Tgrt Haber
30 Mart 2022 22:45 - Güncelleme : 31 Mart 2022 14:50

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda çifte şampiyonluk: Taha Akgül ve Feyzullah Aktürk altın madalya kazandı

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Milli güreşçi Taha Akgül ve Feyzullah Aktürk çifte şampiyonluk yaşattı. Taha Akgül, Gürcü Geno Petriashvili'yi yenerek şampiyon oldu. Aktürk ise serbest stil 92 kiloda 100. altın madalyanın sahibi oldu.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA

Türkiye’nin Milli sporcuları Feyzullah Aktürk ve Taha Akgül Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'na damgasını vurdu. Serbest Stil 125 kiloda finale yükselen milli güreşçi Taha Akgül, Gürcü Geno Petriashvili ile karşılaştı.

Türk sporcu, rakibini 5-2 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Böylelikle Taha kariyerindeki 9. Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Finale kadar yükselen Feyzullah Aktürk ise Bulgar Ahmed Sultanovich Bataev ile karşılaştı. İlk devreyi 2-0 önde kapatan Türk güreşçi, karşılaşmayı 6-1 kazandı. Böylelikle erkekler serbest stil 92 kiloda altın madalyanın sahibi oldu.

100'ÜNCÜ ALTIN MADALYA

Feyzullah Aktürk, Türkiye'nin Avrupa şampiyonalarındaki 100. altın madalyasını kazanan sporcu oldu. Milli güreşçi, minderde Türk bayrağıyla şampiyonluk turu attı. Feyzullah, 92 kilo elemelerinde Avusturyalı Benjamin Greil'i 11-1 teknik üstünlükle, çeyrek finalde Moldovalı Georgii Rubaev'i 8-0, yarı finalde de Gürcü Miriani Maisuradze'yi 5-2 mağlup etmişti.

23 YAŞ ALTINDA DA ALTIN MADALYA KAZANMIŞTI

Final müsabakasının ardından basın mensuplarına konuşan Feyzullah "Gururluyum, Türkiye'nin Avrupa şampiyonlarındaki 100. şampiyonluğu bana nasip oldu" dedi. Bulgaristan'da düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda da altın madalya kazanan güreşçi "Bana olan inancı boşa çıkartmadım. Çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

20 GÜNDE İKİ ŞAMPİYONLUK

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu da "20 günde iki defa Avrupa şampiyonu olan aslan burada. Bunu yaşamak çok önemli. Feyzullah'ın yüreğine sağlık. Biz bir söz verdik, 'Bizim sporcularımız geriye adım atmayacak.' dedik. Sporcularıma, ekibime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HEDEF ALTIN MADALYA

Müsabakanın zor geçtiğini söyleyen Taha Akgül, “Kondisyon olarak kanımın son damlasına kadar savaştım. Finale kaldım ve Gürcü rakibimle maçın zor geçeceği belliydi ve kafa kafaya geçti. 5-2 üstünlükle 9. kez altın madalya aldım, 9’da 9 yaptım Avrupa’da. 2016’da sakatlığım vardı, onu saymıyorum ve maçtan çekilmiştim. Hamdolsun tarihi bir rekor. Kendi rekorumu geliştirdim. Dua edenlere çok teşekkür ediyorum. Milli takım hocalarımız olsun herkesin emeği var. Herkese tek tek teşekkür ediyorum. Hedef 2024 Paris Olimpiyatları. 1.5 yıl var ve çok kısa bir süre. 1.5 yıl bu durumu korursak neden altın madalya olmasın. Hedefimiz orada altın madalyaya ulaşabilmek” dedi.

''BANA HERKESİN İNANCI VARDI''

Feyzullah Aktürk maçın ardından açıklamalarda bulundu. Gururlu olduğunu ifade eden Aktürk, “Bundan önceki abilerim ve ustalarım yüzüncüye kadar getirdi. Şampiyon olunca bana nasip oldu. U23 yaş altında şampiyon oldum, bugün burada şampiyon oldum. Bütün herkesin bana inancı vardı. Kimsenin inancını boşa çıkarmadım” dedi.

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil müsabakalarında Türkiye 141 puanla Azerbaycan’ın ardından ikinci sırada yer alırken, toplamda 6 madalya kazandı.

Macaristan’ın Budapeşte şehrinde gerçekleştirilen 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil müsabakaları sona erdi. Serbest stilde 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan Türkiye, 141 puanla takım halinde Avrupa ikincisi oldu. Taha Akgül ve Feyzullah Aktürk altın, Süleyman Atlı gümüş, Münir Recep Aktaş, Muhammet Akdeniz ve Osman Göçen bronz madalya aldı.

125 kilo finalinde Gürcistanlı Geno Petriashvili'yi 5-2 mağlup eden Taha Akgül, kariyerindeki 9. Avrupa şampiyonluğunu kazandı. Serbest stilde Azerbaycan 159 puanla birinci sırada yer alırken, Türkiye 141 puanla ikinci, Gürcistan ise 133 puanla üçüncü sırada yer aldı. Avrupa Güreş Şampiyonası'nda yarın kadınlar 53, 57, 62, 65 ve 72 kiloda elemeler, çeyrek ve yarı final yapılacak. 53 kiloda Zeynep Yetgil, 57 kiloda Elvira Kamaloğlu, 62 kiloda Yağmur Çakmak, 65 kiloda Aslı Tuğcu ve 72 kiloda Buse Çavuşoğlu mindere çıkacak.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...