Tgrt Haber
25 Aralık 2021 12:32

Nusret hayatını değiştiren 3 dönüm noktasını açıkladı... Her sabah o tabelaya bakıyor

Annesi ile buluşması sosyal medyaya damga vuran ünlü şef Nusret Gökçe'nin özel hayatı bir kez daha gündem oldu. Sosyal medyada dikkat çeken paylaşımları ve dünyanın birçok yerinde açtığı Nusr-Et şubeleri ile adını duyuran Nusret, "annesine neden ev almadı?" sorusunun hedefi oldu. Peki Nusret Gökçe kimdir? Dünya çapında tanınan Nusret, kariyer basamaklarını nasıl tırmandı? Hayatının dönüm noktaları neler? Nusret'in biyografisini kendi anlatımıyla derledik...

Nusret hayatını değiştiren 3 dönüm noktasını açıkladı... Her sabah o tabelaya bakıyor
nusret,nusretin bilinmeyenleri,nusr-et

Nusret, sosyal medya paylaşımlarında yaptığı "salt bae (tuz serpme)" hareketiyle dünya çapında üne kavuştu. Et pişirme ve servis etme videoları ile bir anda parlayan dijital dünyanın bu yeni fenomeni her açıklaması ve paylaşımıyla gündem oluyor. Spesiyal menüleri ile tanınan ve "ben eti konuşturuyorum" diyerek uzmanlık alanının altını çizen Nusret, aynı zamanda sosyal medyada, dünyada en çok takip edilen Türk olma özelliği taşıyor. Yüzlerce ünlü isimle bir araya gelen Nusret'in Bostancı Kasaplar Çarşısı’ndan Beverly Hills’e uzanan hayat hikayesi, dünya yeni şubeleri ve başarıya giden yolda yaşadıkları sık sık merak ediliyor. 

Nusret hayatını değiştiren 3 dönüm noktasını açıkladı... Her sabah o tabelaya bakıyor

NUSRET'İN BİLİNMEYEN YÖNLERİ

Nusret, meslek hayatına başlama hikayesini, verdiği demeçlerde şöyle özetliyor: 

Meslek hayatına Bostancı kasaplar çarşısında, kasap çırağı olarak başlayan Nusret, o dönemde 10 ustayla bir dakika dahi boş durmadan çalışmıştır. Hiç senelik izin yapmadığını ve mesai gözetmediğini söyleyen Nusret, günde 18 saat çalışarak kariyer basamaklarını tırmanmaya başlamıştır. 2007'de İstinye Park'ta kasap-restoran konsepti hizmete başladıktan sonra, bu konseptin kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Nusret, 2008-2009 yıllarında, bu sektörün dünyada nasıl olduğunu merak ettiği için Arjantin, Amerika ve Japonya'nın bu konuda en iyisi olduğunu düşünerek yola çıkmıştır.

Nusret hayatını değiştiren 3 dönüm noktasını açıkladı... Her sabah o tabelaya bakıyor

SON MAAŞIYLA ARJANTİN'E GİTTİ HAYATI DEĞİŞTİ

Fransız bir müşterisinin aracı olduğunu, son maaşı ve kredi kartından çektiği 7 bin TL ile 2009 yılında Arjantin'e gittiğini anlatan Nusret "Üç ay boyunca çiftliklerde, kasaplarda, restoranlarda gezdim. Türkiye'ye dönünce maaşlı işime devam ettim. Çalıştığım kurumda tüm öğrendiklerimi sergilemeye başladım. 'Lokum'u ilk ben yaptım. 'Ceviz'i, 'Kafes'i ilk bende yedi insanlar. Gittim geldim, sanki etin kimyası değişti. 2010'da Amerika'ydı hedefim. Vize başvurusunda bulundum ama hesabımda para yok, üstüme kayıtlı evim, mülküm yok, evli değilim. 4 kez reddedildim. Arjantin sonrası birkaç kez gazete ve dergide çıkmıştım. Görevliye onları okuttum, 3 aylık vize verdi. ABD'de yaptığım menü, New York Times'da yayınlandı. New York'un en önde gelen dört restoranında para almadan, kaçak çalıştım" diyor. 

