Tgrt Haber
21 Mart 2022 18:43 - Güncelleme : 21 Mart 2022 18:51

Yusuf Yiğit Duman kimdir? Hayatı ve kariyeri

Yusuf Yiğit Duman son dönemde sosyal medyada gündem konusu oldu. Peki Yusuf Yiğit Duman kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Duman'ın hayatı ve kariyeri.

Yusuf Yiğit Duman kimdir? Hayatı ve kariyeri

Yusuf Yiğit Duman, 7 Şubat 2001, Düzce doğumlu Sanatçıdır. Müzisyenlik, Yazarlık ve Modellik mesleklerini icra etmektedir. Bir dönem Oyun Geliştiriciliği de yapmıştır. Henüz çok ufak yaşlarda futbol hayatına atılım yapan Yusuf Yiğit Duman, inanılmaz yetenekli bir futbolcu olmasına rağmen futbol hayatını 18'li yaşlarında sonlandırmıştır, bunun sebebi olarak da mesleğin içindeki torpilleşme ve çıkar ilişkilerinden 'mide bulantısı' getirecek kadar usanmış olmasını göstermektedir ve yetenekli insanların futbolcu olmasına izin verilmediğini söylemektedir. Futbolu bırakmadan önce Fenerbahçe SK, Beşiktaş JK, Gençlerbirliği ve başka birçok takımdan teklif almasına rağmen Boluspor'da kalan Yiğit Duman, aynı zamanda 3 kez Milli Takım daveti almıştır. Çok sayıda madalyaları, başarı belgeleri ve kupaları bulunmaktadır. 

10 yaşlarında futbolun yanı sıra müzisyenlik, yazarlık ve oyun geliştiriciliği alanlarına giriş yapmıştır. Okuluyla birlikte tüm bu işleri aynı anda yapan Yusuf Yiğit Duman, içinde bulunduğu tüm bu meslek dallarında ciddi anlamda akıllara kazınan işler yapmıştır. Bir yandan okula gidip bir yandan okuldan erken çıkıp antrenmana gidip diğer yandan Unreal Engine'den oyun işleriyle ilgilenip aynı zamanda Merlin'in Kazanı sitesinde yazı yazıp öte yandan da yeni şarkılar hazırlamıştır.

Yusuf Yiğit Duman kimdir? Hayatı ve kariyeri

'Bitmeyen Saatler' isimli yazı dizisi birçok insan tarafından beğeni toplamış ve devamlı olarak çokça istek görmüştür.  Sonrasında ise hem yabancı hem Türk birçok sitede Editörlük ve Yazarlık yapmaya devam etmiştir. 17 yaşında '' Anlam Çıkar '' isimli kitabı Semerci Yayınları'yla bütün platformlarda ve kitabevi raflarında yerini almıştır. Yine aynı yaşlarda Best Model of Turkey yarışmasında Yarı Finalist olmuştur. Bunun neticesinde fazlaca çekime katılmıştır. Max Payne: Seclusion dizisinin çekimleri başladığı sırada covid hastalığından ötürü dizi çekimleri askıya alınmıştır.

Son dönemde dünya çapında hazırladığı '' Bana Anlatma '' isimli Müzik albümünü piyasaya sunmaktadır. Bu albümden yayınladığı 2 şarkı 'Sakinleş' ve albümüyle aynı ismi taşıyan 'Bana Anlatma', çok fazla rekor kırmış ve çoğu TOP olmak üzere toplamda 8'den fazla listeye girmişlerdir. Şarkıların klipleri de aynı şekilde kısa sürede yoğun tıklanma rekorları almıştır. Yusuf Yiğit Duman, kariyerinde son hız çalışmaya devam etmektedir ve çok yoğun geçirdiği bu süreçte daha birçok Müzikal projesi mevcuttur. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...