Tgrt Haber
25 Ocak 2022 09:46 - Güncelleme : 17 Mart 2022 14:34

Yattara Kimdir?

Beş yıl önce futbolu bırakan Yattara yeşil sahalara geri dönüyor! Türkiye'de uzun yıllar futbol oynayan ve Trabzonspor ile hafızalara kazınan İbrahima Yattara, "Amatör Futbola Destek" projesi kapsamında forma giymeye hazırlanıyor! Peki, Yattara hangi takımda oynayacak, hangi kulüple anlaştı? Yattara hangi takımlarda oynadı, kaç yaşında? İşte, İbrahima Yattara'nın hayatı ve futbol kariyerine dair merak edilenler!

Yattara Kimdir?
yattara,ibrahima yattara,futbol,denizli

İbrahim Yattara, uzun bir aranın ardından tekrar yeşil sahada! 41 yaşındaki Yattara, Belçika'nın Royal Antwerp takımından Trabzonspor'a transfer olduktan sonra, 2003-2004 sezonundan 2011 yılına kadar bordo-mavili takımda forma giydi ve Trabzonspor ile özdeşti. Peki, 5 yılın ardından ülkemizde tekrar forma giymesi ile gündeme gelen Yattara kimdir, nereli, hangi takımda oynayacak, ne kadar ücret alacak? Haberimizde...

Yattara Kimdir?

İBRAHİM YATTARA HANGİ TAKIMDA OYNAYACAK? İŞTE ÜCRETİ...

Transfer haberi ile futbola geri döndüğünü sosyal medya hesabınan paylaşan İbrahima Yattara, Süper Amatör Küme A Grubu'nda mücadele eden ve lider durumda bulunan Yeşil Çivril Belediyespor ile anlaştı. Yaşanan bu gelişme, Türkiye gündemine otururken; 41 yaşındaki başarılı futbolcu, 5 yılın ardından sahalara döndürecek imzayı dün İstanbul'da attı.

İbrahim Yattara'nın imza için Denizli'ye gelmesi beklenirken; Çardak Havaalanı'nında devam eden yoğun kar yağışı sebebi ile Yattara, resmi imzayı İstanbul'da attıktan sonra imza fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

Gineli futbolcu Yattara, maç başına 350 liraya anlaşırken; yıldız futbolcunun forma satışından ise en az 100 bin lira gelir olması beklentiler arasında.

Yalnızca maç günleri uçakla Denizli'ye gidip, 90 dakikanın ardından İstanbul'a geri dönmeyi bekleyen Yattara için, Yeşil Çivril Belediyespor Başkanı Yasin Göktaş ve sponsor Ahmet Kılıç transfere dair şu açıklamayı yaptı:

"Evraklar İstanbul'dan kargo ile geldikten sonra Denizli ASKF'de lisans işlemlerini başlatacağız. Yattara'yı Yıldızspor maçına yetiştirmek için çalışacağız."

Yattara Kimdir?

YATTARA KİMDİR? | İBRAHİMA YATTARA'NIN HAYATI

1980 yılında Gine'in Kamsar şehrinde dünyaya gelen İbrahima Yattara, günümüz itibari ile 41 yaşındadır. Türkiye'ye ilk transferi Belçika kulüplerinden olan Royal Antwerp takımından gerçekleşmiştir. Gineli futbolcu, Türkiye'de önce Trabzonspor'da daha sonra ise Mersin İdman Yurdu'nde forma giymiştir.

10 yaşında futbol ile ilgilenmye başlayan İbrahim Yattara ülkesinin en iyi takımlarından olan San Garedi Kulübü'nde futbol kariyerine ilk adımını atmıştır. İbrahim Yattara 1990 yılından 1998 yılına kadar aynıt akımın altyapısında forma giymiştir. 8 senelik bir altyapı kariyerinden sonra 18 yaşında profesyonel futbol hayatına başlamış ve Gine'nin en iyi kulüplerinden olan San Garedi, 1998 yılında İbrahim Yattara'ya sözleşme teklif etmiştir.

1998 yılından 2000 yılına dek San Garedi'de forma giyen Yattara, 6 maçta 12 gol atarak başarısını kanıtlamıştır.2000 yılında Gine'nin en iyi takımlarından olan Atletico De Coleah takımı oyuncuyu bonservisi ile birlikte satın almak için kulübü ve oyuncu ile anlaştıktan sonra, Yattara burada yaklaşık 1 sezon forma giydikten sonra 32 maçta 16 gol atarak adından sıkça söz ettirmiştir.

Belçika takımlarından Royal Antwerp ise İbrahima Yattara'yı 2001 yılında keşfederek oyuncuyu satın almak için girişimlerde bulunmuştur ve 2001 yılında Royal Antwerp, oyuncu ve kulübüne resmi teklifte bulunduktan sonra Yattara'nın futbol kariyerinde ilk Avrupa transferi gerçekleşmiştir.

 Royal Antwerp'te 2 yıl futbol hayatına devam eden İbrahim Yattara, 68 maçta sağ açık mevkisinde 10 gol atmış ve 2003 yılında Trabzonspor, oyuncuyu satın almak için kulübü ile anlaşmıştır.

İbrahim Yattara, böylece ilk süper lig kariyeri macerası 2003 yılında başlamış; 2003 yılında Trabzonspor'a transfer olan İbrahim Yattara Trabzonspor tarihinde en fazla forma giymiş olan yabancı futbolculardan biri olarak hafızalara kazınmıştır. Trabzonspor'da forma giyerken tam 187 maça çıkan Yattara, 39 gole imza atmış ve Trabzonspor'un efsanevi futbolcuları arasına girmeyi başarmıştır. 

2011 yılında Trabzonspor ile yollarını ayıran İbrahim Yattara, bu defa Arap ülkelerinden olan Suudi Arabistan'ın Al Shabab takımı ile anlaşmıştır. Burada yalnızca 1 sezon forma giyen Yattara, 14 maçta 4 gol atmış; 2012 yılında Mersin İdman Yurdu İbrahim Yattara'yı satın almıştır.

Mersin İdman Yurdu takımında da sadece 1 sezon oynayabilen ve bu 1 sezonda yalnızca 4 maça çıkan İbrahim Yattara bekleneni verememiş; 2013 yılında Belçika kulüplerinden olan La Louviere kulübü ile anlaşarak kariyerini bu kulüpte sonlandırmıştır. Belçika'da çıktığı 19 maçta 4 gol atan Yattara, 2015 yılında futboldan emekli olmuştur. İbrahim Yattara kariyeri boyunca 340 maça çıkmış ve bu maçlarda 85 gol atmıştır. Aynı zamanda başarılı futbolcu, ekranların fenomen yarışma programı Survivor'da da bir dönem yer almıştır. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...