Tgrt Haber
16 Kasım 2021 16:00

"Satoshi Nakamoto kimdir?" Bitcoin'i bulan Satoshi Nakamoto'nun serveti ne kadar?

Bitcoin'in kurucusu Satoshi Nakamoto'nun kimliğini ortaya çıkarması beklenen 50 milyar dolarlık dava neticelendi. Bitcoin'i bulan ve geliştiren Satoshi Nakamoto serveti ile gündeme geldi ve dünyanın en zengin 15. kişisi oldu! En büyük kripto para olarak bilinen Bitcoin’in temellerini atan Satoshi Nakamoto, BTC'deki son artışların ardından dünyanın en zenginleri arasına girmeyi başardı. Peki, Satoshi Nakamoto kimdir, kaç yaşında, serveti ne kadar? Haberimizde!

"Satoshi Nakamoto kimdir?" Bitcoin'i bulan Satoshi Nakamoto'nun serveti ne kadar?
kripto,btc,bitcoin,servet,nakamoto,elon musk

Satoshi Nakamoto ile ilgili 50 milyar dolarlık dava sonuçlandı! "Satoshi Nakamoto kimdir, serveti ne kadar" soruları merak edilenler arasında yerini aldı. Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kripto para borsasının en büyük para birimi olan Bitcoin'i bulan ve geliştiren Satoshi Nakamoto'nun hayatı, dünyanın en zengin 15. insanı olmasıyla birlikte sorgulanmaya devam ediyor. Peki, Satoshi Nakamoto kaç yaşında, nereli? Haber detaylarında...

ELON MUSK'TAN "NAKAMOTO" AÇIKLAMASI! 

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, katıldığı bir yayında Bitcoin’in kurucusunun kim olduğuna dair açıklamalarda bulundu. Yapay zeka araştırmacısı Lex Fridman’ın Bitcoin’in yaratıcısı Nakamoto'nun gerçek kimliği hakkında ne düşündüğü sorusuna Musk, "Bitcoin'in piyasaya sürülmesinden önce fikirlerin evrimine bakabilir ve bu fikirler hakkında kimin yazdığını görebilirsiniz" diyerek; Bitcoin'i kimin tasarladığını tam olarak bilmediğini fakat Szabo'nun teorilerinin dünyanın önde gelen kripto para biriminin piyasaya sürülmesi için temel olduğunu düşündüğünü paylaştı.

Nakamoto'nun Bitcoin’in kurucusu olduğu konusunda düşüncelerini aktaran Musk, "Görünüşe göre Nick Szabo, bu fikirlerin evriminden muhtemelen herkesten daha fazla sorumlu" diyerek, "O Nakamoto olmadığını iddia ediyor, ama bunun ne burada ne de orada olduğundan emin değilim. Ancak Bitcoin'in arkasındaki fikirlerden herkesten daha fazla sorumlu olan kişi gibi görünüyor" açıklamasında bulundu.

SATOSHI NAKAMOTO'NUN 50 MİLYAR DOLARLIK DAVASI SONUÇLANDI

Satoshi Nakamoto'nun kimliğini ortaya çıkartabilecek 50 milyar dolarlık davada yeni bir gelişme yaşandı ve 2016 yılında Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden "Craig Wright" kamuoyunda kabul görmedi. Wright o dönemde yaptığı açıklamalarda vergi kaçırması soruşturması nedeniyle kimliğini paylaştığını belirtmişti. Wright'in Avustralya'daki evi vergi kaçırma soruşturması kapsamında mali polis tarafından aranmıştı. Bitcoin'in yüzü olmak istemediğini ifade eden Craig Wright:

"Zorunda kalmasam kimliğimi açıklamazdım. Şöhret istemiyorum. Para istemiyorum. Beni kendi kendime bırakın yeter." dieyerek açıklama yapmıştı.

BİTCOİN'İ BULAN SATOSHİ NAKAMOTO KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

"Satoshi Nakamoto", Bitcoin'i bulan kişi olarak tanınan kişi veya gruplara verilen isimdir. Bu isimle, Aralık 2010'a kadar Bitcoin'i geliştirmeye devam etmişlerdir. Kim olduğu hâlâ açıklanmayan Nakamoto'nun, 5 Nisan 1975 doğduğu ve Japonya'da yaşayadığı iddia edilmektedir. Bir yandan da, ortaya atılan iddiaların çoğu Nakamoto'nun, Amerika ya da  Avrupa'da yaşayan, Japon asıllı olmayan bir şifreleme uzmanı ve bilgisayar bilimcisi olduğu yönündedir. Bazı iddialara göre ise İngilizceyi kusursuz kullanması ve bitcoin yazılımının Japonca değil de İngilizce olarak yayınlaması, Japon olma olasılığını ortadan kaldırmaktadır. Satoshi Nakamoto'nun yaklaşık 1 milyon adet Bitcoin'e sahip olduğu tahmin edilmekle birlikte, bu veri Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek seviyesini gördüğü 10 Kasım 2021 fiyatı baz alındığında yaklaşık 68.744 milyar doları karşılamaktadır.

BİTCOİNİN GELİŞİM SÜRECİ

2007 yılında sistemin kodlarını yazmaya başlayan Nakamoto, 2008 yılında bir yazı yayımladı. "Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System" adlı yazıda, "elektronik para birimi" olarak adlandırdığı bitcoin'i anlattı. 2009 yılının Ocak ayı itibariyle bitcoin ağını başlatan ve kripto para biriminin ilk adımlarının atılmasına sebep olan bitcoin ağını yayınladı. Bitcoin.org alan adı, Satoshi’nin ortadan kaybolmasından sonra ikinci Bitcoin geliştiricisi olan "Sirius" kullanıcı isimli Martti Malmi tarafından yönetilmeye devam edildi. 

Nakamoto, 2010 yılının ilk yarısına kadar bitcoin yazılımını geliştirmeye devam etti. Bitcoin’i bulan Nakamoto hakkında bilinmeyenlere ek olarak, Bitcoin’i oluştururken ve geliştirirken hangi işletim sistemini kullandığı da bu bilinmezler arasındaydı. Satoshi Nakamoto ile birlikte çalışan Bitcoin geliştiricilerinden biri, Laszlo Hanyecz, Mayıs 2020'de bu soruya açıklık getirerek Nakamotu'nun Windows işletim sistemi kullandığını söyledi.

Sonuç olarak, BTC'nin kurucusu Satoshi Nakamoto'nun kim olduğu net olarak bilinmiyor.

NAKAMOTO OLDUĞU DÜŞÜNÜLEN KİŞİLER KİMDİR?

  • Hal Finney ve Craig Steven Wright
  • Paul Le Roux
  • Elon Musk
  • Nick Szabo
  • Dorian Nakamoto
  • Vincent van Volkmer
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...