Tgrt Haber
10 Eylül 2021 12:52 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 19:34

Beşiktaş, Yeni Malatyaspor'u 3-0 mağlup etti

Süper Lig'in 4. hafta mücadelesinde Beşiktaş, Yeni Malatyaspor'u 3-0 yenerek puanını 10'a yükseltti. Batshuayi(2) ve N'Koudou kaydetti.

Beşiktaş, Yeni Malatyaspor'u 3-0 mağlup etti
beşiktaş,süper lig,TFF,Yeni Malatyaspor

Süper Lig'e başarılı şekilde başlayan Beşiktaş, son 2 haftayı galibiyetle kapatan Yeni Malatyaspor ile kozlarını paylaştı. Süper Lig'in 4. hafta mücadelesinde Beşiktaş, Yeni Malatyaspor'u 3-0 yenerek puanını 10'a yükseltti. Batshuayi(2) ve N'Koudou kaydetti.

JOSEF VE MEHMET TOPAL, 1121 GÜN SONRA

Beşiktaş’ın Brezilyalı yıldızı Josef de Souza ile yeni transfer Mehmet Topal, Yeni Malatyaspor maçıyla birlikte tam 1121 gün sonra orta sahada birlikte forma giydi. İki isim Fenerbahçe’de oynadığı dönemde orta alanda yıllarca birlikte forma giymiş ve uyumlu futboluyla dikkat çekmişti. Son olarak sarı-lacivertli forma altında, 18 Ağustos 2018 yılında Süper Lig’in 2. haftasında Yeni Malatyaspor deplasmanında birlikte oynayan iki oyuncu, tam 1121 gün aradan sonra bu kez Beşiktaş forması altında yine Yeni Malatyaspor’a karşı orta sahada birlikte forma giydi. Beşiktaş forması altında ilk olarak Karagümrük maçında şans bulan Mehmet Topal, bu mücadelede savunmada oynadığı için, Josef'le yan yana oynayamamıştı.

SERGEN YALÇIN ESKİ TAKIMINA PUAN KAPTIRMIYOR

Süper Lig’in 4. haftasında Beşiktaş, sahasında Yeni Malatyaspor’u Bathsuayi (2) ve N’Koudou’nun golleriyle 3-0 mağlup ederken, puanını 10’a yükseltti, Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın’ın da eski takımı Yeni Malatyaspor karşısındaki serisi sürdü. 2019-2020 sezonunun ikinci yarısında Yeni Malatyaspor’dan ayrılan ve ardından Beşiktaş’a imza atan Yalçın, siyah-beyazlı takımın başında, eski ekibine karşı 4. kez sahaya çıkarken, bu maçların tamamını kazandı. Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’ı, Yeni Malatyaspor karşısında 3 maçı 1-0’lık skorlarla kazanırken, bu akşam oynanan karşılaşmadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı ve serisini sürdürdü. Yeni Malatyaspor’dan son 4 maçta 12 puan alan Beşiktaş, bu maçlarda kalesini gole kapatmayı başardı. Siyah-beyazlıların, rakibine karşı son yenilgisi ise 15 Aralık 2019 tarihinde Vodafone Park’ta gerçekleşti. O tarihte, Yeni Malatyaspor’un başında Sergen Yalçın vardı.

OLCAY ŞAHAN FUTBOLU BIRAKTI, SOLUĞU TRİBÜNDE ALDI!

Futbolu bıraktığını geçtiğimiz günlerde açıklayan Beşiktaş ve Yeni Malatyaspor'un eski futbolcusu Olcay Şahan, Beşiktaş-Yeni Malatyaspor mücadelesini tribünden takip etti. Beşiktaş'a 2012 yılında transfer olarak Türkiye'ye ilk adımını atan ve uzun yıllar Beşiktaş forması giyerek şampiyonluk yaşayan Olcay Şahan, geçtiğimiz günlerde futbolu bıraktığını açıklamıştı. Beşiktaş'ın ardından Trabzonspor, Denizlispor ve Yeni Malatyaspor formaları giyen Olcay Şahan, futbolu bıraktıktan sonra soluğu Vodafone Park'ta aldı. Süper Lig'in 4. haftasında oynanan Beşiktaş-Yeni Malatyaspor karşılaşmasını tribünden izleyen 34 yaşındaki eski futbolcu, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafa "Sahada olmaktan daha zormuş" yorumunu yaptı. Beşiktaş forması altında 180 maça çıkan Olcay Şahan, bu karşılaşmalarda 35 gol atarken 34 kez de asist yaparak gole katkıda bulundu.

MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakikada Pjanic'in soldan kullandığı kornerde ceza sahasında oluşan karambolde topu önünde bulan Vida'nın şutunda, meşin yuvarlak altıpasta savunma yapan Ndong'dan döndü.

7. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Pjanic'in şık ara pasında savunmanın arkasında topla buluşan Batshuayi, kaleci Abdulsamed Damlu ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı.

10. dakikada Beşiktaş farkı 2'e çıkardı. Konuk takımın yarı sahasında Teixeira'nın yaptığı vuruşta savunmadan seken top Nkoudou'nun önüne düştü. Bu futbolcunun altıpasın sol çaprazında yaptığı sert vuruşta, top filelere gitti: 2-0.

25. dakikada Teixeira'nın ceza yayının sol tarafından çektiği şutta, kaleci Abdulsamed Damlu topu güçlükle üstten kornere çeldi.

44. dakikada Pjanic'in sağdan kullandığı korner atışında, ceza sahasında Necip Uysal'ın kafayla aşırdığı topa, arka direkte Welinton istediği vuruşu yapamadı ve meşin yuvarlak auta gitti.

Beşiktaş, müsabakanın ilk yarısını 2-0 önde tamamladı.

52. dakikada Beşiktaş skoru 3-0 yaptı. Wallace'ın geri pasında kaleci Abdulsamed Damlu'nun uzaklaştırmak istediği top, pozisyonu takip eden Batshuayi'nin sırtına çarparak konuk takımın ağlarına gitti.

79. dakikada soldan ceza sahasına giren Haqi Osman'ın dar açıdan yaptığı vuruşta, top yan direkten döndü.

84. dakikada ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Kenan Karaman'ın vuruşunda, kaleci Abdulsamed Damlu meşin yuvarlağı kontrol etti.

90+2. dakikada Batshuayi'nin ceza yayı önünden çektiği şutta, kaleci Abdulsamed Damlu topu yumrukla uzaklaştırdı.

Siyah-beyazlı takım, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...