Tgrt Haber
01 Ekim 2021 10:20

Oğuzhan Asiltürk kimdir? Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk hayatı

Geçtiğimiz günlerde Covid-19 testi pozitif çıkan ve hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen tecrübeli siyasetçi Oğuzhan Asiltürk kimdir? Oğuzhan Asiltürk kaç yaşında, nereli?

Oğuzhan Asiltürk kimdir? Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk hayatı
oğuzhan asiltürk,saadet partisi,siyaset

Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavi gören Oğuzhan Asiltürk nefes darlığı şikayetiyle İstanbul'da rahatsızlanarak Ankara'ya getirilip hastanede tedaviye alınmıştı. 86 yaşındaki Oğuzhan Asiltürk tedavi gördüğü hastanede bugün sabah saatlerinde vefat etti. Peki milli görüşün önemli isimlerinden Oğuzhan Asiltürk kimdir?  

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR ? 

Oğuzhan Asiltürk, 25 Mayıs 1935 yılında Hekimhan, Malatya'da dünyaya geldi. Üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nde aldı.  Serbest Müşavir Mühendislik, 14 ve 15. Dönem Ankara; 19, 20 ve 21. Dönem Malatya milletvekilliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları görevlerinde bulundu.  

MSP Davası sebebiyle bir yıl gözaltında kalan Oğzuhan Asiltürk, yargılanmanın ardından beraat etti. 10 yıl süreyle siyasetten yasaklandı ancak bu siyaset yasağı 1987 Anayasa referandumu ile bitti. Oğuzhan Asiltürk siyaset yasağı kalktıktan sonra ilk kongrede RP'nin genel sekreterliğine geldi. 11 yıl sonra tekrar Malatya'dan milletvekili seçildi. Oğuzhan Asiltürk daha sonra Fazilet Partisi'ne girdi. Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın ölümünün ardından Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi'nin Yüksek İstişare Kurulu başkanlığına seçildi. Asiltürk'ün, ayrıca kaleme aldığı "Sosyal Yapının Güçlendirilmesi" isminde bir kitabı bulunuyor.  

Oğuzhan Asiltürk kimdir? Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk hayatı

Türkiye siyasetini yoğun biçimde meşgul eden askeri müdahaleler konusunda kendine has fikirler beyan eden Oğuzhan Asiltürk, Ergenekon ve Balyoz davalarıyla orduda bulunan Anti-Amerikancı kadroların tasfiye edildiğini ifade etti. 28 Şubat sürecinin de ordunun tamamının suçlanmaması gerektiğini savunan Asiltürk, bir grup cuntacı generalin medya, iş adamları ve diğer siyasi partilerin de desteğiyle 28 Şubat sürecini başlattığını iddia etti.   

Saadet Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı. 

OĞUZHAN ASİLTÜRK NEDEN ÖLDÜ? 

13 Eylül tarihinde yüksek ateş ve nefes darlığı şikayeti yaşayan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk ve eşi Ankara Şehir Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Covid-19'a bağlı zatürre ve nefes darlığı problemi sebebiyle hastaneye kaldırılan Oğuzhan Asiltürk yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...