Tgrt Haber
30 Ocak 2022 11:06 - Güncelleme : 16 Mart 2022 13:00

Nadal Kimdir?

Avustralya Açık Erkekler finali tamamlandı. Rafael Nadal Daniil Medvedev ile şampiyonluk için mücadele etti. Peki Nadal kimdir, kaç yaşında? Avustralya Açık Erkekler şampiyonu Nadal mı oldu?

Nadal Kimdir?
nadal,avustralya açık,tenis,medvedev

Avustralya Açık Erkekler finali için beklenen gün geldi. Nadal yarı finalde Matteo Berrettini’yi 3, 6-2, 3-6 ve 6-3’lük setlerle 3-1 yenerek finale yükseldi. Nadal’ın rakibi yarı finalde Tsitsipas'ı 3-1 yenen Rus raket Medvedev oldu. Sporseverler ''Nadal Avustralya Açık Erkekler şampiyonu oldu mu?'' sorusunun cevabına odaklandı. 

RAFAEL NADAL KİMDİR? 

Rafael Nadal 3 Haziran 1986 tarihinde İspanya’da dünyaya geldi. Nadal profesyonel tenis kariyerine 17 yaşında oynadığı 2003 Monte Carlo Master Series turnuvasıylabaşladı. Nadal 2005 yılını Roger Federer'in ardından ikinci sırada bitirirken Nadal, 2006'da Dubai finalinde Federer'i yenerek onun sert zemindeki 56 maçlık galibiyet serisini sona erdiren isim oldu. 
Tenis tarihinde bir Grand Slam'i 13 kez kazanan ilk tenisçi olan Nadal Fransa Açık, Wimbledon ve Avustralya Açık'ta en büyük rakibi Federer'i yenerek şampiyon oldu. Teniste erkekler dünya 2 numarası Rafael Nadal, yeni tip corona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle 2020 Amerik Açık'a katılmayacağını açıkladı. 2020 Fransa Açık finalinde rakibi Novak Djokovic'i 3-0 mağlup ederek kariyerinin 20. Grand Slam zaferini kazandı. 

Nadal 2022 Avustralya Açık Erkekler Turnuvası ile 21.şampiyonluğunu elde etti. Nadal Rus raket Medvedev'i 3-2 yendi. 

Nadal Kimdir?

NADAL’IN RAKİBİ KİM? 

Kariyerinin 21. grand slam şampiyonluğunu kovalayan İspanyol Nadal, İtalyan Berrettini'yi 3-1 yenerek adını final maçına yazdırdı. Sonucun ardından gözyaşlarına hakim olamayan Nadal "Çok iyi başladım. Son zamanlardaki en iyi başlangıcımdı. Üçüncü sette servisim düşmeye başladı. Sonuçta toparlayıp maçı kazanabilmek önemli. Tekrar finalde olmak benin için çok şey ifade ediyor" ifadelerine yer verdi. Avustralya Açık Erkekler finali için saatler kalırken Nadal’ın rakibi merak konusu oldu. Avustralya Açık Erkekler tenis finalinde Nadal Medvedev ile karşı karşıya geldi. 2021 Amerika Açık'ta Novak Djokovic'i yenerek Amerika Açık Şampiyonu olan Medvedev yarı finalde rakibi Tsitsipas'ı 3-1 yenerek finale yükseldi. 

Nadal 2022 Avustralya Açık Erkekler şampiyonu olarak 21.kez kupaya sahip oldu. 

NADAL AVUSTRALYA AÇIK ERKEKLER ŞAMPİYONU OLDU MU? 

Rafael Nadal, Novak Djokovic ve Federer ile birlikte 20’şer şampiyonlukla en çok grand slam zaferi yaşayan erkek tenisçi unvanına sahip. Nadal 2022 Avustralya Açık Erkekler turnuvasın 21.şampiyonluğunu elde etmek istiyor. Yarı finalde İtalyan rakibi Matteo Berrettini karşısında 3, 6-2, 3-6 ve 6-3’lük setlerle 3-1 üstünlük kazanan İspanyol raket Nadal Avustralya Açık Erkekler final maçında rekor kırmayı hedefliyor. 35 yaşındaki tenisçi karşısına ise 25 yaşındaki Daniil Medvedev çıktı. Peki Avustralya Açık Erkekler şampiyonu kim oldu? 

Avustralya Açık Erkekler tenis finali 30 Ocak 2022 tarihinde saat 11.30’da yapıldı.  Nadal 2022 Avustralya Açık Erkekler Turnuvası şampiyonu oldu. 

NADAL MEDVEDEV MAÇI HANGİ KANALDA? 

Sporseverler Avustralya Açık Erkekler finali için bekliyor. 30 Ocak Pazar günü yapılacak karşılaşma öncesi gözler ''Avustralya Açık Erkekler finali Nadal Medvedev saat kaçta?'' sorusuna çevrildi. Nadal Avustralya Açık’ta 6. kez final oynamasının yanı sıra finali kazanırsa her grand slami en iki kez kazanan ikinci tenisçi olacak. Peki Avustralya Açık final maçı hangi kanalda yayınlanacak?

Avustralya Açık Erkekler maçları Türkiye'den Eurosport yayınlıyor. Bunun yanında Avustralya Açık karşılaşma sonuçlarını turnuvanın Twitter adresinden ve Eurosport youtube kanalından takip edebilirsiniz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...