Tgrt Haber
22 Temmuz 2021 13:22

Şevket Sabancı kimdir, kaç yaşında? Şevket Sabancı biyografisi

Sabancı Holding’in önemli isimlerinden Şevket Sabancı’nın hayatını kaybetmesiyle birlikte ‘’Şevket Sayılgan kimdir? Şevket Sabancı’nın Sabancı ailesi ile bağı nedir? Şevket Sayılgan kaç yaşında, nereli?’’ soruları gündeme geldi.

Şevket Sabancı kimdir, kaç yaşında? Şevket Sabancı biyografisi
sabancı,,sabancı holding,,Şevket Sabancı,

Sabancı Holding’in ikinci kuşak temsilcisi ve Esas Holding’in kurucusu Şevket Sabancı hayatını kaybetti. Bir süredir tedavi gören Sabancı, bugün sabaha karşı hayatını kaybetti. Esas Holding kurucusu Şevket Sabancı’ın hayatını araştırdık.  

ŞEVKET SABANCI KİMDİR?  

1936 yılından Hacı Ömer ve Sadıka Sabancı çiftinin 3.çocuğu olarak dünyaya geldi. Kayser doğumlu olan şevket Sayılgan üniversite eğitimini İngiltere Mancherster Üniversitesi Tekstil Mühendisi olarak tamamladı. 1961 yılında Hayırlı Zerrin Sapmaz ile evlenen Şevket Sabancı'nın bu evlilikten Sadıka, Emine ve Ali adlı üç çocuğu bulunuyor. Uzun süre tekstil sektöründe çalıştıktan sonra 200 yılında kızı Emine Sabancı Kamışlı ile birlikte Esas Holdingi kurdu. Pegasus ile birlikte, havacılık, gayrimenkul ve girişim gibi alanlarda yatırım yapan Şevket Sabancı, Yönetim Kurul Başkanlığı görevini 1 Ocak 2021 tarihinde oğlu Ali Sabancı’ya bıraktı.  

Şevket Sabancı, 650 milyon dolarlık servetiyle 2020 yılında Forbes Dergisi’nin en zenginler listesinin 49’uncu sırasında yer almıştı. 

85 yaşındaki Şevket Sabancı, uzun süredir Amerikan Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Bugün sabaha karşı yaşamını yitiren Sabancı’nın ailesi ölüm nedeniyle ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Şevket Sabancı kalp yetmezliğine bağlı olarak tedavi görüyordu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...