Tgrt Haber
26 Ocak 2022 12:38 - Güncelleme : 17 Mart 2022 14:18

Kobe Bean Bryant Kimdir?

Basketbolun süpertstarı Kobe Bryant, ani ölümü ile sevenlerine büyük bir üzüntü yaşatmıştı. 41 yaşındaki basketbolcu Kobe ve 13 yaşındaki kızı Gianne'nın hayatını kaybettiği helikopter kazasının ardından geçen iki yılda yıldız oyuncu unutulmadı. Başarılı basketbolcunun adı dünyanın dört bir yanında sahalara, duvarlara, resimlere konu oldu. Peki, "Kara Mamba" olarak bilinen Kobe Bryant nasıl öldü, kaç yaşında hayatını kaybetti, hangi takımlarda oynadı? Kobe'nin bilinmeyen tüm yönlerini sizler için hazırladık...

Kobe Bean Bryant Kimdir?
kara mamba,kobe bryant,basketbol,helikopter

NBA'ın efsane basketbolcularından Kobe Bryant, geçirdiği helikopter kazasının ardından hayatını kaybetmiş, sevenlerine derin bir üzüntü bırakmıştı. Amerikan Basketbol Ligi'nde, Los Angeles Lakers formasını 20 yıl boyunca giyen ve sayısız başarıya imza atan Bryant, kızı ile birlikte 26 Ocak 2020 yılında helikopter kazasında yaşamını yitirdikten sonra da unutulmadı. Los Angeles Lakers'ta forma giyerken 5 kez NBA şampiyonluğuna imza atan, 18 defa all-star seçilen, 2008'de normal sezonun, 2009 ve 2010'da ise final serisinin en değerli oyuncusu ödülünün sahibi olan,  ABD Milli Takımı formasıyla 2008 ve 2012 Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan; basketbolseverlerin efsane ismi Kobe'nin hayatı, helikopter kazasının ardındaki detaylar ve merak edilenler haberimizde...

Kobe Bean Bryant Kimdir?

KOBE BRYANT KİMDİR?  | KOBE'NİN BOYU, YAŞI VE ÖLÜM SEBEBİ

23 Ağustos 1978 tarihinde Philadelphia, Pensilvanya'da dünyaya gelen Kobe Bean Bryant'ın lakabı Black Mamba olarak bilinmektedir. NBA takımlarından Los Angeles Lakers'ın formasını giyen Amerikalı profesyonel basketbolcunun boyu 1.98'dir ve Bryant şutör gard ve kısa forvet pozisyonunda görev almıştır. NBA tarihine damga vuran en önemli basketbolcular arasındadır. 

Kobe, liseden mezun olduktan sonra üniversiteye gitmeden direkt NBA'ye, Lakers ile görüşerek kariyer rotasını belirlemiştir. Lise yıllarında Wilt Chamberlain'in 4 yıllık toplam sayı rekorunu kıran Kobe, 1996 NBA Seçmeleri'nde Charlotte Hornets tarafından 13. sıradan draft edilse de sonra Lakers'a takas edilmiş ve 24 yaşına kadar 3 NBA şampiyonlu elde etmiştir. Shaquille O'Neal ile kazandığı 3 şampiyonluğun ardından tam 7 yıl sonra 2008-2009 sezonunda 4. şampiyonluğuna ulaşan Kobe Bryant, NBA finalleri en değerli oyuncusu seçilmiştir. 2009-2010 sezonunu şampiyon olarak tamamlayarak kariyerinin 5. yüzüğünü elde eden Kobe, ard arda 2. kez finallerin en değerli oyuncusu seçilmiştir. Bryant 34 yaşındayken; NBA tarihindeki 30.000 sayı barajını aşmayı başarmış en genç oyuncu olarak tarihe geçmiştir. 

Kobe, NBA'deki başarılarına 2007-2008 normal sezonda "NBA En Değerli Oyuncu Ödülünü" de ekleyerek, Çin'de düzenlenen 2008 Yaz Olimpiyatları'nda Amerika Birleşik Devletleri millî basketbol takımı ile şampiyon olarak altın madalya sahibi olmuştur.  2012 Yaz Olimpiyatları'nda da millî takım ile birlikte, altın madalya kazanmayı başarmıştır.

2002, 2007, 2009, 2011 yılları NBA All Star organizasyonunda tam 4 kez en değerli oyuncu seçilen Kobe Bryant, Memphis Grizzlies takımına 44 sayı attığı maçta Los Angeles Lakers takımının tarihinde en fazla sayı atan oyuncusu olarak tarihe geçmeyi başarmıştır.

Los Angeles'ta düzenlenen 2011 NBA All-Star Maçı'nın en değerli oyuncusu seçilen Black Mamba, 4 kez MVP olan Bob Pettit ile bunu başaran tek oyuncu olmuştur. Bryant NBA All Star organizasyonunda 1998-2013 yılları arasında üst üste 15 kez seçilerek bu alanda rekor kırmayı başarmış ve 15 kez 11'i ilk takım olmak suretiyle, "NBA Yılın En İyi Beşi", 15 defa da " All-Star", 11 kez de "NBA En İyi Savunma Takımı"na seçilmiştir.

2007-2008 sezonunda, kariyerinin tek normal sezonun MVP ödülünü kazanan Bryant, 12 Nisan 2013 tarihinde Golden State Warriors'la oynanan playoff maçında aşil tendonunun yırtılması sebebi ile uzun bir süre sakatlık yaşamıştır.  Aradan geçen dokuz ayın ardından ilk NBA maçına çıkan Kobe, 13 Nisan 2016'da son maçına çıktıktan sonra emekli olmuştur. 

Kobe Bean Bryant Kimdir?

KOBE'NİN ÖZEL HAYATI

1999 yılının Kasım ayında 17 yaşındaki dansçı Vanessa Laine ile tanışan Bryant, 6 ay sonra Mayıs 2000'de nişanlanmış ve yaklaşık bir yılın ardından, 18 Nisan 2001'de Dana Point, Kaliforniya'da evlenmiştir. Ailesi ile arasındaki huzursuzluk, çiftin 19 Ocak 2003'te Natalia Diamonte adını verdikleri bir kız çocuğu sahibi olmasıyla azalmıştır. Çiftin, 1 Mayıs 2006'da ikinci kız çocukları Gianna Maria-Onore dünyaya gelmiştir.

Kobe Bryant'ın Gianna Maria-Onore Bryant, Natalia Diamante Bryant, Bianka Bella Bryant, Capri Kobe Bryant adlarında 4 çocuğu dünyaya gelmiştir. 

13 yalındaki Gianna Maria, 2020 yılındaki helikopter kazasında Kobe ile birlikte yaşamını yitirmiştir. 

BLACK (KARA) MAMBA NEDİR, NE ANLAMA GELİR?

Elapidae familyasından olan, saldırgan ve zehirli yapısı ile bilinen bir yılan türü olan kara mambaların anavatanı Afrika'dır. Dünyanın ikinci en uzun zehirli yılanı olarak bilinmektedir. Erişkin kara mambaların ortalama boyu 2,5 metre civarında olsa da, en büyükleri 4,5 metre kadar olabilirler. Kara mambalar isimlerini zeytin yeşiline çalan vücut renklerinden değil, ağızlarının içindeki siyah renkten almaktadır.

Kara mamba, karada yaşayan en hızlı yılan olarak bilinmektedir ve saatte 20 kilometre hıza ulaşabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...