Tgrt Haber
08 Şubat 2022 21:57

Pekin Olimpiyatları'nda skandal: Belçikalı sporcu gözyaşlarını tutamadı

Pekin Kış Olimpiyatları'na yarışan sporcular katı karantina kuralları, yeme-içme ve barınma şartlarındaki sorunlar nedeniyle isyan etti. Belçikalı sporcu Kim Meylemans Çin'de yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı.

Belçikalı sporcu Kim Meylemans Çin'de yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı.
Belçikalı sporcu Kim Meylemans Çin'de yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı.

Çin'in başkenti Pekin'in ev sahipliğinde düzenlenen Kış Olimpiyatları 4 Şubat'ta başladı. Olimpiyatlar başlamadan önce ABD ve İngiltere gibi birçok ülke diplomatik boykot kararı almıştı. Alınan boykot kararlarının üzerine bir de koronavirüs salgını eklenince spor kamuoyunun gözü Pekin'e çevrildi.

Pekin Kış Olimpiyatları'na katılan ve Çin'deki yaşam koşullarıyla ilgili şikayetlerini sosyal medyada paylaşan sporcular gündem oldu. Sporcuların yakındığı şeylerin başında kamplardaki barınma koşulları, yemekler, koronavirüs izolasyon odaları ve ağır hava koşulları geliyor.

SICAK BİR ÇORBA BİLE VERİLMİYOR!

Alman Alp Disiplini Kayakçısı Christian Schwaiger, Pekin'de sporculara verilen yemeklerin oldukça kısıtlı olduğunu ve yüksek enerji harcayarak yarışan profesyonel sporcular için bu yemeklerin yeterli olmadığını aktardı. The Sun'a konuşan Schwaiger, menülerde sıcak yemek olmadığını belirterek, "Ortada sadece biraz cips, biraz kuru yemiş ve çikolata var, başka bir şey yok." ifadelerini kullandı.

KATI KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ ELEŞTİRİLİYOR

Pekin'de yaşanan sorunlar sadece beslenmeyle kalmıyor. Olimpiyat köyünde katı koronavirüs kuralları da tepki çekiyor.

Rus biatlon sporcusu Valeria Vasnetsova yaptığı Instagram paylaşımında "5 gündür üç öğün aynı şeyi yiyorum, çok kilo verdim ve kemiklerim çıktı. Başka bir şey yiyemiyorum, koronavirüs testimin sonucunu da bilmiyorum. Bütün gün uyuyorum çünkü yataktan kalkacak halim yok. Sadece biraz makarna yiyebildim çünkü yemeğin geri kalanı yenecek gibi değildi." söyledi.

RUS SPORCU PAYLAŞIMINI SİLDİ

"Midem ağrıyor, rengim soldu ve gözaltlarımda simsiyah halkalar var. Bu artık bitsin istiyorum, çok yorgunum ve her gün ağlıyorum." paylaşımını yapan Vasnetsova daha sonra yazdıklarını sildi.

POZİTİF SPORCULAR AYRI OTELDE KALIYOR

Pekin'de yarışan sporculardan testi pozitif çıkıp belirti göstermeyenler ayrı bir otelde kalırken semptom gösterenler ise hemen hastaneye sevk ediliyor. Sporcular yarışlara ancak üst üste iki negatif test sonucu alarak dönebiliyor.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI!

Belçikalı kızak yarışçısı Kim Meylemans, yaşanan mağduriyet ile ilgili sosyal medyada paylaştığı videosunda Pekin'e geldiğinde test sonucunun pozitif çıktığını, testinin sonradan negatife döndüğünü söyledi ve yarışlara geri dönmek isterken ambulansla başka bir izolasyon merkezine taşındığını gözyaşlarını içinde anlattı.

KOMİTE AÇIKLAMA YAPTI

Uluslararası Olimpiyat Komitesi konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bazı sporcular tarafından dile getirilen şikayetlerin farkındayız. Durum Pekin Olimpiyat komitesine iletildi ve çözüm bulunacak." ifadeleri kullanıldı.

Komite "Koronavirüse yakalandığı için yarışamayan sporcuların üzüntüsünü paylaşıyoruz ancak tüm bu önlemler olimpiyatları herkes için güvenli kılmak üzere alınıyor." diyerek sporculara güven aşılamak istedi.

AĞIR HAVA ŞARTLARI DA ZORLUYOR

Pekin'de sporcuları şartlar sadece bunlarla sınırlı kalmıyor. Çin'de baş gösteren ağır hava şartları sporcuları bir hayli zorluyor. Bazı zamanlarda hissedilen sıcaklık -35 derecelere kadar düşüyor. Kimi sporcuların hava şartları nedeniyle yaralanmalar yaşadığı ve yarışmaları yarım bırakmak zorunda kaldığı da görüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...