erken final yapan Veliaht adlı yarışma programının jüri koltuğunda oturdu.
  • En iyi şarkılarından oluşan en iyiler albümlerinden ilki Poll Production tarafından Kasım 2013'te, ikincisi Erol Köse Production tarafından daha önceden duyulmayan şarkılar eşliğinde Ocak 2014'te yayımlandı.

HANDE YENER 2014 -2019 YILLARI ARASINDA ÇIKARTTIĞI ALBÜMLER VE YAŞANANLAR

  • On birinci stüdyo albümü Mükemmel, Poll Production tarafından Haziran 2014'te piyasaya sürüldü ve yılsonuna kadar Türkiye'de 50 bin kopya sattı.
  • Albümün çıkış şarkısı "Alt Dudak" MusicTopTR Resmî Listesi'nde iki numaraya kadar yükseldi ve şarkıyı Juliet olarak konuk olduğu Arkadaşım Hoşgeldin'in sezon finalinde seslendirdi.
  • Üç aylık bir hazırlık sürecinin ardından Harbiye'deki Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verdi, sahnesinde Berksan ve Mehmet Erdem'in yanı sıra David Vendetta da yer aldı.
  • 2014'te Türkiye'nin Google'da en çok aradığı dördüncü şarkı olan ve MusicTopTR Resmî Listesi'nde üç numaraya kadar ilerleyen "Naber" şarkısının klibinde kullanıldı.
  • "Naber"den sonra Mükemmel'in üçüncü klibi "Hani Bana"ya çekildi.
  • 2014'te Yener, Berksan'ın "Haberi Var mı?" şarkısında düet sanatçısı olarak yer aldı.
  • 2015'te, daha önceden 2014'ün sonunda konuk jürilik yaptığı moda yarışması Bu Tarz Benim'in İşte Benim Stilim adıyla yayınlanan ikinci sezonunda konuk jürilik yaptı.
  • Volga Tamöz'ün No. 2 albümündeki "Sebastian" ve "Eve Nasıl Geldim" şarkılarını seslendirdi;
  • "Sebastian", MusicTopTR Resmî Listesi'nde üç hafta üst üste bir numarada kaldı. "Sebastian"ın piyasa sürülmesinden sonra şarkıcı, Türkiye'nin yanı sıra çeşitli Avrupa ülkelerinde de konserler verdiği aynı adlı turneye çıktı.
  • Şarkı ayrıca kendisinin Haziran 2015'ten Kasım 2016'ya kadar Yalıkavak, Bodrum'da işlettiği plaj ve gece kulübüne de adını verdi. Kulübün Karaköy, Beyoğlu şubesinde ise Aralık 2015 ile Nisan 2016 arasında işletme ortağı olarak yer aldı.
  • Sosyete Şaban (1985) filminden alınan "Kışkışşş"ı ve Serdar Ortaç ile düet yaptığı "İki Deli"yi yayımlayarak müzikal kariyerini sürdürdü.
  • Yener, Ocak 2016'da Aylin Coşkun'un "Saftirik" klibini yöneterek ilk kez yönetmenlik yapmış oldu.
  • Erol Evgin'in Altın Düetler albümünde yer alan "Sevdan Olmasa" şarkısında Evgin ile düet yaptı.
  • 2016 yılında on ikinci stüdyo albümü Hepsi Hit Vol. 1, Türkiye'de aralıksız üç hafta zirveye oturan ve 43. Altın Kelebek Ödülleri'nden En İyi Klip dalında ödül kazanan çıkış şarkısı "Mor" ile birlikte satışa sunuldu.
  • Hande Yener, Ocak 2017'de Ülker Sports Arena'da düzenlenen Türkiye Basketbol Ligi All-Star'ın devre arasında sahneye çıktı.
  • Arnavutköy'de VIP Room adlı gece kulübünü işletmeye başladı.
