Tgrt Haber
05 Ocak 2022 12:40

Kahraman polis Fethi Sekin şehadetinin 5. Yılında unutulmadı! Fethi Sekin kimdir?

5 yıl önce bugün hain bir saldırıya kurban giden Fethi Sekin şehadetinin yıl dönümünde anlıyor. 5 Ocak 2017’de İzmir Adliyesinin önünde görevi başındayken PKK tarafından yapılan hain saldırıyı canı pahasına önleyen kahraman polis memuru Fethi Sekin’i tüm ülke derin bir üzüntüyle yad ediyor. Hainlerin saldırısına karşı gözünü kırpmadan kendini siper eden kahraman polis Fethi Sekin kimdir, ne zaman ve nasıl şehit oldu?

Kahraman polis Fethi Sekin şehadetinin 5. Yılında unutulmadı! Fethi Sekin kimdir?
fethi sekin,terör

İzmir Adliyesi’nde PKK’lı teröristlerin haince düzenlemiş olduğu saldırı sırasında motosikletli trafik polisi olarak görev yapan Fethi Sekin kahramanca çatışmaya girerek hain saldırıyı engelledi ve sonrasında şehit düştü. İzmir Adalet Sarayının C Blok girişinde PKK'lı teröristlerce 5 Ocak 2017'de bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda örgüt mensuplarıyla çatışmaya giren polis memuru Fethi Sekin ve saldırıda kurşunların isabet ettiği adliye çalışanı Musa Can şehit olurken 9 kişi ise yaralandı.

FETHİ SEKİN’İN ŞEHADET GÜNÜ NELER YAŞANDI?

Tüm ülkeyi derinden üzen şehadet öncesinde olaylar nasıl gelişti? Fethi Sekin hainlere karşı nasıl kahramanca kendini siper etti? İşte büyük bir facianın olmasını engelleyen Fethi Sekin ve olay anında neler yaşandığına dair tüm detaylar…

Kahraman polis Fethi Sekin şehadetinin 5. Yılında unutulmadı! Fethi Sekin kimdir?

5 Ocak 2017'de saat 16.00 civarında İzmir Adliyesi önüne bomba ve silah yüklü otomobille gelen PKK’lı iki terörist, saldırı öncesinde hain planlarını hayata geçirmeye çalıştılar. Otomobilin sürücü koltuğunda oturan terörist, aracın direksiyonunu kırıp otomobiliyle İzmir Adliyesi C Kapısı önünde bulunan polis memuru Oğuzhan Batuhan Atik'e çarptı. Planları dahilinde olmadığı anlaşılan bu olayla panikleyen teröristler, eylemi gerçekleştirmek için bomba yüklü araçtan inip yaya olarak oradan uzaklaştı.

Panik yaparak olay yerinden uzaklaşarak caddenin karşısına geçen teröristler, bomba yüklü otomobili patlattı. Patlama sesi üzerine bölgede görevli polis memuru Fethi Sekin, tereddüt etmeden teröristlerle çatıştı. Teröristlerden birini etkisiz hale getiren Sekin, diğer teröristin bir aracın arkasından kalaşnikofla açtığı ateş sonucu vurularak şehit oldu.

Fethi Sekin'i şehit eden terörist de başka bir polis tarafından etkisiz hale getirildi. Teröristlerde 2 kalaşnikof, RPG-7 roketatar, TNT, 8 roketatar mühimmatı, el bombaları bulunduğu tespit edildi.

BOMBAYI GETİREN TERÖRİSTTE YAKALANDI!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında teröristlerden ele geçirilen bomba ve mühimmatların tatlı kutularında otobüsle Mardin'den İzmir'e, Suriye uyruklu Delil Hıso tarafından getirildiği belirlendi. 4 Ekim 2021'de yakalanan Hıso, 12 Ekim'de İzmir'de sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

FETHİ SEKİN KİMDİR?

