Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Eylül 2021 15:08

Pakistan'dan ilginç aşı yaptırımı: Aşı yoksa benzin yok

Covid-19 vakaları, Delta varyantı nedeniyle birçok ülkede artarken Pakistan'dan ilginç bir aşı yaptırımı geldi. Pakistan'da aşı olmayana benzin satılmayacak.

Pakistan'dan ilginç aşı yaptırımı: Aşı yoksa benzin yok
pakistan,,aşı,,koronavirüs,,covid-19,

Yaklaşık iki yıl önce Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen Covid-19 virüsü zamanla birçok mutasyona uğradı. Son mutasyonlardan Delta'nın ise bulaşılığı diğer varyantlara göre fazla olunca birçok ülkede vakalar yeniden zirveye doğru tırmanmaya başladı. Koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama devam ederken aşı karşıtları ya da aşı kararsızları için yaptırımlar gelmeye başladı.

Aşı olmayanların kalabalık etkinliklere katılımında PCR testi ibraz etme zorunluluğu getirilmesinin yanı sıra Pakistan'dan ilginç bir aşı yaptırımı geldi. Pakistan'da aşı olmayanlara benzin satışı yapılmaması kararı alındı. Pakistan'ın Lahor kentinde bulunan bir petrol istasyonu sadece aşılı olanlara benzin satışı yapacağını duyurdu. ''Aşı yoksa hizmet yok'' yazılı pankartların asıldığı petrol istasyonunda müşterilerden aşı sertifikalarını göstermeleri istendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...