Tgrt Haber
28 Kasım 2021 12:47

Sergen Yalçın istifa etti mi? Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın kimdir?

Süper Lig 14.haftasında Beşiktaş Giresunspor maçı 4-0 siyah beyazlıların mağlubiyeti ile sonlanmasının ardından ''Sergen Yalçın istifa etti'' iddiaları gündeme geldi. Taraftarlar ''Sergen Yalçın istifa mı etti? Sergen Yalçın Beşiktaş’tan gidiyor mu? Beşiktaş yeni teknik direktörü kim olacak?'' sorusu gündeme geldi.

Sergen Yalçın istifa etti mi? Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın kimdir?
sergen yalçın,beşiktaş,futbol,süper lig

27 Kasım Cumartesi yapılan Giresunspor Beşiktaş maçı ardından gözler Sergen Yalçın istifa iddialarına çevrildi. Şampiyonlar Ligi’nde sıfır çeken Beşiktaş’ta Sergen Yalçın dönemi sone erdi. Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın geçtiğimiz günlerde ''Camiaya çok zarar vermek istemiyorum. Başkanla oturup bir değerlendirme yapacağım'' açıklamasında bulundu. İşte Sergen Yalçın istifa kararı ve tüm detaylar. 

SERGEN YALÇIN İSTİFA MI ETTİ? 

Beşiktaş son 4 haftada 12 puan yitirmesinin ardından akıllara ''Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın istifa mı etti?'' soruları geldi. UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesinde istenilen performansı sergileyemeyen Beşiktaş 0 puanla gruptan elendi. Arka arkaya gelen kötü haberlerin ardından gözler Sergen Yalçın istifa iddalarına ve yönetimin kararına çevrildi. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Giresunspor mağlubiyetinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Sergen Yalçın istifa iddiaları hakkında konuşan Çebi, "Eğer haklı gerekçeleri varsa söylenecek bir şeyimiz yok. Sergen Yalçın'ı dinledikten sonra gereken neyse onu yaparız" dedi. 

Taraftarlar UEFA Şampiyonlar Ligi’ne veda ederken Süper Lig liderlik yarışına devam etmek istiyor. 9.sırada bulunan Beşiktaş’ın Süper Lig puanı ise 21. Zirveyi bırakmayan Trabzonspor’un ise 39 puanı bulunuyor. 

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın istifası yönetime sundu. Beşiktaş yönetiminden henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

Sergen Yalçın istifa etti mi? Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın kimdir?

SERGEN YALÇIN KİMDİR? 

Sergen Yalçın 5 Kasım 1972 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Babası Özer Yalçın’ın da futbolcu olması nedeniyle futbol yeteni erken yaşlarda keşfedilen Sergen Yalçın kariyerine çok küçük yaşlarda başladı. Futbol kariyerine Beşiktaş’ta başlayan Sergen Yalçın 10 yaşında girdiği Beşiktaş altyapısından A takıma kadar yükselmiş olup 15 yıl kulüp için ter dökmüştür.

Sergen Yalçın 1997 yılında rekor transfer ücreti ile İstanbulspor'a transfer oldu. Türkiye'de dört büyüklerin formalarını giymiş iki futbolcudan ilki unvanına sahiptir. 2000 yılında The Guardian gazetesi onun hakkında “Paha biçilmez bir sol ayağı var, 60 metre uzaktan topu kül tablasına bile kondurabilir.” ifadelerini kullandı. Ayrıca dönemin Newcastle United teknik direktörü Bobby Robson'un da bir Sergen Yalçın hayranı olduğunu belirtti. Caz müzisyeni Önder Focan’ın ‘Boğazda’ adlı albümünde ‘Negres’ (tersten Sergen) isimli eserini üretirken ilham aldığı kişi olmuştur.

2002 yılında tekrar Beşiktaş'a dönen Sergen Yalçın Beşiktaş'ın 100. yılında şampiyon olan kadronun en çok gol atan futbolcusu seçildi. Sezonun 33. haftasındaki Beşiktaş ve Galatasaray arasında oynanan maçta 100. yıl şampiyonluğunu getiren golü atarak “Sergen attı, şampiyonluk geldi” sözünün ortaya çıkmasına neden olmuştur. Beşiktaş JK’da Yönetim Kurulu Başkanlığı, Divan Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunmuş yöneticilerin, medya temsilcilerinin ve taraftarların verdiği oylar sonucu 2003'te 100 yılın en iyi futbolcularından seçilmiştir. Sergen Yalçın 2003'te Türkiye'de Yılın Futbolcusu seçilmiştir. 2002 yılında geldiği Beşiktaş'tan 2006 yılında ayrılmıştır. Lig'de 100 golü geçen ender orta saha oyuncularından biri oldu. 

Sergen Yalçın Türkiye liglerinde 390 maçta forma giydi, bu maçların 347'si Süper Lig'de, 21'i 1. Lig'de ve 22'si de 2. Lig'de oldu. 230 kez Beşiktaş, 36 kez İstanbulspor ve Galatasaray, 24 kez Fenerbahçe, 22 kez Etimesgut Şekerspor, 21 kez Trabzonspor ve Eskişehirspor formaları giydi. Futbol kariyerinde sayısız başarıları bulunan Sergen Yalçın günümüzde Beşiktaş Teknik Direktörü olarak görev yapıyor. 

BEŞİKTAŞ TEKNİK DİREKTÖRÜ KİM OLACAK? 

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın istifası ardından gözler ''Beşiktaş teknik direktörü kim olacak?'' sorusuna çevrildi. Beşiktaş'tan resmi bir açıklama henüz yapılmadı ancak taraftarlar Beşiktaş'ın ve Türkiye millî futbol takımının eski kaptanı olan Rıza Çalımbay, Şenol Güneş ve Slaven Bilic isimlerini gündeme getirdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...