5 Ocak 2017'de İzmir Adliyesi’nin önünde motosikletli trafik polisi olarak vazife başındayken canı pahasına teröristlerin hain planını gerçekleştirmesini engelleyen ve tüm Türkiye'nin kahramanı olan Fethi Sekin, 1973'te Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Doğancık köyünde doğdu.

Lise eğitimi sonrası girdiği Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulundan 1995 yılında mezun olan Sekin'in ilk görev yeri Kilis oldu. Bingöl'e 1999'da tayini çıkan Sekin, kentte üç yıl görev yaptıktan sonra 2002'de İzmir'de görevlendirildi. Fethi Sekin, büyük bir kahramanlık gösterdiği İzmir'de yaklaşık 9 yıl Motosikletli Şahinler Timi'nde çalıştı.

Kahraman polis Fethi Sekin şehadetinin 5. Yılında unutulmadı! Fethi Sekin kimdir?

Evli ve 3 çocuk babası Sekin, İzmir Adliyesinde titizlikle yaptığı mesleğinde her sabah önce telsizden sabah trafiğini takip ediyordu.

Cesaretiyle teröristlerin hain planını gerçekleştirmesini engelleyen Fethi Sekin, 1973'te Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Doğancık köyünde doğdu.

Yurt genelinde birçok yere şehit polisin adını verildi, böylece Fethi Sekin ismi ölümsüzleştirildi. Türkiye çapında birçok spor organizasyonu Fethi Sekin anısına yapıldı.

Memleketi Elazığ'daki şehir hastanesine ve İzmir'deki bir okula adı verilen Sekin'in ismi, cadde-sokaklardan parklara, okullardan kütüphanelere kadar birçok yerde yaşatılıyor.

GÖNÜLLERE TAHT KURAN FETHİ SEKİN'İ UNUTMADIK! UNUTMAYACAĞIZ!

Kahraman polis Fethi Sekin şehadetinin 5. Yılında unutulmadı! Fethi Sekin kimdir?

Kahramanlığın sembol ismi olan Fethi Sekin, 7 Ocak 2017'de memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı.

Hain saldırının ardından adliyeye gelen İzmirliler, Türk bayraklarıyla teröre karşı birlik mesajı verdi. Adliye önünde saldırı ve çatışmanın yaşandığı İslam Kerimov Caddesi'nin ismi, Şehit Polis Fethi Sekin olarak değiştirildi.

Cesaretiyle olası bir faciayı önleyen Fethi Sekin'in kahramanlığı gönüllerde yer etti. Kahramanın adı, başta İzmir ve memleketi Elazığ olmak üzere birçok şehirde ölümsüzleşti.

Patlamanın yaşandığı İzmir adliyesinin yakınındaki İslam Kerimov Caddesi'nin adı "Şehit Polis Fethi Sekin" olarak değiştirildi. İzmir'in Bayraklı ilçesinde Fethi Sekin'in Osmangazi Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu sokak "Şehit Polis Fethi Sekin" adını aldı. Bayraklı'daki Merkez İlkokulu'nun ismi "Şehit Polis Fethi Sekin İlkokulu" oldu. Adliye yakınlarındaki 40 dönüm üzerine kurulan parkta da Sekin'in ismi yaşatılıyor.

Şehit Sekin'in adı, memleketi Elazığ'da şehir hastanesine, kültürevine, mesire alanına verildi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir ilkokuldaki robotik kodlama sınıfına, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesindeki bir okul kütüphanesine, Van'ın Edremit ile Aydın'ın Efeler ilçelerindeki parklara, Balıkesir'in Burhaniye ilçesindeki caddeye, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bulunan çadır kentte sığınmacılar için yapılan pazar yerine, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde sokağa, Ağrı'da mesleki ve teknik anadolu lisesine, İstanbul'da öğretmenevi ve akşam sanat okuluna, Osmaniye'de bulvara da "Fethi Sekin" adı konuldu.

Ayrıca Mali Cumhuriyeti'nde Türkiye Maarif Vakfının bünyesindeki öğrenci yurdunda da Fethi Sekin'in adı yaşatılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...