Tgrt Haber
18 Ekim 2021 12:54

Son dakika: Selçuk Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar vefat etti

Türkiye'de yerli İHA ve SİHA'ların fikir babası, Özdemir Bayraktar vefat etti. Baykar Teknik Müdürlüğü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar'ın babası Selçuk Bayraktar, Baykar'ın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanıydı. 72 yaşında Hakka'a yürüyen Bayraktar insansız hava aracı teknolojisinde ilklere imza attı.

Son dakika: Selçuk Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar vefat etti
selçuk bayraktar,haluk bayraktar,özdemir bayraktar,vefat,baykar

Haluk Bayraktar ve Selçuk Bayraktar'ın babası Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar hayatını kaybetti. Özdemir Bayraktar, Türkiye'nin ürettiği yerli ve milli SİHA'ların öncü ismi olarak tanınıyordu.

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN DUYGUSAL VEDA

Selçuk Bayraktar, acı haberi Twitter hesabından duyurdu. Bayraktar "Babam, canım, arkadaşım, rehberim, dava yoldaşım Hakk'ın rahmetine yürüdü.. Kanını, canını, sağlığını, varlığını milletimizin tam bağımsızlık mücadelesine vakfetti.. İnna Lillâhi ve İnnâ İleyhi Raciûn O'ndan geldik O'na döneceğiz.." dedi. 

Baykar'ın Twitter adresinden yapılan paylaşımda, ise "Milli Teknoloji Hamlesi idealinin ve Milli SİHA'larımızın öncü ismi, Yönetim Kurulu Başkanımız ve yol göstericimiz Özdemir Bayraktar, Hakk’a yürüdü... Allah rahmet eylesin. Dualarınızı bekliyoruz." denildi.

Bayraktar'ın yarın Fatih Camii'nde öğle namazı düzenlenecek cenaze töreni sonrası İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi.

Son dakika: Selçuk Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar vefat etti

HAKSIZLIKLAR KARŞISINDA HİÇ PES ETMEDİ

Haluk Bayraktar ise babası için "Özdemir Bayraktar, Babamız, ilham kaynağımız bugün Hakk’ın rahmetine kavuştu. Değerlerinden taviz vermeden adanmış bir ömür yaşadı. Yılmak bilmeyen azmiyle araştırıp üretenlerden oldu. Haksızlıklar karşısında hiç pes etmedi, gücü yettiğince yardım etti. Allah rahmet eylesin" paylaşımında bulundu.

Son dakika: Selçuk Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar vefat etti

BİR MATKAP MAKİNESİYLE YOLA ÇIKTI İLKLERE İMZA ATTI

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olan ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda bilgisayar programcısı olarak görev alan Canan Bayraktar ile evlendi ve Haluk, Selçuk ve Ahmet adlarında 3 çocukları oldu. 1984 yılında otomotiv sektöründe meydana gelen çalışmalara dahil olarak BAYKAR Makina’nın kuruluşunda görev aldı. Bir tane matkap makinası ile kurmuş olduğu BAYKAR Makina, hassas talaşlı imalat sektörüne dair birçok özgün makine imalatı ve tasarımında süreç yöneticisi olarak görev aldı.

BAYKAR Makina tarafından geliştirilmiş olan ilk insansız hava aracı olan Bayraktar Mini İHA Ar-Ge çalışmalarının yapılmakta olduğu 2005-2009 yılları arasında Güneydoğu Anadolu bölgesindeki askerlerle gerçekleştirilen çalışmalarda öncülük yaptı. Ayrıca BAYKAR tarafından milli ve özgün bir şekilde geliştirilmekte olan tüm ürünlerin tasarımlarının çizimlerini de üstlendi.

Son dakika: Selçuk Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar vefat etti

BAYRAKTAR AKINCI TİHA'DA ÖZDEMİR BAYRAKTAR İMZASI

TB2 ve Bayraktar AKINCI TİHA’ya karakter veren özgün tasarımların da sahibi olan Bayraktar, geliştirmiş olduğu insansız hava araçlarla 2021 yılında Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtulmasına sunduğu katkı nedeniyle Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Karabağ Nişanı’na layık görüldü.

Havacılığa olan özel ilgi ve merakı nedeniyle hususi pilot sertifikası da bulunan Özdemir Bayraktar, Türkiye’deki insansız hava araçlarının öncü ismi oldu. Yürüttüğü her projede hak bildiği değerlerden ve titiz çalışmasından taviz vermeyen Özdemir Bayraktar, 18 Ekim 2021’de 72 yaşında hayatını kaybetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...