Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Temmuz 2021 12:48 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 19:34

Babası istemedi, annesi gizli gizli spora gönderdi, olimpiyat sporcusu oldu!

Türkiye'yi Tokyo Olimpiyatları'nda temsil edecek Milli atlet Necati Er'in hikayesi okuyanları duygulandırıyor. Babasının maddi zorluklar nedeniyle spora gönderemediği Necati Er, annesinin yumurta ve süt satarak gizli gizli verdiği destek sayesinde bu günlere geldi. Anne Kıymet Er, "İyi ki yapmışım. İyi ki spora yollamışım. Bizi gururlandırdı" dedi.

Babası istemedi, annesi gizli gizli spora gönderdi, olimpiyat sporcusu oldu!
necati er,tokyo olimpiyatları,atlatizm,2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları

Dünyanın önemli spor organizasyonların biri olan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na atletizm disiplininde "Üç Adım Atlama" branşında katılacak Samsunlu Milli Atlet Necati Er'in hikayesi hem takdir topluyor hem duygulandırıyor. Beden Eğitimi Öğretmeninin keşfetmesi sonucunda küçük yaşta spora başlayan Necati Er, maddi zorluklarla da mücadele etmek zorunda kaldı. İlk olarak baba Yalçın Er (49) ulaşım ve diğer masraflardan dolayı Necati Er'in antrenmanlara gitmesine izin vermedi. Oğluna güvenen Anne Kıymet Er (47) ise süt ve yumurta satarak oğlunu spora gönderdi. Anne fedakarlığı ile Avrupa Şampiyonu ve Türkiye derecesi elde eden milli atlet, olimpiyatlarda Türk Bayrağı'nı göndere çekmek istiyor.

"İYİ Kİ DE GÖNDERMİŞ"

Oğluyla gurur duyduğunu ifade eden baba Yalçın Er, "Ben okumasını istiyordum. Atletizm ne olduğunu hiç kimse bilmiyordu. Ben gitmesin diyordum, annesi süt sattı, yumurta sattı gönderdi. Oğlumu işyeri servisi ile götürüyordum. Yol parası sorun oldu. O yüzden gitmesin istedim. Annesi karşıladı gönderdi. İyi ki de göndermiş. İşte böyle bir durum meydana geldi. Sonrasında Avrupa Şampiyonu oldu. Olimpiyatlara gitmeye hak kazandı. Türkiye rekoru kırdı. Türkiye'de bu zamana kadar atlayan bir kişi daha yokmuş. Bizi gururlandırdı. Ben geçmişte kesinlikle gidemezsin diyordum. Annesi onu gizli gizli gönderdi. Şimdi Tokyo Olimpiyatları'na gidecek. Tüm Türkiye'nin gururlanması gerekiyor" dedi.

Babası istemedi, annesi gizli gizli spora gönderdi, olimpiyat sporcusu oldu!

"GİZLİ GİZLİ YOLLADIM"

Geçmişte oğlu için fedakarlıklarda bulunduğu belirten Anne Kıymet Er, "İyi ki yapmışım. İyi ki spora yollamışım. Bizi gururlandırdı. Okula gidiyordu. Orada Beden Eğitimi Öğretmeni bizi seçti, dedi. Tamam oğlum git dedim. Bir süre gitti. Sonra babası yol paramız yetmiyor dedi. Bende süt satıyordum, verdim harçlığını yolladım. Babası bana neden yolluyorsun diye biraz kızıyordu. Okusun adam olsun diyordu. Gizli gizli yolladım. Şimdi ise Tokyo Olimpiyatları'na hak kazandı. Geçen sene pandemiden dolayı ertelendi. Bu sene gidecek. 2 Senedir antrenman yapıyor. İnşallah kazanır ve Türkiye'yi bir daha gururlandırır" diye konuştu.

Sporcu Necati Er'in her zaman yanında olduklarını söyleyen Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, "Necati Er Samsunlu bir sporcumuz. Bir sporcunun arkasında anne ve babası durunca neler yapabileceğini Necati Er tüm Türkiye'ye kanıtlamış oldu. Anne inandı, güvendi, çocuğunun arkasında durdu. Sporcumuzda bir hikaye yazdı. Ümit ediyorum ki Türkiye'de kırdığı 17.37'lik dereceyi olimpiyatlarda da kıracak. Necati'yi biz havaalanında hep beraber davulla zurnayla karşılayacağız. Bu onur ve gururu bizlere yaşatacak inşallah. Samsun bir spor şehridir. İçimizde nice olimpiyatlara gidecek sporcular çıkacaktır. 2 tane paralimpikte Fatma ve Esra'mız var. Olimpikte Merve ve Necati'miz var. Bu 4 sporcu ile Samsun olarak temsil edileceğiz. İnşallah önümüzdeki olimpiyatlarda Samsun'dan daha çok Necatiler, Merveler çıkmış olacak. Bu bağlamda anne ve babaya teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Milli atletin ailesinin evini ziyaret eden Müdür İsmail Hakkı Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan özel çerçeveli başarı belgesini Necati Er'in ailesine takdim ederek, başarı diledi.

Babası istemedi, annesi gizli gizli spora gönderdi, olimpiyat sporcusu oldu!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...