  • 2016 Haziran'da on üçüncü stüdyo albümü Hepsi Hit Vol. 2'yi çıkardı ve Çeşme, İzmir'deki eğlence mekânı Neo'nun açılışını yaptı. Albümün çıkış şarkısı ve ilk klibi "Bakıcaz Artık", Türkiye'de iki numaraya yükseldi. Ardından sırasıyla "Benden Sonra" ve "Vay" şarkılarının klipleri gösterime girdi.
  • 2017 yılında Türkiye radyolarında en çok çalınan ve müzik kanallarında en çok video klibi gösterilen şarkıcı oldu.
  • 2018'e gelindiğinde Hande Yener, Türkiye'de bir numaraya yükselen Aylin Coşkun şarkısı "Manzara"da Coşkun'a eşlik etti ve ayrıca şarkının klibini yönetti.
  • Yıldız Tilbe'ye saygı albümü Yıldızlı Şarkılar için "Kış Güneşi" şarkısını seslendirdi.
  • Türkiye'de iki numaraya yükselen deep house esintili "Beni Sev" şarkısını ve ardından ilk İngilizce şarkısı "Love Always Wins"i yayımladı.
  • "Beni Sev" müzik eleştirmenlerinin beğenisini kazandı ve yılın en iyi şarkılarından biri olarak gösterildi.
  • Öte yandan "Love Always Wins" şarkısının adının 2015'te ABD'de eşcinsel evliliğin tanınması sürecinde kullanılan "Love Wins" (Türkçe: Aşk Kazanır) sloganıyla aynı olması, Yener'in 2000'lerin sonunda birkaç yıl çeşitli açıklamalarla desteklediği LGBT hareketi ile ilişkisini tekrar gündeme getirerek şarkıcının LGBT konularında uzun yıllar sessiz kalması yüzünden eleştirilmesine yol açtı.
  • Yılsonuna gelindiğinde Telifmetre tarafından paylaşılan bilgilere göre Hande Yener, 2018'de Türkiye'de radyo ve televizyonlarda 154 farklı eser ile en çok çalınan kadın şarkıcı oldu. Yine yıl sonunda, on bir yıldır birçok farklı konuda polemik yaşayarak magazin gündeminde birlikte yer aldığı meslektaşı Demet Akalın ile barıştı.
  • Şarkıcı, 2019 yılını dört şarkı yayımlayarak geçirdi.
  • Şubat'ta aynı gün piyasaya sürdüğü solo şarkısı "Aşk Tohumu" ve Avustralyalı şarkıcı Faydee'ye eşlik ettiği düet şarkısı "Gravity" şarkılarıyla karşıladı.
  • Mayıs'ta Altan Çetin'in sözlerini yazdığı "Kuş" ve Temmuz'da Mete Özgencil'in sözlerini yazdığı "Krema" şarkıları yayımlandı.
  • "Kuş" şarkısı "Beni Sev" ve "Aşk Tohumu"na kıyasla daha piyasaya dönük bir iş olarak tanımlanırken daha az olumlu eleştiri aldı. Şarkının klibinin çekimleri Zanzibar, Tanzanya'da gerçekleştirildi. 
  • "Krema" şarkısı ise daha alternatif bulunarak karışık eleştiriler aldı. Ayrıca bu yıl Türkçe rap müziğin giderek anaakımlaşması ve anaakım müzik piyasasında Türkçe popun önüne geçmesi, Yener de dahil olmak üzere pop şarkıcıları arasında bu yeni durumu anlamlandırma ve ona uyum sağlama çabasını ortaya çıkardı.
  • Müzikal çalışmalarının yanı sıra şarkıcı, yılsonunda TRT 1 dizisi Kalk Gidelim'in yılbaşı özel bölümünde konuk oyuncu olarak yer aldı.

Hande Yener Kimdir?

