Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ocak 2022 09:38 - Güncelleme : 17 Mart 2022 14:04

Ahmet Bolat Kimdir?

Son dakika haberine göre Türk Hava Yolları'nda (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı görevinden istifa etti. İstifa eden İlker Aycı’nın yerine kimin getirildiği merak ediliyor. Aycı'nın yerine şirkette Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bolat geldi. Birçok kişi THY'nin yeni yönetim kurulu başkanı Ahmet Bolat'ı merak ediyor. Peki Ahmet Bolat kimdir? Ahmet Bolat ne mezunu? İşte yeni THY Yönetim Kurulu Başkanı’na dair tüm detaylar...

Ahmet Bolat Kimdir?
Ahmet Bolat,THY Yönetim Kurulu Başkanı,THY,istifa

Gelen son dakika bilgisine göre THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı görevinden ayrıldı. Türk Hava Yolları'nda Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı'nın görevinden istifa ettiği öğrenildi. Aycı'nın yerine şirkette Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bolat geldi. Peki Ahmet Bolat kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu?

Ahmet Bolat Kimdir?

THY YENİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI AHMET BOLAT KİMDİR?  

1959 Konya doğumlu olan Prof. Dr. Ahmet Bolat İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 1984'te ABD'de Stanford Üniversitesi'nde Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisansını, 1988'de University of Michigan'da Endüstri ve Operasyonlar Mühendisliği bölümünde doktorasını tamamladı.

Ahmet Bolat Kimdir?

RİYAD KİNG SAUD UNİVERSİTY'DE PROFESÖRLÜK ÜNVANI ALDI

Bolat iş hayatına 1981'de Yıldız Kalıp Şirketi'nde tasarım ve üretim mühendisi olarak başladı. 1985 ve 1988 yılları arasında University of Michigan'da araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve yardımcı doçent görevlerinde bulundu. 1988'den 2005'e kadar olan dönemde Riyad King Saud University'de yardımcı doçent, doçent ve profesör pozisyonlarında görev aldı.

Ahmet Bolat Kimdir?

Prof. Dr. Ahmet Bolat İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Sanayi Mühendisliği alanında Lisans, Stanford Üniversitesi’nde Yöneylem Araştırması alanında Yüksek Lisans ve Michigan Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği alanında doktora yaptı.

ÇOK SAYIDA MAKALELER YAYINLADI

Bolat, uçak-körük ataması, petrol tanker taşımacılığı, şehirlerarası otobüs işletmeciliği gibi lojistik alanlarda projeler yürütmüş; optimizasyon, sıralama ve çizelgeleme ve otomobil üretim hatları konularında birçok doktora, yüksek lisans tezleri yaptırmış ve bu alanlarda uluslararası periyodiklerde çok sayıda makale yayınladı..

Halen THY A.O'nda Yatırım Yönetimi, Uluslararası ilişkiler ve Anlaşmalar ile İnovasyon ve Projeler Başkanlıklarından sorumlu Genel Müdür ve Yatırım ve Teknoloji Yardımcısı olarak çalışmaktadır.

Ahmet Bolat Kimdir?

Daha önce de Strateji Geliştirme, Filo Planlama, Yatırım Yönetimi ve Ar-Ge'den sorumlu Başkan olarak Ortaklığa 400'e yakın uçak satın alımı ile 150'ye yakın uçak kiralanmasının planlanması ve gerçekleştirilmesinde hizmet etmiştir.

Turkish Cabin Interior AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Turkish HABOM AŞ ve SunExpress Havayolları Yönetim Kurulları Üyesi ve THY Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalıştı.

2 Mayıs 2018 tarihi itibariyle Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nde Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini yürütmekteydi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...