Asıl hedefinin kendi mekanını açmak olduğunu söyleyen Nusret, çok teklif geldiğini ancak eski bir dostu Mithat Erdem'in finansman desteği ile Nusr-et'i kurarak yola çıktığını söylüyor. Mithat Erdem'e "Parayı ver, kısa süre sonra sana bir para sayma makinesi alacağım, para sayacaksın" diyen Nusret, 5-6 ay içinde sermayenin üstüne çıkarak kariyer basamaklarını tırmanmaya başladı. 

Nusret hayatını değiştiren 3 dönüm noktasını açıkladı... Her sabah o tabelaya bakıyor

"DUA EDİP, ŞÜKREDERDİM"

Nusret, ilk dükkanında her akşam kapının karşısına geçip adının yazdığı tabelayı seyrettiğini ve dua edip, şükrettiğini söylüyor. 2009 yılında ise D.Ream şirketinin CEO'su olan Levent Veziroğlu'nun kendisine "Nusret çok iyi şeyler olacak" dediğini ifade eden Nusret, Doğuş Grubu'yla imza atarak, Hollywood’un kalbine yerleşti. Los Angeles'ın, her şefin hayallerini süsleyen bir şehir olduğunu söyleyen Nusret, dünyaca ünlü isimlerin artık et yemek için değil, kendisini görmek için de geldiklerini belirtirken; “Nusret artık benim değil Türkiye’nin markası, sahip çıkmak lazım” diyerek markasının öneminin de altını çiziyor. 

Nusret hayatını değiştiren 3 dönüm noktasını açıkladı... Her sabah o tabelaya bakıyor

"HAYIR DEMEYİ SEVMİYORUM, ARI GİBİ ÇALIŞIYORUM"

Nusret, mekanına gelen müşterileriyle çekildiği fotoğraflar ile de gündeme geliyor. Hemen hemen herkesle fotoğrafı olan Nusret'in ünlü isimlerle fotoğraflar ve açıklamaları gündem olurken; kimseyi kırmadan fotoğraf çektirmek isteyenlere "evet" demesi de dikkatten kaçmıyor. Konuya ilişkin sorulan soruları cevaplayan Nusret şöyle diyor: 

"Hayır, “no” demeyi sevmiyorum. Arı gibi çalışıyorum. Ben bu işi 26 senedir yapıyorum. 26 senedir aynı tempoda çalışıyorum. Tabii insanlara garip geliyor sabah erkenden işimin başına geçmem. Tüm gün buradayım. Kim gelirse gelsin masalarla ilgileniyorum. Son müşteri gidene kadar buradayım. Normalde bir restorana gittiğinde müdür gelir, belirli masalara selam verir. Ben her masaya muhakkak dokunuyorum, muhakkak servis yapıyorum. Nusr-Et markası 11 senedir var ama arkasında 26 yıllık bir tecrübe ve günde 18 saat çalışmak var. Gözümü açtığımdan beri çalışıyorum. İlk işime ilkokula giderken hafta sonları semt pazarında su satarak başladım. Hafta içinde de ayakkabı boyuyordum. 13 yaşıma geldiğimde de kasap çırağı olarak başladım. Nusr-Et markası var olurken de nasıl bir alın teri döküldü, nasıl bir emek sarf edildi açmak istiyorum. Bizim ikinci şube, Ankara şubesiydi. Ankara şubem açıldığı günden itibaren her gün akşam servisini Ankara’da geçirip son uçakla İstanbul’a dönüyordum. Sabah erken et seçip, öğle servisini İstanbul Etiler’de geçiriyor, saat 16.00 uçağıyla Ankara’ya gidiyordum. Akşam 19.00’da tekrar Ankara’da servise çıkıyordum. Akşam son uçakla da tekrar İstanbul’a dönüyordum. Bu durum Dubai şubesi açılana kadar 1.5 yıl sürdü. Dubai açıldıktan sonra her çarşamba gecesi son uçakla Dubai’ye gidip pazar gecesi İstanbul’a dönüyordum. 3 yıl boyunca Dubai-İstanbul trafiği devam etti. Bu işin başlarında gece restoranda sandalyenin üzerinde çok uyumuşluğum var."