HANDE YENER 2020 YILI VE GÜNÜMÜZDE ÇIKARTTIĞI ALBÜMLER

  • Yener’in profesyonel müzik kariyerinin yirminci yılını kutlayacağı on dördüncü stüdyo albümü Carpe Diem, COVID-19 pandemisi nedeniyle 2 Ekim 2020'de gecikmeli olarak piyasaya sürüldü.
  • Yıl içinde yayımlanan "Pencere" ve "Bela" single'ları albüme dahil edilmedi. Sırasıyla "Carpe Diem", "Aşk Sandım", "Boşuna" ve "Kaç" şarkılarının klipleri gösterime girdi.
  • 2021 yılında verdiği bir röportajda bir yıl önce meme kanserini atlattığını duyurdu.
  • Yener'in kariyerindeki yükselişinde önemli payı olduğu kabul edilen "Kırmızı", Türkiye'de bir hit oldu. Altan Çetin'in yazıp bestelediği şarkı, Yener'in "Mor" gibi 2010'lardaki bazı çalışmalarına da esin kaynağı oluşturdu.
  • Yener'in elektronik döneminin ürünlerinden biri olan "Romeo" şarkısı, kendisinin sevgilisi Kadir Doğulu'ya yazıldı.

HANDE YENER KANSERİ NASIL YENDİ?

Ünlü sanatçı 2021 yılında hem instagram hesabından ve magazin dünyasına verdiği bir röportajında "meme kanseri"ni yendiğini duyurdu. Yener, 2019 yılında kanser olduğunu öğrendikten sonra tedaviye başladığını, bir yıl içinde tedavinin olumlu neticelenmesi sonucu kanseri yendiğini duyurdu.

HANDE YENER ALDIĞI TÜM ÖDÜLLER VE BAŞARILARI

Hayatı boyunca çok sayıda ödül ve adaylık elde eden Hande Yener, kendi yaptığı açıklamada 56 tane evinde ödül olduğunu söyledi.

  • Altın Kelebek Ödülleri'nden 2 ödül
  • 2008 - 2011 Yılın Türk Pop Müziği Kadın Solisti
  • Sen Yoluna... Ben Yoluma... albümü 1 milyondan fazla kopya satmasıyla Türkiye'de tek bir albümle bu satış rakamını geçen az sayıdaki sanatçıdan biri oldu.
  • Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor ile Apayrı albümleri sayesinde MÜ-YAP'tan sertifika aldı.
  • 2007’de İstanbul FM tarafından En İyi Pop Kadın Sanatçı ödülünü aldı.
  • Kral TV Video Müzik Ödüllerinden dört ödül kazandı.
  • 2009'da Avrupa Birliği Kalite Ödüllerinde Onur Ödülü'ne layık görüldü.
  • 3. Pal FM Müzik Ödülleri'nde En İyi Sahne Performansı ödülü aldı.
  • Siyaset Dergisi Ödülleri'nden 2007, 2011 ve 2012'de Yılın Türk Pop Müzik Kadın Sanatçısı ödülünü aldı.
  • "Yalanın Batsın", "Sen Yoluna... Ben Yoluma...", "Kırmızı" ve "Romeo" şarkılarıyla Sabah'ın 2000'lerin En Sıcak Yaz Şarkıları listesine dahil oldu.

HANDE YENER DİSKOGRAFİSİ 

  • Senden İbaret (2000)
  • Sen Yoluna... Ben Yoluma... (2002)
  • Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor (2004)
  • Apayrı (2006)
  • Nasıl Delirdim? (2007)
  • Hipnoz (2008)
  • Hayrola? (2009)
  • Hande'ye Neler Oluyor? (2010)
  • Teşekkürler (2011)
  • Kraliçe (2012)
  • Mükemmel (2014)
  • Hepsi Hit Vol. 1 (2016)
  • Hepsi Hit Vol. 2 (2017)
  • Carpe Diem (2020)

HANDE YENER VİDEOGRAFİSİ 

  • Kraliçe Fabrika'da (2008) Turneleri
  • Sebastian 2015 Tour (2015) İşletmeleri
  • TPA Production (2008)
  • Sebastian (2015)
  • VIP Room (2017)
  • Neo (2017)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...