Tgrt Haber
11 Aralık 2021 11:00

Mehmet Metiner kimdir, kaç yaşında? Canlı yayında ablasının vefat haberini alan Metiner'in zor anları...

"26. Dönem Ak Parti Eski Milletvekili Mehmet Metiner kimdir, kaç yaşında, Mehmet Metiner'in ablası neden öldü?" soruları gündemde! Dün akşam katıldığı bir tartışma programında, canlı yayında ablasının vefat haberini aldıktan sonra stüdyodan ayrılmak zorunda kalan Mehmet Metiner'in hayatı haberimizde...

Mehmet Metiner kimdir, kaç yaşında? Canlı yayında ablasının vefat haberini alan Metiner'in zor anları...
mehmet metiner,abla,koronavirüs

Canlı yayında ablasının vefat haberini alan Mehmet Metiner, durumu açıklayarak stüdyodan ayrıldı ve programın sunucusu yaşanan bu olayın ardından reklam arasına gitti. Koronavirüs nedeni ile entübe olan ablasının bir süredir hastanede tedavi altında olduğunu açıklayan Metiner, ablasının vefat haberi ile canlı yayında sarsıldı. Peki, Mehmet Metiner kimdir, kaç yaşında? Haberimizde...

Mehmet Metiner kimdir, kaç yaşında? Canlı yayında ablasının vefat haberini alan Metiner'in zor anları...

MEHMET METİNER KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

5 Mart 1960 tarihinde Adıyaman'da dünyaya gelen Mehmet Metiner, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden mezun olmuştur. Mehmet Metiner, bir döneme damgasını vuran, "Girişim", "Yeni Zemin" ve "Sözleşme" dergilerinin yayın yönetmenliğini üstlenmiştir. Refah Partisi İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye başkanı olduğu dönemlerde Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Fazilet Partisi Genel Başkanı Mehmet Recai Kutan'ın danışmanlığını yapmıştır.

2000- 2001 yıllarında Halkın Demokrasi Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevinde yer almıştır. 2011 senesinde yapılan seçimlerde AK Partisi'nin Adıyaman milletvekili seçilmiştir. 30 Aralık 2014 tarihinde gazetede yazmaya başlayan Mehmet Metiner, 2015 senesinde yapılan seçimlerde ise Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul milletvekili seçilerek görevini icra etmiştir. Son olarak farklı bir gazetede köşe yazarlığı yapmaya devam eden Metiner, gündemle yakından ilgilidir.

MEHMET METİNER'İN KARDEŞİNİN CENAZESİ NE ZAMAN KALKACAK?

Mehmet Metiner'in ablası Asiye Yılmaz'ın cenazesi, öğle saatlerinde, Esenyurt’ta Hazreti Ömer Camii'nde (İnönü Mahallesi) kılınacak namazın ardından, defin işlemleri Gül Vadi Mezarlığı'nda gerçekleşecek. Mehmet Metiner, cenazeye dair açıklamayı, sosyal medya hesabından şu paylaşım ile yaptı:

Mehmet Metiner kimdir, kaç yaşında? Canlı yayında ablasının vefat haberini alan Metiner'in zor anları...

MEHMET METİNER'İN SÖZLERİ:

  • Dinle demokrasi arasında düşmanlık ilişkisi kuranlar; demokrasiyi, tıpkı İslam gibi bir din sanıyordu. Dolayısıyla insanların demokrasi üzerinden yeni bir din tercihine zorlanacağını düşünüyorlardı. Halbuki demokrasi ideolojisizdir. Demokratik devlet, vatandaşlarına din, inanç, mezhep empoze etmez.
  • Büyük Ortadoğu Projesi bölgedeki totaliter, gerici, monarşik, baskıcı rejimlerin devrilmesini amaçlayan bir projedir. Amerikan Silahı ile de olsa... 
  • İslam'ın işkenceye cevaz verdiğine dair tek bir ayet, tek bir paygamber sözü yok.

MEHMET METİNER'İN KİTAPLARI

  • Ahmet B. Hanbel
  • Yeni Bir Dünyaya Uyanmak
  • Şafakta 10 Gün
  • Sorunlarımızı Konuşmak
  • Kardeşlik Çağrısı
  • Cennet Düşü: İdeolojik Devletten Demokratik Devlete
  • Yemyeşil Şeriat Bembeyaz Demokrasi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...