Tgrt Haber
18 Ekim 2021 12:56

Mehmet Durakoğlu kimdir, kaç yaşında? İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu hayatı

İstanbul Barosu Başkanlığı seçim sonuçları açıklandı. İstanbul Baro Başkanı Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Mehmet Durakoğlu oldu. Peki İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu kimdir, kaç yaşında? İstanbul Baro Başkanı ne iş yapar? İstanbul Barosu Yönetim Kurulu, Genel Kurul Delegeleri, Disiplin Kurulu ve Denetleme Kurulu üyeleri kim oldu?

Mehmet Durakoğlu kimdir, kaç yaşında? İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu hayatı
istanbul barosu,avukat,seçim

İstanbul Barosu Başkanlığı seçimini üçüncü kez Mehmet Durakoğlu kazandı. Avukat Mehmet Durakoğlu, toplam 8 bin 479 oy aldı. İstanbul Barosu Başkanlığı için 7 adayın yarıştığı seçimde kazanan yeniden Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı olan Mehmet Durakoğlu oldu. İşte İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu hayatı. 

MEHMET DURAKOĞLU KİMDİR?  

İstanbul Barosu Başkanlığı seçimlerini Mehmet Durakoğlu kazandı. Avukatlar ve vatandaşlar İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu hayatı hakkında detayları araştırmaya başladı.  

Mehmet Durakoğlu, 1956 yılında Sivas'ta dünyaya geldi. Türk avukat ve siyasetçi Mehmet Durakoğlu lise eğitimini Ankara Atatürk Lisesi'nde aldı. Mehmet Durakoğlu 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Durakoğlu, avukatlık mesleğine 1986 yılında başladı.    

2002-2004 yıllarında İstanbul Barosu İnsan Hakları Yürütme Kurulu Ūyeliğinde bulunan Mehmet Durakoğlu, 2004-2006 yıllarında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde yer aldı. 2006-2008 ve 2010-2016 yıllarında Baro Başkan Yardımcısı olan Mehmet Durakoğlu, 23 Ekim 2016 tarihinde ''Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'' adayı olarak İstanbul Barosu'nun başkanı seçildi. Evli ve 2 çocuk babası Mehmet Durakoğlu ÇYDD Üyeliği ile SODEV ve TÜSES yönetimlerinde bulundu.  

İSTANBUL BARO BAŞKANI SEÇİMLERİ NASIL YAPILIR?  

İstanbul Barosu‘nun salgın nedeniyle ertelenen genel kurulu, 17 Ekim Pazar günü Haliç Kongre Merkezi‘nde yapıldı. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu‘nun adayı Avukat Mehmet Durakoğlu üçüncü kez İstanbul Barosu Başkanı oldu.  

Seçimlerde toplam 51 bin 352 avukatın oy kullanma hakkı varken, seçime Baro’ya kayıtlı 26 bin 16 avukat katıldı. Sabah saat 09.00 itibariyle başlayan seçim süreci 17.00’ye kadar devam etti. Seçmenler 131 sandıkta oy kullandı. İstanbul Barosu Başkanlığı seçim sonuçlarına göre adayların aldığı oy sayısı şöyle: 

  • Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Av. Mehmet DURAKOĞLU: 8.479 
  • Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi‘nden Av. Hasan KILIÇ: 6.155 
  • Avukat Hakları Grubu‘ndan Av. Gökhan AHİ: 6.013 
  • Çağdaş Avukatlar Grubu‘ndan Av. Ata YAZICIOĞLU: 1.669 
  • Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu‘ndan Av. Sezin UÇAR: 1.661 
  • İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu‘ndan Av. Kaptan YILMAZ: 1.087 
  • Bağımsız Avukatlar Grubu‘ndan Av. İshak Şâdi ÇARSANCAKLI: 952 

Mehmet Durakoğlu kimdir, kaç yaşında? İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu hayatı

Seçimlerde aynı zamanda 10 kişilik yönetim kurulu, beş kişilik disiplin kurulu, üç kişilik denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birliği delegeliği için 13 isim de belirlendi. Bu göreve seçilen isimler ise şöyle: 

  • İstanbul Barosu Yönetim Kurulu: Avukat Nazan Moroğlu, Avukat Muazzez Yılmaz, Avukat Cengiz Kaya, Avukat Lütfi Topraç, Avukat Elif Görgülü, Avukat Ali Gürbüz, Avukat Selahattin Meriç, Avukat Sinan Naipoğlu, Avukat Burcu aslan, Avukat Yasemin Babayiğit. 
  • İstanbul Barosu Disiplin Kurulu: Avukat Atilla Erdoğmuş, Avukat Rıza Pehveri Şat, Avukat Nadide Tahan, Avukat Didem Pehlivan, Avukat Ömeralp Pulatoğlu. 
  • İstanbul Barosu Denetleme Kurulu: Avukat Onur Yolal, Avukat Levent Sevindi, Avukat Çağın Kocaman.  
  • İstanbul Barosu Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu Delegeleri: Avukat Prof. Dr. Ümit Kocasakal, Avukat Zeki Diren, Avukat Sefa Bilgiç, Avukat Prof. Dr. Haluk Burcuoğlu, Avukat Hüseyin Özbek, Avukat Filiz Saraç, Avukat Ufuk Özkap, Avukat Özlem Aksungar, Avukat Uğur Yetimoğlu, Avukat Berrin Adıyaman, Avukat Yalçın Veziroğlu, Avukat İrfan Akyürek, Avukat Turgay Demirci. 

BARO BAŞKANI NE İŞ YAPAR?  

İstanbul Barosu başkanlık seçim sonuçları açıklandıktan sonra gözler baro başkanı görev tanımına çevrildi. Üçüncü kez İstanbul Barosu Başkanı seçilen Mehmet Durakoğlu ''Üzerinde özellikle konuşulması gereken bir zafer. Genç meslektaşlarımızla ilgili oluşan çok büyük dertler var ve bu dertlere ilişkin eksikliğimizin olduğu ortaya çıkmış durumda. Bunu itiraf etmeden hiçbir yol alamayız. O arkadaşlarımızla birlikte olmak, onlarla birlikte çözüm aramak, onların sorunlarına çözüm üretmek zorundayız. Bir gerçek var, başından beri onu söylüyorum. İstanbul Barosu’nda yönetimde olmak için omurga gerekir. Bu omurgaya sahip olduğumuz için kazandık'' ifadelerini kullandı. Peki baro başkanı ne iş yapar?  

Türkiye Barolar Birliği tarafından yapılan tanımlamaya Baro Başkanı, Genel Kurul kendi üyeleri arasından gizli oyla seçer. Başkan, Birliği temsil eder. Genel Kurulun, Yönetim Kurulunun ve Disiplin Kurulunun kararlarını yerine getirmekle yükümlü olan Başkanın; yabancı barolar ve hukuk kurumları ile ilişki kurmak, meslek onur ve bağımsızlığı ile ilgili işlerde yasa ve meslek kurallarının gereğini tüm kişi ve organlara karşı savunmak gibi görevleri de bulunur.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...