"BEN HARVARD MEZUNUYUM"

Bostancı Kasaplar Çarşısı’nda yetişen Nusret, "Kasaplar Çarşısı, bu işin Harvard’ı sayılır. Orada iş kültürünü, çalışma disiplinini, insan tanımayı ve müşteri ilişkilerini öğrendik. Biz müşteriyi hiç konuşmasa bile ayakkabısından, kol saatinden tanırdık. Bostancı Çarşı Business School mezunuyuz da diyebiliriz. Bizim yaşadıklarımızı, bizim gördüklerimizi bugün Harvard’da ders olarak öğretiyorlar" diyerek, meslek hayatına dair dönüm noktası olan süreci özetliyor. 
 Nusret hayatını değiştiren 3 dönüm noktasını açıkladı... Her sabah o tabelaya bakıyor

"BENİM SPOR VİDEOLARIM SAYESİNDE MİLYONLARCA GENÇ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARINI BIRAKTI"

Sağlıklı yaşam tarzını benimsediğini söyleyen Nusret, fit görüntüsüne ilişkin de şunları söylüyor: 

"Ben 20 yıldır spor yapıyorum. Hem beslenmeme çok dikkat ediyorum hem sporuma. Spor beni rahatlatıyor, motive ediyor ve güçlü tutuyor. Bütün günün yorgunluğunu, stresini spora gittiğimde atıyorum. Benim spor videolarım sayesinde milyonlarca genç kötü alışkanlıklarını bırakıp sağlıklı yaşam tarzına geçti. Onların ilham aldığını ve spor yaptığını görmek beni çok mutlu ediyor. Spor benim hayatımın vazgeçilmezi diyebilirim."

"BİR İNSANI İKİ DEFA EMEKLİ EDECEK KADAR ÇALIŞTIM!"

Yıllık izin yapmadığını ve sıradan mesai saatlerinin dışına çıktığını, 26 yıl boyunca bu disiplini hayatına entegre ettiğin anlatıyor. Nusret, iş akışını şöyle özetliyor: 

"26 senedir çalışıyorum. 26 senede toplasan 26 gün izin kullanmamışımdır. 26 senedir günde 18-20 saat çalışıyorum. Her zaman işimin başındayım. Toplam çalışmış olduğum saat, bir insanı iki defa emekli edecek saate denk gelir. Herkes 8 saat çalışırken ben günde 18 saat çalışıyorum. Düşünebiliyor musun? Çalışma saatine bakarsan ben iki kere emekli olmuşum."

Nusret hayatını değiştiren 3 dönüm noktasını açıkladı... Her sabah o tabelaya bakıyor

"BENİM BEBEĞİM GİBİ"

İleriye dönük hedefleri olduğunu ve bu hayallere giden yolda çalışmaktan mutluluk duyduğunu belirten Nusret, markasının özveri, disiplin ve motive ile büyüdüğünü ifade ederken; "Bir marka yaratmak çok zor. Hele markayı korumak daha da zor. Son 50 yılın en büyük Türk markası Nusr-Et’tir. O yüzden daha çok sahiplenip sıkı sarılmam lazım. Nusr-Et markası benim bebeğim gibi" diyerek, işine olan bağlılığını ve verdiği değeri ortaya koyuyor. 

"ALKOL KULLANMIYORUM"

Nusret Gökçe, sosyal medya paylaşımları ile birlikte gündeme gelen "Nusret alkol kullanıyor mu?" sorusuna ise şu cevabı veriyor: 

 "Alın yazısı denilen bir hadise vardır, ona inanırım. Ben gayret ederim gerisi Allah’ın yardımı ile olur. Alkol kullanmıyorum. Her ramazan orucumu da tutmaya gayret ederim. Yapılmamış bir şeyler gösteriyorum. Orada, etle birtakım numaralar çeken bir adam görüyorlar. Ama el becerilerimi filan da görüyorlar. Bir de role giriyorum, karizmatik havalar basıyorum, kendimle dalga geçiyorum. E, hoşlarına gidiyor. Fark yaratıyorum yani. Millet, zaten oyalanacak bir şey arıyor."

