Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ağustos 2021 09:03

Son dakika: Ferhan Şensoy hayatını kaybetti

Son dakika haberi: Tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu, senaryo yazarı, şair ve Ortaoyuncular Tiyatro Topluluğunun kurucusu Ferhan Şensoy, 70 yaşında hayata veda etti. İstanbul Tıp Fakültesi, oyuncunun ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat ettiğini açıkladı.

Son dakika: Ferhan Şensoy hayatını kaybetti
Ferhan Şensoy,tiyatro,kavuk,Ortaoyuncular

Son dakika... Bir süredir İstanbul Tıp Fakültesi'nde tedavi gören ünlü tiyatrocu Ferhan Şensoy hayatını kaybetti. 70 yaşındaki tiyatrocunun acı haberi sanat dünyasını ve ailesini gözyaşına boğdu. Yakınları da sosyal medyadan taziye dileklerini paylaştı.

Şensoy'un kurucusu olduğu 'Ortaoyuncular' sahnesi de bir açıklama yayınladı.

Açıklama şu şekilde:

Tiyatromuzun kurucusu, ustamız Ferhan Şensoy’u, dün gece, bir süredir tedavi gördüğü hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Tüm sevenlerinin başı sağolsun…

Son dakika: Ferhan Şensoy hayatını kaybetti

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

Kültür sanat dünyasının ünlü isimleri, Ferhan Şensoy'un vefatı dolayısıyla sosyal medyadan üzüntülerini dile getirdi.

Ortaoyuncular tiyatro grubunun kurucusu 70 yaşındaki oyuncu, damarlarıyla ilgili geçirdiği operasyonun ardından yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 1 Temmuz'da hastaneye kaldırılarak İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde tedavi görmeye başlamıştı.

Usta sanatçının kızlarından Müjgan Ferhan Şensoy, sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımda, "Babam uçtu göklere…" mesajıyla babasının vefatını duyururken, Derya Sensoy ise "Çok ama çok üzgünüm. Seni çok seviyorum babacım" ifadelerine yer verdi.

Sanatçının eski eşi oyuncu Derya Baykal, "Ustamı, kızlarımın babasını kaybettik çok üzgünüz…" sözleriyle üzüntüsünü paylaştı.

Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, usta sanatçının vefatına ilişkin şunları kaydetti:

"Kül yutmaz mizahıyla tiyatromuzun dağarcığının gelişmesine unutulmaz katkıları olmuş bir ustayı kaybettik. Çok daha güzel günler görmeyi hak ediyordu. Nur içinde yatsın."

Son dakika: Ferhan Şensoy hayatını kaybetti

ŞİMDİ KAVUK DEVRİLDİ

Müzisyen Sabahat Akkiraz da "Çok üzücü bir sabah. Sanat ailemizin en özel sanatçılarından Ferhan Şensoy hakka yürüdü. Ortaoyuncular Tiyatrosunun kurucusu, oyuncu, yazar ve güzel insan Ferhan Şensoy seni çok özleyeceğiz. Işıklar içinde uyu." cümleleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Oyuncu Reha Özcan, "Türk tiyatrosu gelenekselini en çok koruyup, modernleştiren en zeki ustasını yitirdi. Şimdi kavuk devrildi. Çok arayacağız, çok özleyeceğiz. Başımız sağ olsun." sözlerini paylaştı.

Yazar ve seslendirme sanatçısı Yekta Kopan ise "O kadar büyük bir kayıp, öyle derin bir acı ki. Hepimizin hayatında müthiş izler bıraktı. Çok çok üzgünüm." paylaşımını yaptı.

Oyuncu Mert Fırat, üzüntüsünü sosyal medya hesabından yaptığı şu paylaşımla duyurdu:

"İlham olduğun, çığır açtığın meslek hayatımızın medarı iftiharı, ustamız, dik duruşunla, hiç durmayan üretme azminle bizlere hep ışık oldun. Yattığın yer incitmesin, devrin hep daim oldu, daim olacak."

Oyuncu Tolga Cevik de "Çok ama çok üzüldüm. İnanılmaz yazar, şahane tiyatrocu, eşsiz meddah, bir ağabey, muhteşem bir zeka, gerçek bir Don Kişot. Gitti Düşbüküm. Nur içinde yat Ferhan Şensoy." sözleriyle üzüntüsünü aktardı.

Oyuncu Hazal Kaya ise "Ah ne büyük bir kayıp... Çok üzgünüm... Başımız sağ olsun." cümlelerini paylaştı.

Son dakika: Ferhan Şensoy hayatını kaybetti

KILIÇDAROĞLU TAZİYE YAYIMLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy'un vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Tiyatromuzun kıymetli üstadı Ferhan Şensoy'un vefatını derin bir üzüntü ile öğrendim. Ülkemiz büyük bir sanatçısını kaybetti. Ailesine, sevenlerine, sanat camiasına, ülkemize başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

İstanbul Tıp Fakültesi'nden yapılan açıklamada, "Uzun süredir kalp-damar hastalıkları ve metabolik hastalıklarla ilgili farklı hastanelerde tedavi gören; ülkemizde yetişen en önemli tiyatroculardan olan, meddahlık geleneğinin simgesi kavuğu 30 yıla yakın süre taşıma onuruna sahip Ferhan Şensoy dün gece sabaha karşı İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat etmiştir. Tüm sanatseverlere ve ailesine baş sağlığı ve sabır dileriz" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...