Tgrt Haber
16 May 2022 22:48 - Güncelleme : 16 May 2022 22:59

Milli güreşçi Rıza Kayaalp karıştığı trafik kazası sonrası açıklama yaptı

Yozgat’ta Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp’in de karıştığı trafik kazasında bir kişinin hayatını kaybetmesinin ardından milli güreşçi çıkartıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Rıza Kayaalp sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı.

Milli güreşçi Rıza Kayaalp karıştığı trafik kazası sonrası açıklama yaptı
Rıza Kayaalp

Sivas-Yozgat karayolu Çalatlı Köyü yakınlarında meydana gelen olayda, Rıza Kayaalp idaresindeki 06 RZA 66 plakalı otomobil yolun karşısına geçmeye çalışan Ertuğrul Dolgunyürek’e (55) çarptı. Ardından arkadan gelen Necmi Şahin yönetimindeki 29 AJJ 366 plakalı tır da çarptı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri geldi.

KAZADA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık ekiplerince yapılan kontrollerin ardından Dolgunyürek’in hayatını kaybettiği belirlendi. Dolgunyürek'in cesedi, olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için Yozgat Şehir Hastanesi morguna kaldırılırken sürücüler ise ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

RIZA KAYAALP SERBEST BIRAKILMIŞTI

Yozgat’ta milli güreşçi Rıza Kayaalp’in çarptığı yaya, olay yerinde hayatını kaybetti. Adliyede ifadesi alınan Kayaalp serbest bırakıldı.

Adliye çıkışı açıklamalarda bulunan milli güreşçi Rıza Kayaalp, “Öncelikle merhumun ailesine başsağlığı diliyoruz. Kendisine Rabbimden rahmet diliyorum. Tabi ki istemediğimiz bir olay oldu, bundan dolayı da üzgünüm. Elimde olan bir şey yoktu. Üzgünüm adli süreç devam ediyor. Önümüzdeki günlerde avukatlarım da gereken açıklamayı yapacak” dedi.

Rıza Kayalp’i duruşma sonrası ailesi ve gençlik spor çalışanları da yalnız bırakmadı.

YOLUN KARŞINA GEÇECEKTİ

Geçtiğimiz gece meydana gelen olay Sivas-Yozgat karayolu Çalatlı Köyü yakınlarında meydana geldi. Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp yolun karşısına geçmeye çalışan 55 yaşındaki Ertuğrul Dolgunyürek’e çarptı. Ardından arkadan gelen Necmi Şahin yönetimindeki 29 AAG 870 plakalı tır da çarptı. Olay sonrası Dolgunyürek hayatını kaybetti.

RIZA KAYAALP AÇIKLAMA YAPTI

Milli güreşçi Rıza Kayaalp sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Kayaalp yaptığı açıklamada, "Tır şoförünü durdurabilmek için kollarımızı kaldırdık, bağırdık, şahsı tırın önünden çekmeyi düşündüm o an ama zaman olarak yetişmem imkansızdı. 150 metre ileride alt geçidin olması göz önünde bulundurularak %100 merhum yayanın suçlu olduğu anlaşılmıştır, herkese saygılarımla. Beni anlamadan dinlemeden suçlayanlar, umarım bu olay sizlerin başına gelmez, gelirse de beni o zaman daha iyi anlarsınız. 

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1526287992599584770

RIZA KAYAALP KİMDİR?

Rıza Kayaalp 10 Ekim 1989 tarihinde Yozgat’ın Kavurgalı köyünde dünyaya geldi. İlkokul eğitiminin ardından 2000 yılında Yozgat Güreş Eğitim Merkezi’nde (GEM) Aydın Dal, Mustafa Doğan ve Mustafa Başer gözetiminde Grekoromen Stilde güreşe başladı.

İlk uluslararası madalyasını Yıldızlar kategorisinde 2005 Yılında Arnavutluk Tiran şehrinde 100 kiloda tüm rakiplerini yenerek Yıldızlar Avrupa Şampiyonu olarak kazandı. Aynı yıl Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübüne transfer olarak Olimpiyat Şampiyonu olan Mehmet Akif Pirim’in gözetimde hem sporda hem de eğitim alanında hızla basamakları tırmanan Kayaalp, 2006 yılında liseden mezun olduktan sonra, Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu kazanarak bu okuldan da mezun oldu.

İlk Uluslar arası madalyasını Yozgat GEM’de alan Kayaalp, Lise yıllarında ASKİ Güreş kulübüne transfer oldu. ASKİ’de, Teknik direktörlük yapan Mehmet Akif Pirim’in elinde yetişti. Çocukluğundan beri güreşin içinde büyüyen Kayaalp, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında sayısız madalya aldı. Dünya Güreş Birliği tarafından dünyanın en iyi güreşçisi seçildi.

Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde düzenlenen 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda grekoromen stil 130 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...