Nusret hayatını değiştiren 3 dönüm noktasını açıkladı... Her sabah o tabelaya bakıyor

"KENDİMİ Tİ'YE ALIYORUM"

Sosyal medyada kendisini takdir eden ve beğeni ile takip edenler kadar tepki gösteren ya da alay eden kişilerin de olduğunu söyleyen Nusret, herkesin düşüncesine saygı duyduğunu ve sosyal medyayı ciddiye almayı doğru bulmadığını söylüyor. Nusret, "Ben de kendimi ti’ye alıyorum. Ne var bunda? Dünyadaki pek çok insan da kendisiyle dalga geçiyor. Bizim ülkemiz kasıntı dolu. Sosyal medyanın bu kadar ciddiye alınacak bir tarafı yok" diyor. 

"BENİM BU HAYATTA ÜÇ TANE ŞANSIM OLDU"

Yıllar içinde verdiği emeğin karşılığını alan ve dünyanın birçok yerinde Türk markası olarak tanınan Nusret, çıktığı kariyer yolculığunda üç tane dönüm noktası olduğunu ve bunları iyi değerlendirdiğini söylüyor:

"Benim bu hayatta üç tane şansım oldu. Ama ben de çok iyi değerlendirdim. Birincisi, Cüneyt Asan. Benim ustam. Onun yanında yetişmemiş olsaydım, bugün burada olamazdım. Kendisine çok teşekkür ederim. İkincisi şansım, Mithat Erdem. İyi ki ortak olmuşuz. Beraber bir yola çıkmışız. Birbirimizi tamamlamışız. Üçüncüsü de Ferit Şahenk. Bana güvendi ve destek oldu. Bugünlere geldik..."

Nusret hayatını değiştiren 3 dönüm noktasını açıkladı... Her sabah o tabelaya bakıyor

"KADINLAR BAŞIMIZIN TACIDIR"

Nusret'in sosyal medya paylaşımlarında yazdıkları ve yaptığı farklı çıkışlar da farklı şekillerde yorumlanıyor. Konu ile ilgili, Nusret'in kadınları aşağıladığı ve etin erotizmini yaptığını söyleyenler için, Nusret şöyle cevap veriyor: 

"Herkesin hoşuna gidecek şeyler yapma şansım yok. Başarımızı alkışlayan da var, bizi yerin dibine batıran da. Herkes kabulümüz. O videolar bir tür espri. Eti rencide etmek için yaptığım bir şey değil. İçimden geldiği gibi davranıyorum.'Karşı taraf ne diyecek?' diye düşünmüyorum. Kadınlar başımızın tacı. Ben ete olan sevgimi gösteriyorum. Erotizm demeyelim de, ete olan aşkım, işime olan sevgim, heyecanım... Kesiyorum, pişiriyorum. Hatta sarılıyorum."

Nusret hayatını değiştiren 3 dönüm noktasını açıkladı... Her sabah o tabelaya bakıyor

NUSRET PR'INI KİME YAPTIRIYOR? HANGİ AJANSLA ÇALIŞIYOR?

Herhangi bir PR ajansı ile çalışmadığını ve menajeri olmadığını belirten Nusret, sosyal medya hesabında binlerce beğeni alan paylaşımlarına dair şunları şunarı söylüyor: 

"O anda bizim garsonlardan hangisi boştaysa, o çekiyor. Fikri buluyorum, birinin eline telefonu veriyorum, çekiyor. Benim menajerim yok, PR’ımı yapan yok, akıl danıştığım biri yok, her bi haltı kendim yapıyorum. Ben garsonlarıma diyorum ki, 'Sizden ilk beklentim, işinizi iyi yapmanız, çok iyi yapmanız! Bu, olmazsa olmaz! Ama sonra şu: Sıradan olmayın. Hepiniz, birbirinizden farklı olun. Kendinizden karakterler yaratın. Tertemiz olun ama isterseniz saçınızı uzatın, küpe takın, ilginç bıyık bırakın. Bir tarzınız olsun!' Bizim ekip böyle..."

