Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ocak 2022 14:07

Jacob Serdar Tuygun Kimdir?

2 Ağustos 1975 doğumlu Jacob Serdar Tuygun, kendi markası JT Milano’yu kurmuştur. Ayrıca Türk-Amerikan spor girişimcisi, etkinlik sunucusu, hayırsever, kâr amacı gütmeyen lider ve moda tasarımcısıdır.

Jacob Serdar Tuygun Kimdir?
jacop serdar tuygun,

Jacob Serdar Tuygun, Avrupa'da çeşitli sektörlerde şirketler kurmuştur. Bunun yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri'nde şirket kurma konusunda geniş deneyime sahiptir. Kariyer hayatında önemli dönüm noktalarına sahip olan Tuygun, 2007'den itibaren FIFA Oyuncu Temsilcisi ve FIFA Maç Temsilcisi olarak çalışmıştır. Oyuncu temsilcisi olarak çeşitli görev ve sorumluluklara sahip olduğunu söylemek mümkündür. Bu kapsamda futbolcuları kulüplere ve organizasyonlara tavsiye etme gibi yetkilere sahip olmuştur.

Bunun yanı sıra 2007'de Jacob Tuygun KLA Sports & Media Management adlı bir şirket kurmuştur. Şirketin hizmet verdiği kuruluşlardan bazıları hak sahipleri, profesyonel kulüpler, uluslararası federasyonlar, devlet kurumları, kurumsal sponsorlar, yayıncılar ve spor ajanslarıdır. Kariyer hayatını farklı sektörlerle geliştiren Tuygun, ABD ve Avrupa'daki spor salonları ve spor takımları için yüksek kaliteli multimedya hizmetleri (yayın, akış ve içerik oluşturma) sağlamak üzere KLA Media Pro şirketini kurmuştur.

2013'te Tuygun, NPSL federasyonu içinde bir takım olan Dallas City FC'yi kurmuştur. Kuruluşundan bu yana üç-dört yıl gibi kısa bir sürede, kulüp, kuruluş içindeki diğer birçok köklü kulübü geride bırakmıştır. Bu süre zarfında Tuygun, tüm spor dallarındaki sporculara, kondisyon programı olan MPN Training'i oluşturabilmek için çalışmalarda bulunmuştur. MPN antrenmanının fiziksel bileşeninde, sporculara atletik başarı için çok önemli olan 9 bileşeni geliştirmeleri öğretilmektedir. Sunulan program sayesinde sporcular kendilerini her anlamda geliştirmektedir. Tuygun, 2015 yılında kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Jacob Tuygun Vakfı'nı kurdu. JT Vakfı kitap gezileri, spor etkinlikleri, oyun günleri ve okul ziyaretleri başta olmak üzere çocukların öğrenme ortamını iyileştirmek için çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmıştır.

2016 yılında kurduğu Türk Amerikan Spor Derneği ile iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliği geliştirmek ve güçlendirmek için sportif faaliyetleri hedefleyen ve bu faaliyetlere odaklanan TASA, aynı zamanda hedef kitlesini de genişletmektedir.
Jacob Tuygun, 2016 yılında kendi erkek giyim markası JT Milano'yu piyasaya sürmüştür. 2021'de hem erkek hem de kadınlar için spor giyim serisini tanıtmıştır. Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde ofisleri bulunan uluslararası bir moda tasarımcısı olan Tuygun, İtalya'daki kapsamlı seyahatleri sırasında Avrupa tasarım trendlerinden ve malzemelerinden büyük ölçüde etkilenmiştir.

Tuygun, 2021 yılında yenilenmiş gündelik giyim serisiyle bugünün ve yarının sofistike kadınlarını hedefleyen kadın koleksiyonunu başlatmıştır. Yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çektiğini ve çalışmalarını profesyonel şekilde sürdüğünü söylemek mümkündür.

Son olarak 2022 yılında JTN International ve Astramedica’yı kuran Tuygun, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde sağlık ihtiyacı olan sporcuları ve ünlü isimleri ülkemize getirerek Türkiye’nin sağlık turizmine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...