Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Aralık 2021 14:50

Merkez Bankası Şahap Kavcıoğlu kimdir, kaç yaşında? Şahap Kavcıoğlu hangi üniversite mezunu?

Son dönemde dolarda yaşanan hareketlilik nedeniyle Merkez Bankası başkanı sık sık gündeme geliyor. Merkez Bankası dolar fiyatına Aralık ayı boyunca 4 kez 'sağlıksız fiyat oluşumlarından dolayı satım yönünde müdahale edilmekte' açıklamasıyla müdahale etti. Peki Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu kimdir, kaç yaşında?

Merkez Bankası Şahap Kavcıoğlu kimdir, kaç yaşında? Şahap Kavcıoğlu hangi üniversite mezunu?
merkez bankası,,şahap kavcıoğlu,,dolar,

Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasını taşıyan 20 Mart 2021 tarihli Resmi Gazete’nin ardından göreve geldi. TCMB eylül ayından bu yana faiz indirimi kararı uyguluyor. Doların 14 TL sınırını aşmasının ardından 13 Aralık Pazartesi Merkez Bankası 4.müdahalesini gerçekleştirdi. 

MERKEZ BANKASI BAŞKANI ŞAHAP KAVCIOĞLU KİMDİR? 

Şahap Kavcıoğlu 23 Mayıs 1967 yılında Bayburt’ta dünyaya geldi. Üniversite eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde aldı. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünden denetim uzmanı olarak mezun olmasının ardından İngiltere'deki Hastings Collage'da işletme üzerine eğitim gördü. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Kavcıoğlu, 2014 yılında "Makro İktisat" alanında Doçent unvanını, 2019 yılında Profesör unvanını aldı. 

Kavcıoğlu, Kasım 2015 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Bayburt milletvekili seçildi ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde 26. dönem milletvekili olarak yasama faaliyetlerine katıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Türk delegasyonu üyesi olarak çalıştıŞahap Kavcıoğlu 20 Mart 2021'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Naci Ağbal'ın yerine Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığına atandı. Kavcıoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır. 

Merkez Bankası Şahap Kavcıoğlu kimdir, kaç yaşında? Şahap Kavcıoğlu hangi üniversite mezunu?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Merkez Bankası dolar fiyatına ilk olarak 1 Aralık’ta gerçekleştirdi. Sırasıyla 3, 10 ve son olarak 13 Aralık Pazartesi günü müdahalelerde bulundu. Bugün yapılan müdahalenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan; Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve kamu bankaları genel müdürleriyle görüşecek. 

Faiz kararının açıklanacağı Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısı 16 Aralık Perşembe günü gerçekleşecek. Piyasalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ve Kasım'da çekirdek TÜFE'nin kısmi gerileme göstermesi nedeniyle Merkez Bankasının 16 Aralık'ta yapılacak yılın son PPK toplantısında da faiz indireceğini tahmin ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde dolar/TL kuru hakkında ''Şu anda Merkez Bankamız birçok ülkenin Merkez Bankalarıyla da dayanışma içerisinde. Onlarla da birçok görüşmeler yapılıyor. Buralardan da tabi çok daha büyük güç kaynaklarını inşallah elde edecektir. Bizim bu noktada da herhangi bir sıkıntımız söz konusu değil. Ben bu kur ataklarını da tersine çevireceğimize inanıyorum. Her zaman söylediğim gibi, inşallah bu da bizi teğet geçecektir. Bunu herkes böyle bilsin'' söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...