Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Haziran 2018 11:19 - Güncelleme : 21 Aralık 2022 14:53

Veysel Eroğlu kimdir?

Veysel Eroğlu kimdir? Veysel Eroğlu kaç yılında hangi ilde doğdu, hangi okullarda okudu?

Veysel Eroğlu kimdir?
Veysel Eroğlu, Veysel Eroğlu kimdir, Veysel Eroğlu hakkında,2018 genel seçimleri, Adalet ve Kalkınma Partisi 2018 Genel Seçimi milletvekili adayları, Adalet ve Kalkınma Partisi 27. dönem milletvekili adayı

Veysel Eroğlu 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Afyonkarahisar Bölgesi,1'nci sıradan millet vekili adayıdır.

18 Ağustos 1948 tarihinde Afyonkarahisar'da doğdu. 1966 yılında Afyon Lisesi’nden mezun olan Eroğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun olmuştur. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde ise doktorasını tamamlamıştır. Hollanda’da eğitimi üzerine araştırmalar yapmış, 1984 yılında Doçent, 1991 yılında ise Profesör olmuştur. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde İnşaat Fakültesi Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. Akademik hayatının ardından 1994 senesinde, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) başına geçen Eroğlu, hizmet ettiği süre içerisinde 600 tesisi hizmete alarak İstanbul’da su kesintilerini bir yıl gibi kısa bir sürede sona erdirdi. Bu çalışmalarının ardından 2003 yılında Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Genel müdürlüğü döneminde Eroğlu, duran inşaatları yeniden başlattı, 366 adet tesisi hizmete açtı ve yaklaşık 10 milyar TL’lik yatırımı tamamladı. Kendisi evli ve 4 çocuk sahibidir. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Siyasi kariyeri Siyaset kariyerine ilk olarak 2007 yılında Afyonkarahisar milletvekili seçilerek meclise girmiştir. Aynı yıl Çevre ve Orman Bakanlığı yapmıştır. 24. ve 26. Dönem Afyonkarahisar’dan 25. Dönemde İzmir’den milletvekili olmuştur. 61.,62, 63, ve 64 hükümette Aynı yıllarda Orman ve Su İşleri Bakanlığı yapmıştır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...