Tgrt Haber
14 Ekim 2021 00:06

Son dakika: Merkez Bankası'nda iki başkan yardımcısı ve PPK üyesi görevden alındı

Son dakika: Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Merkez Bankası'nda Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Tümen, Dr. Uğur Namık Küçük ve Para Politikası Kurulu Üyesi Prof.Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı. Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına Taha Çakmak atanırken Para Politikası Kurulu Üyeliğine Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı.

Son dakika: Merkez Bankası'nda iki başkan yardımcısı ve PPK üyesi görevden alındı
merkez bankası,merkez bankası atama,resmi gazete

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu bugün Çankaya Köşkü'nde görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yeni bir karar yayımlandı. Yayımlanan karara göre  Merkez Bankası'nda Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Tümen, Dr. Uğur Namık Küçük ve Para Politikası Kurulu Üyesi Prof.Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı. Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına Taha Çakmak atanırken Para Politikası Kurulu Üyeliğine Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı.

DOLAR GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ SONRASI YÜKSELİŞE GEÇTİ

Merkez Bankası'ndaki görev değişikliği sonrası dolar rekor tazelerken, 9,18 seviyesine kadar yükseldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...