Tgrt Haber
09 Aralık 2021 12:08

Trabzonspor'dan yeni transfer! Jean Evrard Kouassi kimdir, kaç yaşında?

Trabzonspor'un yeni transferi Jean Evrard Kouassi gündemde! Trabzonsporluların merak ettiği ve araştırmaya başladığı "Jean Evrard Kouassi kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi mevkiide oynuyor?" sorularının cevabı haberimizde!

Trabzonspor'dan yeni transfer! Jean Evrard Kouassi kimdir, kaç yaşında?
Jean Evrard Kouassi,maç,transfer,trabzonspor

"Trabzonspor'un yeni transferi Jean Evrard Kouassi kimdir, kaç yaşında, nereli, nerede oynuyor?" soruların cevabı araştırılmaya başladı! Ara transfer dönemi başlanadan kolları sıvayan ve kadrosunu güçlendiren Trabzonspor Yönetimi, yeni oyuncuları olan Jean Evrard Kouassi'yi KAP'a bildirdi ve şampiyonluğa giden yolda yeni bir adım daha attı. Türkiye Süper Ligi'nde sergiledeği performans ile takdir toplayan Trabzonspor'un yeni oyuncusu Jean Evrard Kouassi'ye dair merak edilenler haberimizde...

Wuhan Zall ile yaptığı sözleşmesi 31 Aralık 2021'de sona erecek olan Jean Evrard Kouassi ile prensip anlaşmasına varıldı ve 7 Aralık Perşembe günü Trabzon'a gelen olan Fildişili sol kanat oyuncusunun, transfer döneminin başlaması ile birlikte, futbolcu ile kulüp arasında imzaların atılacağı öğrenildi. 

Trabzonspor'dan yeni transfer! Jean Evrard Kouassi kimdir, kaç yaşında?

JEAN EVRARD KOUASSI KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

25 Eylül 1994 yılında Fildişi Sahili'nin N'Damien şehrinde dünyaya gelen Jean Evrard Kouassi, ülkesinde futbola başlayan ve Jeunesse Sportive de Bassam ile Moossou formaları giyen sol kanat oyuncusudur. Ocak 2013'te Avrupa'nın yolunu tutan Kouassi, bedelsiz olarak Hajduk Split'e imza attıktan sonra Hırvatistan'da 2 sezon geçirmüştir.

Hajduk'ta 73 maça çıkan ve 17 gol, 12 asistle kayda geçen, Kouassi, Şubat 2015'te 2 milyon Euro bonservisle Çin'e transfer olmuştur ve Shanghai Port'la sözleşme imzalamıştır. Shanghai'da 2 yıl geçiren ve 48 maçta 12 gol, 6 asisti geride bırakan yıldız oyuncu, Ocak 2017'de bedelsiz olarak Wuhan Zall'e geçmiştir.

Wuhan'da toplamda 105 maça çıkan ve 48 gol, 23 asistle anılan 27 yaşındaki kanat oyuncusunun sözleşmesi, bulunduğu takımda 31 Aralık 2021'de sona erecek. Güncel piyasa değeri 2 milyon Euro olan Jean Evrard Kouassi, kanatlarda ve forvette görev alması ile biliniyor. 1.80 boyundadki Kouassi, Fildişi Sahili A Milli Takım formasını da 6 kez giyerken 1 gol atma başarısı göstermiştir.

İKİNCİ TRANSFER DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Futbolseverlerin merakla beklediği ve  "ara transfer" olarak adlandırılan ikinci transfer ve tescil döneminin başlamasına sayılı zaman kaldı, geri sayım başladı. Ara transfer olaral bilinen bu dönem, 12 Ocak 2022'de başlayıp 8 Şubat 2022'de sona erecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...