Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Şubat 2022 11:31 - Güncelleme : 15 Mart 2022 14:25

Özlem Ceren Dursun Kimdir?

Kayak sporunda ülkemizin en genç sporcusu olan Özlem Ceren Dursun, 2022 Kış Olimpiyatlarında temsil ediyor. Özlem Ceren Dursun'nun hayatı, başarıları ve aldığı meraklıları tarafından araştırılıyor. Peki genç kayakçı Özlem Ceren Dursun kimdir?, ne zaman yarışacak, kaç yaşında, nereli? Merak edilenleri sizler için araştırdık...

Özlem Ceren Dursun Kimdir?

Ülkemizi 2022 Kış Olimpiyatları'nda temsil eden Özlem Ceren Dursun'un hayatı ve kariyer geçmişi gündemde yerini aldı! İlk defa olimpiyatlara katılan ve 3 yıldır Milli Takım'da yer alan Özlem Ceren Dursun'un yaşı, boyu ve kilosu ise merak edilmeye başladı.
Peki, 7 yıldır kayak sporu ile ilgilenen Özlem Ceren Dursun kimdir, nereli? Kayaklı Koşu Bireysel Sprint kategorisinde yarışacak Özlem Ceren Dursun'un biyografisi haberimizde...

ÖZLEM CEREN DURSUN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

8 Aralık 2003 tarihinde Bolu'nun Gerede ilçesinde dünyaya gelen Özlem Ceren Dursun 19 yaşındadır, kayak sporuna yönelmesindeki en önemli unsurlardan biri de, kayak sporunun aktif olarak yapıldığı Bolu'da doğmuş olmasıdır. Akut Spor Kulübü ve Türkiye Kayak Milli Takımı'nda oynayan Özlem Ceren, kariyerinin ilk Olimpiyat tecrübesini Çin'de deneyimleyeceğinden, gündeme gelmiştir.

Olimpiyatlarda "Kayaklı Koşu Bireysel - Sprint" kategorisinde yarışacak Dursun, Ayşenur Duman'la birlikte mücadele edecek.

Özlem Ceren Dursun Kimdir?

ÖZLEM CEREN DURSUN BAŞARILARI

Özlem Ceren Dursun, kayak kariyerinde, Lozan 2020 Kış Gençlik Oyunları'nda yer almıştır fakat henüz herhangi bir madalya kazanma başarısı gösterememiştir. Dursun, Kayaklı Koşu kategorisindeki hedefini de ilk 60'a girmek olarak belirlemiştir, Türkiye'nin 7 kişilik kafilesindeki en genç sporcu olan Özlem Ceren'in Kış Olimpiyatları'ndan madalya ile dönmesi bekleniyor.

ÖZLEM CEREN DURSUN HANGİ GÜNLERDE YARIŞACAK?

Özlem Ceren Dursun, Kayaklı Koşu Kadınlar Bireysel Sprint kategorisinde yarışacak ve ilk olarak 8 Şubat Salı günü pistte yer alacak. Saat 16.00-17.35'de oynanacak elemelerden sonra, başarı gösteren sporcular 18.30-20.30 seansındaki finallerde mücadele edecek.

16 Şubat Çarşamba günü ise Ayşenur Duman'la birlikte Kadınlar Takım Sprint yarışında mücadele edecek, bu yarışın elemeleri ise saat 17.00-18.30, finalleri de 19.00-20.20 aralığında düzenlenecek.

ÖZLEM CEREN DURSUN'DAN TEŞEKKÜR

Olimpiyatlara giden ve Kış Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil eden en genç sporcu olan Dursun, duygularını ve teşekkürlerini şu sözlerle ifade etti:

"Her sporcunun olduğu gibi olimpiyatlar benimde en büyük hayalimdi. Bu kadar küçük yaşta hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Kısa mesafe yarışı koşacağım için çok heyecanlıyım. İlk defa bu kadar büyük bir yarışa katılıyorum. Dünyanın en iyileriyle yarışacağım. İlk tecrübem olacağı için yerimi kestiremiyorum ama elimden gelenin en iyisini yapacağım. İlk 60'a girmeyi hedefliyorum. Antrenmanlarıma 2 sene boyunca çok sıkı, disiplinli ve yüksek konsantrasyonla çalıştım. Hayalim olan olimpiyata gitmenin mutluluğunu yaşıyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...