"NUSRET ANNESİNE EV ALMADI" İDDİALARINA CEVAP

Oldukça yoğun bir çalışma temposunda olduğunun altını çizen Nusret, ailesi ile olan bağının devam ettiğini fakat son iki senede, ailesini iki defa görme şansı dahi olmadığını söylüyor. Annesi ile sık sık telefonlaştığını fakat çocukluğundan itibaren hep çalıştığı için zaman geçirme kavramının çok da yakın ve mümkün olmadığını ifade ediyor. 

"Nusret annesine neden ev almadı, neden daha iyi şartlar sunmadı?" sorularını da cevaplayan Nusret, annesinin doğduğu ve büyüdüğü yer olan Erzurum'da mutlu olduğunu ve kendi isteği ile farklı bir yere taşınmak istemediğini, aksi takdirde annesine Bebek'ten bir ev almayı teklif ettiğini fakat annesinin bu teklifi geri çevirdiğini söyleyerek, bu söylemlerin gerçekliği yansıtmadığını belirtiyor. 

Nusret hayatını değiştiren 3 dönüm noktasını açıkladı... Her sabah o tabelaya bakıyor

TUZLAMA HAREKETİ NASIL ORTAYA ÇIKTI? SALT BAE NEDİR?

Tüm dünyaya yayılan bir akım haline gelen, hatta emojisi dahi yapılan "salt bae" yani bir diğer adı ile "tuzlama hareketi" Nusret ile bütünleşmişti. Nusret, tuzlama hareketinin hikayesini şu sözlerle anlatıyor. 

"Kendiliğinden oldu aslında. Gerçek bir hareket o, hava olsun diye yapılmış bir şey değil. Bir imza. Benim imzam. Tablo yapıyorsun, tabloya son dokunuş gibi düşün. Ete de son dokunuş."

Nusret hayatını değiştiren 3 dönüm noktasını açıkladı... Her sabah o tabelaya bakıyor

NUSRET-İN DÜNYADA KAÇ ŞUBESİ VAR?

Nusr-et'in dünya üzerine 28 tane şubesi bulunmaktadır. İşte, Nusret'in şubeleri ve bulundukları yerler:

Nusret hayatını değiştiren 3 dönüm noktasını açıkladı... Her sabah o tabelaya bakıyor

  • NUSR-ET STEAKHOUSE ANKARA KAVAKLIDERE
  • NUSR-ET STEAKHOUSE BODRUM YALIKAVAK MARİNA
  • NUSR-ET STEAKHOUSE D MARİS BAY
  • NUSR-ET STEAKHOUSE İSTANBUL ETİLER
  • NUSR-ET STEAKHOUSE BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ DUBAİ
  • NUSR-ET STEAKHOUSE BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ ABU DHABİ
  • NUSR-ET BURGER İSTANBUL KANYON
  • NUSR-ET STEAKHOUSE İSTANBUL İSTİNYEPARK
  • NUSR-ET STEAKHOUSE DOHA
  • NUSR-ET STEAKHOUSE MIAMI
  • NUSR-ET STEAKHOUSE NEW YORK
  • NUSR-ET STEAKHOUSE SANDAL BEDESTENİ
  • NUSR-ET STEAKHOUSE MYKONOS
  • NUSR-ET MAÇKA PALAS
  • NUSR-ET BURGER İSTANBUL BEBEK
  • NUSR-ET STEAKHOUSE DALLAS
  • NUSR-ET STEAKHOUSE LONDRA
  • NUSR-ET STEAKHOUSE BOSTON
  • NUSR-ET STEAKHOUSE BEVERLY HILLS
  • NUSR-ET STEAKHOUSE RIYAD
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...