Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Aralık 2021 18:55 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 14:48

Simge Aköz kimdir, kaç yaşında, boyu kaç? Voleybolcu Simge Aköz evli mi?

Voleybolcu Simge Aköz O Ses Türkiye 2022 Yılbaşı Özel programında sahne alacak. Yıl içinde Filenin Sultanları karşılaşmalarında sergilediği performans ile izleyicilerden tam puan alan Simge Aköz bu kez söylediği şarkı ile gündeme geldi. A Milli Takım ve Eczacıbaşı’da libero olarak oynayan Simge Aköz hayatı merak konusu oldu. Peki Simge Aköz kimdir, kaç yaşında, nereli, boyu kaç? Simge Aköz evli mi?

Simge Aköz kimdir, kaç yaşında, boyu kaç? Voleybolcu Simge Aköz evli mi?
simge aköz,a milli kadın voleybol takımı,filenin sultanları,o ses türkiye,yılbaşı

A Milli Kadın Voleybol Takımı ile sene içinde sık sık gündeme gelen Simge Aköz Filenin Sultanları arasından en çok öne çıkan isimlerden oldu. Her yıl tanıdık isimlerin yer aldığı O Ses Türkiye yılbaşı özel yarışması eğlenceli anlara sahne oluyor. İşte Simge Aköz hakkında bilmeniz gerekenler.

SİMGE AKÖZ KİMDİR? 

Simge Şebnem Aköz 23 Nisan 1991 tarihinde Samsun’da dünyaya geldi. A Milli Kadın Voleybol Takım ve Eczacıbaşı’nda liberosu olarak görev yapan Simge Aköz voleybol kariyerine İstanbul Artvin Spor Kulübü’nde başladı. Simge Aköz ardından UPS, Yeşilyurt (2010-2014), Çanakkale Belediyespor (2014-2015) ve Halkbank (2015-2016) takımlarında oynadı. 

Simge Aköz 2020 Tokyo Olimpiyatları sırasında A Milli Kadın Voleybol Takımı’nda gösterdiği performansla akıllara kazanırken Avrupa Kıta Elemeleri’nde “En İyi Libero” seçildi. 2019-2020 sezonundan bu yana Eczacıbaşı VitrA takım kaptanı olan Simge Aköz, geçtiğimiz sezon gibi bu sene de Tijana Boskovic'le birlikte bu görevi sürdürüyor.

SİMGE AKÖZ BOYU KAÇ? 

Filenin Sultanları’nın liberosu Simge Aköz boyu en çok merak edilen konuların başında geliyor. O Ses Türkiye yılbaşı özel yarışmasında takım arkadaşı Hande Baladın ile sahneye çıkan Simge Aköz boyu araştırılıyor. 30 yaşındaki başarılı libero 1,68 boyundadır. 

Simge Aköz kimdir, kaç yaşında, boyu kaç? Voleybolcu Simge Aköz evli mi?

SİMGE AKÖZ EVLİ Mİ? 

Simge Aköz sergilediği eşsiz performansı ile uluslararası birçok ödül kazandı. 2019 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası Rüya Takımı – ''En İyi Libero'' ve 2020 CEV Tokyo Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri Rüya Takımı – ''En İyi Libero'' ödüllerinin sahibi Simge Aköz özel hayatı da merak konusu oldu. Hayranları ''Simge Aköz evli mi?'' sorusunu gündeme taşıdı. Başarılı libero Simge Aköz bekar. 

SİMGE AKÖZ VOLEYBOL KARİYERİ 

Simge Aköz Filenin Sultanları olimpiyat mücadelesinde ve Avrupa karşılaşmalarından adından sık sık söz ettirdi. Simge Aköz voleybol kariyeri hakkında sorulan sorulara ''Şöyle güzel bir durumu var liberoluğun; beden olarak çok fazla deformasyona maruz kalmadığımız için - smaçörler gibi mesela- daha uzun oluyor kariyerimiz. Kondisyon anlamında çok fazla bir zorlama ve düşüş yaşamıyoruz. Bu nedenle uzun süreler devam edebiliyoruz. Bu bir avantaj ancak başka pozisyonlara göre de daha riskli. Yaptığınız hata çok pahalıya mal olabiliyor. Yapmanız gereken iki iş var. Bu üzerinize inanılmaz bir sorumluluk yüklüyor. Smaçör hatasını telafi etmek için blok yapabilir, atak yapabilir… Biz liberolar olarak uzun süreler sahada kalabiliyoruz'' dedi. Simge Aköz ''İyi bir libero nasıl olunur?'' sorusuna ‘’Öncelikle iki göreviniz manşet ve savunma görevlerinizi yerine getirebiliyor olmanız lazım. Bunun yanında liberonun takıma kattığı enerji de çok önemli. Yaptığınız bir savunmayla takımı birkaç sayı öne taşıyabilirsiniz. O enerji gerçekten takımı bir arada tutan bir enerji haline gelebiliyor’’ açıklamasını yaptı. 

Simge Aköz O Ses Türkiye yılbaşı özel bölümünde takım arkadaşı Hande Baladın ile sergilediği performansıyla da takdir topladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...